annonse

annonse

Duo åpner sitt femte senter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Roddy McLeod og Thorbjørn Berger skal åpne nok et treningssenter. Denne gangen i Spydeberg, i lokaler som tidligere huset en matbutikk. Navnet blir ACE Xpress og åpning er satt til senest februar 2020.

– Vi har tenkt på dette lenge. Nå har vi fire sentre i området rundt Spydeberg, som er veldig riktig plassert i forhold til de andre sentrene, fastslår gründer og medeier Roddy McLeod.

Han forteller at de har sett på både befolkning og vekst i Spydeberg.

– Og ikke minst: det var et veldig bra lokale som var ledig. Bra plassert og akkurat i riktig størrelse for oss.

ACE Xpress skal inn i et lokale på ca. 600 kvm.

Muligheter for vekst

McLeod presiserer at duoen ikke har noen aktiv vekststrategi som innbefatter åpning av ett senter per år eller lignende.

– Vi tar mulighetene som de kommer, og her var det en.

– Når regner dere med å åpne senteret?

– Jeg ønsker å kunne åpne i januar, men det blir senest i løpet av februar. Det kommer an på hvor mye jeg får lov til å jobbe av kona i romjulen, sier McLeod og ler.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

ACE Xpress blir, som navnet tilsier, et ekspress-senter, men McLeod sier de også kan tilby personlig trening. Senteret skal bemannes på kveldstid.

– Her blir det bra muligheter for egentrening, men ikke noe gruppetrening i første omgang – men det er ikke umulig at vi øker med det senere.

– Så det er muligheter for å gjøre lokalene større?

– Ja, det er muligheter for å vokse i lokalene, men vi liker å gjøre ting gradvis. Så først dette, påpeker McLeod

Riktig produkt på rett sted

Gradvis vekst har vært gjennomgangsmelodien for duoen McLeod og Berger. Deres fire andre treningssentre har til sammen ca. 4 000 medlemmer fordelt på to sentre i Ås, ett i Ski og ett i Askim – alle svært ulike til tross for samme eierskap.

– Med et femte senter på vei er det da snart på tide med felles branding for «kjeden»?

– Nei, aldri! Vi har felles logo, men våre produkter er slik de skal være. Vi har et veldig variert senter på Ås med mange saltimer og syv fysioterapeuter. På Sparta har vi Norges råeste treningssenter med en godkjent CrossFit Box, ro-timer, ny spinningsal mv. På ACE har vi et helt annet produkt med padel-tennis, squash og klatrevegg, i tillegg til crossfit og saltimer.

– På hvert område har vi klart å skape riktige produkter. Det kan godt fungere for noen å være like, men det som fungere best for oss er hva som er riktig. For å skape det må man se hva som finnes og posisjonere seg deretter, fastslår McLeod.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Det har de også gjort når det gjelder medlemsmodell.

– Vi har en veldig gradert modell, noe som vi innførte før alle andre: Dagtidtrening fra 199, ekspresstrening fra 249, heldags egentrening fra 299, tilgang til flere sentre fra 399, gullabonnement til 499 – helt opp til crossfit på nærmere 700 kroner per måned.

– Medlemmene betaler for det de bruker, noe som er logisk for alle. Dermed får vi heller ingen klager, alle forstår denne modellen, forteller McLeod.

Sunn økonomi

På det nye senteret tar McLeod sikte på en medlemsmasse på 500 – 700.

Spydeberg har fra før to treningssentre; Spydeberg Treningssenter og Thonerud Gym. McLeod sier de kjenner til konkurransen og at konkurranse er sunt – både for dem og for kundene.

– Går alle sentrene deres i pluss nå?

– Generelt sett har vi en sunn økonomi ellers kunne vi ikke vokse. Og vi forventer at den sunne økonomien skal fortsette, fastslår McLeod.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]