annonse

annonse

Drar i gang «Trening UTE»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Å gjøre det så enkelt som mulig er tanken bak treningskonseptet Trening UTE.

– Vi skal hjelpe kommunene med å aktivisere folk og motivere til trening. Vi skal finne lokasjoner som er egnet for trening, stiller med trenere, viser øvelser og har enkle produkter tilgjengelig, sier Øyvind Kvernen til Østlandets Blad.

– Vi ønsker å gi råd til kommunene i stedet for å bygge store, fancy klatreparker og treningsanlegg. Man kan for eksempel bruke enkle benker som allerede står der. Det er mange som driver med utetrening, men dette handler om å sette det mer i system, sier Kvernen til avisen.

Premieren i Ski den 24. juni er gratis, men fra høsten tilbys kurs som koster penger.

– Deltakerne betaler litt for en treningsøkt. Vårt konsept er at lokale ambassadører skal få 85 prosent av inntekten selv, mens hos treningskjedene går kanskje 80 prosent til kjeden. Vi skal styrke instruktører som er PT-utdannet fra Idrettshøgskolen og hjelpe dem ut i jobb, sier Kvernen til Østlandets Blad.

På egne hjemmesider fremgår det at Trening UTE fasiliteter flere arrangementer rundt om i Norge.

Konseptet beskrives som følger: «Trening UTE skal gjøre Norge sprekere, og vårt viktigste fokusområde er folkehelse. Sammen med våre lokale ambassadører ønsker vi å nå ut til hele befolkningen med variert trening ute. Helsegevinst er et viktig stikkord i arbeidet vi gjør, enten vi møter den utrente eller den aktive mosjonist».

LES OGSÅ: The Mountain Fitness: Absolutt helt naturlig

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]