annonse

annonse

Drømmer om «Aktivitetsbyen Drøbak»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bølgen bad og aktivitetssenter med egen avdeling for trening åpnet midt i lavsesongen, men har allerede over 600 medlemmer. Neste milepæl er 750 medlemmer i løpet av oktober. Avdelingslederen for treningssenteret på Bølgen, Nina Jensen Dobloug, vil gjerne spille på lag med alle de lokale aktørene for å skape noe særegent for Drøbak.

– Vi har jo allerede «Badebyen Drøbak». Tenk om vi kunne klart å lage «Aktivitetsbyen Drøbak»! sier Nina Jensen Dobloug.

Halvannet år etter planlagt åpning, kunne Bølgen Bad og Aktivitetssenter åpne dørene 8. juni i år, og med det også et tilhørende treningssenter på 1400 kvm.

Nina Jensen Dobloug ser tilbake på en periode med krevende utfordringer.

– Utfordringen var å iverksette vår visjon om å skape helse og glede for Frogns befolkning, selv uten et treningssenter – og uten å vite hvor lang venteperioden ville vare.

– Det var tøft for alle som startet hos oss i troen på at oppstart var rett rundt hjørnet allerede i 2017, men også for oss som satt med drift, forteller hun.

Skal bli folkets senter

Men ikke så galt at det ikke var godt for noe: Venteperioden ga mulighet til å bygge relasjoner lokalt med blant annet Røde Kors og Drøbak Bokseklubb.

– Vi hadde en gruppetimeplan og kurs på seks eksterne lokasjoner med det vi kalte «Aktiv mens vi venter. Instruktørene, PT-ene og terapeutene gjorde en fantastisk innsats som resulterte i 150 aktive kunder før vi hadde et treningssenter.

Etter åpningen har treningssenteret fått over 600 medlemmer, og målet er å komme opp i 750 i løpet av oktober.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vår ambisjon er at vi skal bli folkets senter; at vi skal bli et møtested som ikke bare tenker trening – men et aktivt møtested hvor man føler seg hjemme. Vår visjon er «det beste stedet for helse og glede», og det inkluderer også lavterskel-tilbud for folk i nærområdet, sier Dobloug.

– Hvor store skal dere bli?

– På lang sikt er det en makskapasitet på ca. 1500 hos oss. Vi har ca. 1400 kvm treningssenter, men har gruppetrening og kurs både ute og inne. Blant annet har vi Løpeskole ute i vakre Seierstenmarka rett bak Bølgen, Skiteknikk-kurs i nærområdet, og SUP kurs i sjøen! Her i Drøbak er det godt tilrettelagt for uteaktiviteter hele året, så her er det uendelig med muligheter!

Fra bank til helse

Avdelingslederen har en fortid fra bankverdenen før hun hoppet over til trening og helse; noe hun hadde drømt om en god stund.

– Det var nok mange som fikk hakeslepp da jeg valgte å gå fra en godt lønnet karriere innen bank, men jeg flerdoblet følelsen av mening – og har ikke angret ett sekund.

Før jobben på Bølgen var Dobloug innom SATS som club coordinator, jobbet som PT og instruktør, før hun fikk jobbe med mentoren Børge Fagerli med å bygge PT-team for Avancia Treningssenter. Deretter ble det senter- og driftsledelse ved Avancia Ski.

– Her var jobben å snu et senter, og det ble noen veldig lærerike år med endring av profil og finne nye konsepter som ville gi mulighet for kostnadskutt og bedre driftsresultat. Det klarte vi gjennom godt samarbeid med ledelsen ved Ski Storsenter og breddeidretten i Ski.

I 2017 ble senteret fusjonert med Stamina Ski, og i samme tidsrom fikk hun tips fra flere om at hun måtte søke en unik mulighet i Drøbak.

Ønsker å samarbeide

Samarbeidsorienteringen står sterkt hos avdelingslederen som endelig har fått et senter å administrere. På spørsmål om konkurransesituasjonen i nærområdet, blir nettopp det svaret.

– Jeg liker å samarbeide, og ser ikke de andre som konkurrenter – men mer som mulige samarbeidspartnere. Vi har et stort anlegg her: 10 000 kvm med treningsglede, men det betyr ikke at vi skal sitte her som kongen på haugen. Det betyr at vi har mulighet til å lage større arrangementer, der vi kan invitere inn flere og ha for eksempel aktivitetsdager der også breddeidretten og lokale bønder med sine sunne og næringsrike grønnsaker kan være med!

Både EVO, Family Sports Club og Drøbak Crossfit holder til i Drøbak.

– Inntil vi er skikkelig i gang har vi ingen konkrete planer sammen med våre kolleger i helsebransjen, men vi håper fra neste år, når vi har kommet bedre på plass, å finne plattformer for samarbeid, sier Dobloug.

Passer på grensene

Konkurranse på like vilkår er et uunngåelig tema når et kommunalt eiet treningssenter opererer side om side med kommersielle aktører.

– Vi har gjort så godt vi kan for å skille badet og treningssenteret. Vi har helt adskilte regnskap, jeg har mitt eget resultatbudsjett som er åpent, så vi har gjort det vi kan for å unngå kryss-subsidiering, fastslår Dobloug.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Prismodellen på treningssenteret er todelt: Kun trening koster 355 per måned, og medlemskap med gruppetrening koster 490 kroner.

– Hele anlegget er jo kommunalt og vi har valgt å ikke benytte rabatter og kun skille pris på målgrupper som for eksempel barn og ungdom, student og honnør. Prismessig ligger vi litt under treningskjedene, men de kjører ofte rabatter og kampanjer. I snitt ligger vi derfor på samme prisnivå, sier Dobloug.

Fokuserer på seniorene

Bølgen Treningssenter skal være et senter med plass til alle, ifølge avdelingslederen.

Aktive seniorer på Bølgen.

– Vi tilbyr funksjonell trening for alle nivåer. Styrken vår ligger i et sterkt, tverrfaglig team som jobber sammen for å gi den beste brukeropplevelsen. Vi tilbyr gruppetimer både inne og ute – i badet og i sjøen, så her er det noe for de fleste.

– Nå i starten har vi valgt å ha hovedfokus på å tilrettelegge for lavterskelgruppene. Vår misjon er økt folkehelse i Frogn kommune, og en viktig målgruppe i dette arbeidet er å holde den voksende seniorgruppen frisk og sprek så lenge som mulig, og det er målet for oss på gruppetimene tilrettelagt for denne gruppen hver dag kl. 10.30.

– Denne målgruppen var min personlige grunn til å starte i treningsbransjen, samt fokus på styrketrening for damer – så jobben er som skapt for meg, og jeg storkoser meg med denne herlige, vitale gjengen, forteller Dobloug.

– Hva vil være de største utfordringene for Bølgen Trening fremover?

– Det er å drifte kommersielt innenfor kommunale rammer, det er ikke enkelt. Så det å skape lønnsomhet i en tøff bransje der man over tid har priset seg så lavt at det har blitt et stort gap mellom forventning og mulighet til leveranse, er utfordrende.

– Men også å knekke nøtten med å få stillesitterne opp og ut av godstolen! Dessuten å få trening på blå resept. Å samarbeide bedre med legene er noe vi ønsker. Det er en stående invitasjon fastslår Dobloug.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]