annonse

annonse

Easy Intervals: Optimal spinning uten å tenke

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Selskapet Easy Intervals er gründet på egen latskap: Hvordan får mest mulig effektiv trening på minst mulig tid? Svaret ble en spinningsykkel med en algoritmebasert motstandsregulator som tilpasser og optimaliserer treningen. Nå skal konseptet på markedet.

Teknologien finner stadig nye veier inn i treningsbransjen. Selskapet Easy Intervals’ historie begynte med at gründer Erik Hjertholm, tidligere student ved entreprenør-linja ved NTNU, ville finne den enkleste og mest effektive måte å trene på.

Han tok utgangspunkt i 4×4 intervall-trening, satte seg på spinningsykkelen, men fant ut at det var vanskelig å gjennomføre for en legmann. Hvor mye motstand er lagt på, hva er 80 prosent-nivå, hvordan føles det, hvordan unngår man melkesyre…

Mest mulig effektiv trening

– Han begynte å fikle med sykkelen, og kort fortalt utviklet konseptet det vi har i dag: En spinningsykkel med en påmontert skjerm og motstandsregulator, som styres av en algoritme. Algoritmen analyserer brukerens puls – og justerer intensiteten slik at den som trener til enhver tid følger treningsprogrammet som en PT eller behandler, har satt opp. Systemet sørger for at du er i den pulssonen du skal være for mest effektiv trening, forteller COO Vilde Kvarberg.

Spinningsykkelen til Easy Intervals. (Foto Easy Intervals)

Analysedelen av systemet gir brukeren mulighet til å se økten, samt følge sin egen fremgang på puls og watt fra gang til gang.

– I tillegg er systemet motiverende. Brukeren får en pil på skjermen når han sykler, og det å følge den pilen er litt «gamification», og tilbakemeldingene er at dette er motiverende – og kan dermed gi mer aktive og helt nye målgrupper, fortsetter hun.

Kvarberg kom om bord i selskapet i fjor. Easy Intervals sitter nå på NTNU, men er i ferd med å bevege seg mot Oslo.

Flere markedssegmenter

I november fikk selskapet sin første kunde; Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) i Trondheim. Og sist uke ble en sykkel levert til nisjesenteret Aktivitetsklinikken. Der skal medlemmene abonnere på tilgang til sykkelen og få egne treningsprogram. Med andre ord en slags PT-løsning.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Kvarberg forteller at sykkelen er utviklet sammen med LHL i Trondheim, og at selskapet i første omgang retter seg mot behandlings-, rehabiliterings- og fysioterapimarkedet.

– Nettopp fordi hvis det fungerer for de som er dårligst trent, fungerer det også for de som er godt trent. Men vi ser for oss at produktet i fremtiden er godt egnet også for PT-er og på tradisjonelle treningssentre. Det er jo litt som en «remote» PT, så også privatmarkedet vil kunne fungere, sier hun.

Salgsmålet er klart

Sykkelen er klar til levering, men selskapet er fremdeles på jakt etter flere pilotkunder for å øke spredningen og kjennskapen.

– Produktet er ferdig, men vi ønsker å kunne effektivisere hverdagen til dem som jobber med trening ytterligere, og planen vår er derfor å bevege oss mot Oslo og få noen gode relasjoner der; pilotprosjekter inn mot ulike bruksområder slik at vi kan ferdigstille det helt.

– Hva slags forventninger har dere til salget?

I utgangen av august/september skal vi ha solgt nok til å kunne brødfø oss selv, og fått et fotfeste. Foreløpig får vi veldig mange gode tilbakemeldinger, så vi håper jo at etter hvert som markedet blir kjent med konseptet, blir verdien av investeringen enda tydeligere. Tallmessig har vi et mål om å selge 40 sykler i 2019, sier Kvarberg.

Norge og Skandinavia er primærmarkedet, men selskapet snuser også litt på Kina som har satt i gang en stor helseoffensiv.

Anvendelig teknologi

Forretningsmodellen til Easy Intervals er konstruert for å minimere terskelen for å teste ut produktet. Kundene kjøper lisens på et månedsabonnement som varierer i pris ut fra antall brukere og administrator-brukere per sykkel.

Vilde Kvarberg.

– Vi leverer sykkelen og kunden har den så lenge de betaler for den. Vi opplever det som en gunstig modell som senker terskelen for å prøve ut konseptet, sier Kvarberg.

Selve teknologien som er implementert på spinningsykkelen er mulig å flytte til andre kondisjonsapparater. Nevnte Aktivitetsklinikken kjøpte en cross trainer.

Easy Intervals bruker Keiser som sykkelplattform, men Kvarberg forteller at selve teknologien er relativt lett å flytte til andre sykler eller kondisjonsapparater som møller og ro-maskiner.

– Det er motstandsregulatoren og algoritmen som er kjernen i produktet, fastslår hun.

I konkurranse med PT-en

– Hvordan ser dere på konkurransen på markedet?

– Det er flere som drar frem likheten mellom vårt produkt og pulsklokken. Kjenner brukeren til puls, fremstår det som det samme – men fordelen med vårt produkt er at brukeren ikke trenger å tenke. Er du på en spinningtime må du tenke, vite og ha litt peiling for å få mest effektivt utbytte.

– Alt det gjør produktet for deg, bortsett fra at man faktisk må trå – det får vi ikke gjort noe med. Sånn sett er kanskje PT den største konkurrenten innenfor kondisjonstrening på sykkel i og med det er den eneste personlige oppfølgingen som ligner, sier Kvarberg.

LES OGSÅ: Playpulse lokker «nerdene» til spinning

LES OGSÅ: Innendørssykling gruser konkurrentene

LES OGSÅ: Spinningsystemet VismoX solgt til Stages

LES OGSÅ: Globeracer vil erobre sykkelsalen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]