annonse

annonse

Drar i gang kettlebells convention med amerikansk superduo

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Allan Fallrø står i spissen for Norway IKFF Convention som arrangeres i Trondheim helgen 26. – 28. april. Kettlebells finnes «over alt», men det er ikke alle som vet å utnytte utstyret optimalt. Det vil Fallrø gjøre noe med, og har fått med seg Steve Cotter og Ken Blackburn for å dra i gang en ny convention.

Vi går rett på sak og spør Allan Fallrø hvem som er målgruppen for den kommende conventionen?

– Den er myntet på alle! Da jeg startet opp med kettlebells himlet folk med øynene; «jernkule med håndtak, hva skal det brukes til?». Men nå finner du kettlebells på cruiseskip, hoteller, i bedrifter og på de fleste treningssentre.

– Det står en kettlebells over alt, men det er ikke alle som vet hvordan man skal bruke dem, så nå får folk en god måte å lære fra eksperter, fastslår Fallrø.

En helg med læring

Norway IKFF Convention (IKFF står for International Kettlebell and Fitness Federation) arrangeres av Allan Fallrø og Lars E. Reiten i samarbeid med rektor Jostein Iversen ved Nidaros Idrettsungdomsskole, som stiller lokaler til rådighet.

Fredag er det en liten, lukket samling på Training Room i Trondheim – en workshop med kettlebells og Bulgarian Bags.

– Det er et lite, intimt arrangement – men får vi fullt hus skal vi se om vi kan åpne opp for flere plasser, sier Fallrø.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Lørdag er det full rulle for alle: Kettlebells Sport med Allan Fallrø, Steve Cotter og Ken Blackburn, kroppstrening med Cotter, boksing med Fallrø og Bulgarian Bags med Blackburn.

– Vi dekker hele konseptet med kroppstrening, kettlebells og kampsport på lørdagen med et innholdsrikt program. Det har aldri vært gjennomført en slik type convention i Norge tidligere, og vi kommer med litt andre ting enn det treningsbransjen tradisjonelt driver med på conventions, påpeker Fallrø.

Søndagen er satt av til private timer med den amerikanske duoen Steve Cotter og Ken Blackburn.

Fått med seg superduo

Allan Fallrø har lenge vært en av foregangsmennene innen kettlebells i Norge. Han anslår at han har utdannet ca. 600 instruktører utenom Forsvaret, hvor han også har utdannet mange. Han driver i dag nisjesenteret Training Room i Trondheim.

– Hvordan vil du beskrive de to amerikanerne du har fått med deg på dette?

– Ken Blackburn fra Blackburn Fitness er min coach, og har coachet mange av USAs beste løftere innen kettlebells. Innen utviklingen av kettlebells har Steve Cotter vært en foregangsmann – og den som har tatt kettlebells ut i verden. Han har holdt på i USA og Europe i årevis, og jobber nå med Asia, forteller Fallrø.

Han legger til at kettlebells opprinnelig er en russisk gren, og at de holdt litt lokk på treningsmetoden og sporten helt frem til 2008.

– Da så de også at det kan være butikk i kettlebells, så nå er det også en del russere på banen, men Steve Cotter er foregangsmannen og har dratt med seg Ken Blackburn. Begge to er gode venner av meg, sier Fallrø – som selv er Master Trainer i IKFF.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen med Allan Fallrø: Reiste Norge rundt med «gubbeboksing»

Vil øke bruk og forståelse

– Hvor stort er kettlebells i Norge?

– Det er ikke mange rene kettlebells-gym, for der har crossfit kommet og disse bruker kettlebells i treningen, men også vanlige treningssentre har stort sett kettlebells. Utfordringen er at de kjøper utstyret, men vet ikke alltid helt hvordan man skal bruke det.

– Målet er å utvide kettlebells-bruken mer i Norge, få folk til å forstå at kettlebells kan brukes til mye mer enn kun «Farmers Walk» eller løft som en idrettsgren. Kjernen med kettlebells er at du kan være utrent og stå sammen med en hyper-atlet, forskjellen er vekten på kettlebells-ene. Så vi vil at folk skal komme for å få litt inntrykk.

– Hvor mange forventer dere å se under convention-helgen?

– Så mange som mulig. Vi har et godt samarbeid med Nidaros Idrettsungdomsskole hvor vi kan bruke alle fasiliteter, og der har vi plass til mange. Vi er spent på om dette blir populært.

– Om vi får 50 personer med på dette – som er et lavt antall – er vi fornøyd, men vi vil gjerne starte et sted og gjennomføre et arrangement slik at det kan spre seg videre.

– Så vi er fornøyd med 50 og veldig fornøyd med 100. Det sitter mange og lurer på hva kettlebells er, og får vi med noen ekstra utover de som er ihuga kettlebells-elskere, har vi vunnet. Vi stiller ikke så høy krav, forteller Fallrø.

Her kan du se programmet for Norway IKFF Convention.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]