annonse

annonse

Drømmen om eget treningssenter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I sommer bestemte de seg for å gjøre drøm til virkelighet, og andre planer ble lagt på is. Første helgen i januar 2017 åpner SPREK Gjerdrum.

– Å drive et treningssenter har vært en drøm i mange år, spesielt for Christian. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt «du skulle drevet ditt eget treningssenter, vettu», sier Bente Larsen.

Sammen med sin bedre halvdel, Christian Larsen, bestemte hun seg i sommer for å starte opp eget treningssenter. Bente er klar på at i tillegg til drømmen, krever det å starte eget senter stort engasjement, vilje og mulighet til å satse økonomisk.

– Det utslagsgivende for oss var et samarbeid vi hadde med et vennepar i sommer. Det skapte trygghet rundt behovet for et treningssenter i bygda. Kombinert med at det dukket opp perfekte lokaler i et nyetablert leilighetskompleks midt i sentrum, var det bare å stramme inn personlig budsjett. Dette skulle vi få til. Nå var tiden inne, forteller hun.

Audi-en ble solgt. Planer om huskjøp og egne rom til de fire barna, ble lagt på is. Fokus fremover blir realisering av mor og far sin store drøm.

 Lokale ildsjeler

Bente forteller at Gjerdrum er en aktiv bygd, hvor idrettslaget har en sentral rolle hos de aller fleste barn, men for ungdom og voksne er tilbudet rundt trening for lite.

– Med SPREK Gjerdrum håper vi å kunne tilby treningstjenester innbyggerne i dag må dra utenbygds for å finne. Vi finner mye glede i å kunne tilby en slik tjeneste i vår egen hjemkommune. Å se iveren til treningsglade venner og kjente etter lansering av planene, varmer. Vi gleder oss til å skape en sunn og helsebringende, sosial arena for alle.

Ekteparet Larsen har vært aktive trenere innen forskjellige idretter i mange år. De siste årene har Christian bidratt med sin erfaring innenfor styrke, koordinasjon, skadeforebygging og kondisjon for ungdom i idrettslaget. Han er født og oppvokst i Gjerdrum, og ble nominert til idrettslagets ildsjel i fjor. Han skal være daglig leder på det nye senteret.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Våre ambisjoner er å skape en sunn og helsebringende, sosial arena med treningsglede i fokus. Å bygge opp tilhørighet for medlemmene er viktig. Hos SPREK skal alle føle seg velkomne, og finne et tilbud som er tilpasset, uansett utgangspunkt. Klarer vi å skape det engasjementet og den sosiale arenaen vi håper på, er det mange events og sosiale «happenings» som vil se dagens lys – og forhåpentligvis bidra til å få enda flere medinnbyggere aktive, sier han.

Samarbeider lokalt

SPREK Gjerdrum har ca. 450 kvadrat å boltre seg på. Eierne har valgt ut gruppetrening og satsing mot ungdom i alderen 13 – 15 år som spydspisser. Tilbudet vil være trening på senteret med tilsyn og veiledning etter skoletid.

– I tillegg vil ungdommen få jevnlig oppdatering på teknikk, treningslære og kostholdsveiledning. Vi skal skape trygghet og dyrke det familiære i et livslangt forhold som vi ønsker å skape tidlig ved å ta hele familien inn, forteller Bente.

De har også tatt hensyn til eksisterende konkurranse, og velger samarbeid fremfor angrep.

Gjerdrum Fysioterapi og Trening (GFT) er bygdas eksisterende kompetansesenter innen trening og helse. De har et etablert tilbud innen spinning, noe SPREK ikke kommer til å satse på. Positiv Trening & Helse har et tilbud innen utetrening, og der går SPREK for et bredt samarbeid.

– Tjenester som allerede er etablert i Gjerdrum kommune i dag, håper vi vil fortsette å eksistere. På den måten får kommunen et komplett tilbud til alle. Flere aktører vil gagne brukerne. Mange velger i dag å søke ut av bygda for å trene på senter. I nærmeste kommune, Skedsmo, finner vi sentre som Fresh Fitness og Avancia. Disse skal vi konkurrere mot, og vi skal være like gode, sier Bente.

Viktig med kvalitet

Selv om ekteparet Larsen er erfarne trenere i lokalidretten, er ingen av dem utdannet innen faget. De er bevisste på at SPREK Gjerdrum ikke skal være en type lokalt senter, der de begge gjør alt selv. Både gruppetilbudet og PT-tjenester skal bemannes av kvalifisert personell.

