annonse

annonse

Dropper speil på treningssenteret

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

For å unngå unødvendig fokus på kropp og utseende har KVIKK treningssenter droppet speil i gruppe- og styrkesalen.

– Samboeren min spurte meg hvorfor jeg skulle ha speil. Det har jo alltid vært sånn, men så begynte jeg å tenke: Hvorfor må ting være slik de alltid har vært? Vi hadde bestemt oss for at dette skulle være et lavterskeltilbud, og etter hvert som jeg begynte å tenke på hva et speil kan gjøre, så ble jeg sikrere på at vi skulle droppe det, sier senterleder Solrun Bråtun til Hnytt.no.

Hun mener at speil i en gruppesal eller i en styrkesal kan ta fokuset bort fra selve treningen. Fokuset skal være rettet mot treningsglede og bevegelse, og det skal være mindre fokus på det ytre.

Mer direkte kommunikasjon

Bråtun har fått mange positive tilbakemeldinger på at det ikke er speil i gruppesalen. Flere har valgt å bli medlem nettopp på grunn av at det ikke er speil på senteret, men senterlederen har også fått tilbakemeldinger fra folk som savner det, ifølge Hnytt.no.

På spørsmål om hvordan det er for instruktørene å ha timer uten speil, svarer Bråtun at kommunikasjonen blir mye mer direkte når de må stå med nesen mot de som trener.

– Når vi har speil, så står vi ofte med ryggen til, og da får jeg og medlemmene en indirekte kontakt med hverandre gjennom speilet. Mange instruktører hadde kanskje ikke klart å veilede i et sånt rom, for vi kan fort bli litt utrygge når vi må snu nesen mot de andre, sier hun til Hnytt.no.

Les hele saken hos Hnytt.no

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]