Vislualisering av drømmen til Bente og Christian Larsen.
Vislualisering av drømmen til Bente og Christian Larsen.

– Vi har klare ambisjoner om å etablere oss som en seriøs aktør i bransjen. Profesjonelle aktører med god kompetanse skal gjøre at vi kan tilby den beste kvaliteten. Vi kunne kjørt alt selv, men det er ikke slik vi ønsker å gjøre det. Vi har for eksempel inngått et PT-samarbeid med hun som driver Positiv Trening & Helse. Hun leier PT-arenaen av oss og står for all PT-virksomhet for seg selv og de hun eventuelt leier inn. Mange av gruppetimene våre vil være fra velkjente Les Mills, sier Bente.

Hvordan skal dere skille dere fra andre, nærliggende aktører?

– Selv om vår beliggenhet gjør at vi definerer oss som lokalt senter, betyr ikke det at våre medlemmer skal få lavere kvalitet på tjenestene enn om de skulle trent på et større senter. Kvaliteten hos oss skal helt klart skille oss fra andre lokale aktører. Blant større, mer etablerte aktører, skal vi skille oss ut på at vi faktisk er lokale. Den balansegangen blir både morsom og utfordrende å jobbe med.

Lærer noe hver dag

Seriøsiteten er viktig for de ferske eierne, og Bente forteller at de allerede har vært i kontakt med Virke Trening for medlemskap.

– Vi blir medlemmer etter at 2016 er over. Når det gjelder Rent Senter, har vi begynt å kikke på det. Alle seriøse bør jo være medlem, så det blir en del av pakka vår.

SPREK Gjerdrum skal være frittstående, det er et aktivt valg.

Bente og Christian Larsen skal åpne treningssentreret SPREK Gjerdrum i januar 2017.
Bente og Christian Larsen skal åpne treningssentreret SPREK Gjerdrum i januar 2017.

– Det at vi ikke har noen fastsatte rammer å jobbe innenfor, gjør at vi kan tilpasse tilbud og konsept ut fra våre medlemmers behov og ønsker. Det er viktig for oss å skape noe som er tilpasset Gjerdrum.

Men å starte et frittstående treningssenter uten erfaring fra bransjen, byr på en del ekstra utfordringer, ifølge Bente.

– Vi tilegner oss kunnskap hver dag, og har benyttet oss av flere flinke folk i bransjen – som gjerne deler av sin erfaring. Vår største støttespiller i denne prosessen har vært Christoffer Liven i Fitnessagenten. Han har hjulpet oss med alt fra utforming av lokalene, gjennomgang av leiekontrakt og innhenting av bransjeinformasjon, til passende utstyr for vårt lokale, målgruppe og økonomi.

Forsiktige ambisjoner

Økonomi er et springende punkt. Bente Larsen jobber som teamleder lønn i et regnskapsbyrå, og skal fortsette med det. Det er Christian som tar spranget fra jobben som fengselsbetjent, til drifter av eget treningssenter – selv om det blir ekstravakter for å holde hjulene i gang.

– Vi har budsjettert med positive tall allerede første driftsår. Når vi 350 medlemmer kan Christian begynne å ta ut nøktern lønn, og trappe ned annet arbeid.

Hva er den langsiktige ambisjonen for antall medlemmer?

– Den langsiktige ambisjonen er å få opp mot 500 medlemmer. Vi har fått beskjed om at vi kanskje sikter litt lavt, men jeg tror det er et mer realistisk tall, sier Bente.

Lov å drømme

Hva ser du som den største utfordringen deres i dagens treningssentermarked?

– Vår utfordring er som alle andre sentre: Mange aktører og pressede priser. Dersom økonomien ikke er god og stabil, vil vi ikke kunne tilby den kvalitet og kompetanse som vi ønsker. Teknologi er også en utfordring. Skulle det vise seg at teknologien blomstrer vil det være de mindre aktørene som vil ha den største utfordringen.

– Jeg unner treningsbransjen god økonomi i årene fremover, for å kunne rette større fokus på kompetanseheving. Bedre økonomiske vilkår vil også endre status for ansatte i treningsbransjen. Det er lov å drømme, sier Bente.

SPREK Gjerdrum blir et ubemannet senter med åpningstid fra 05 – 23 hver dag. Gruppetrening er inkludert i prisen på 349 kroner i måneden, uten bindingstid. Senteret åpner dørene første helgen i januar 2017.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]