annonse

annonse

Eir Trening: Snittkunden betaler 4-5 ganger mer enn «vanlig»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eir Trening i Fredrikstad har en medlemsmodell som gir rom for et lavt antall medlemmer og lite jag etter fornyelser. Hovedfokus på PT-tjenester og en rekke mindre detaljer skal skape den store forskjellen fra andre treningssentre.

Eir Trening åpnet dørene 1. oktober i fjor. Før nyttår slapp de unna nedstengning, men på nyåret har det vært flere runder.

– Vi var stengt to uker i januar, et par dager i februar og seks uker i mars og april, forteller gründer og daglig leder Roger Vinje.

Nå har senteret vært åpent et par uker, dog uten gruppetreningstilbud inne. Vinje tror sommeren må komme før ordinære gruppetimer igjen kan tilbys.

Det lille ekstra

Korona til tross; Vinje beskriver oppstarten av Eir Trening som en umiddelbar suksess. Noe nytt og annerledes enn det som allerede eksisterer i «Plankebyen» og omegn.

Roger Vinje (foto: Eir Trening)

– Hovedpunktet for oss er at vi vil være tilstede for kundene og levere kvalitet, service og kompetanse – og ha det lille ekstra, forteller han – og legger til at det er lagt mange tanker bak design og fargebruk som er gjennomført sammen med et eksternt interiørfirma.

– Vi har friske, fine garderober vi får mye skryt for. Vi har håndklær i dusjen og i saler. Vi har vanlige toalettruller i stedet for de svære, industrielle rullene – samt håndklær på badet. Det koster litt mer, men gjør noe med trivselen og folk føler seg mer hjemme.

På Eir har de også minimert bruken av speil for å tekkes den modne kundegruppen, og hvert enkelt medlem får sin egen, personlige flaske med desinfiseringsmiddel for å fremme renhold av apparater og utstyr.

Det serveres frokost mellom 06 og 10 for de som trener tidlig, og i resepsjonsområdet er det lounge med tilgjengelig kaffe og frukt.

PT er kjerneproduktet

– Hva skiller Eir Trening fra andre hvis man skreller bort staffasjen?

– Ingenting, sier Vinje og ler.

– Vi prøver ikke å være noe annet enn det vi er: Det er nytt her og vi har godt utstyr, men vi er et treningssenter – ingen tvil om det.

Men staffasjen kombinert med treningstilbudet, skiller senteret fra det gjengse treningssenteret. Der hvor PT ofte er en liten del – en butikk i butikken – er PT-tjenester hovedkonseptet til Eir Trening. 85 prosent av medlemsmassen har tilknytning til PT i en eller annen form.

Og for de som velger å maksimere bruken av PT, byr Eir på enda mer staffasje.

– De kundene som har to og tre PT-timer i uka, får – om de ønsker det – egen parkeringsplass med navnet sitt på, de disponerer sitt eget skap og vi tilbyr vask og fremlegging av treningstøy. Detaljer som egentlig kun er en liten anstrengelse fra vår side, forteller Vinje.

De medlemmene som legger mest i potten får også inkludert en time i måneden hos naprapaten som driver sin forretning i tilknytning til Eir.

Vinje understreker at det ikke er en ensartet kundegruppe som er i denne kategorien. Ja, det er næringslivstopper, men også folk som er ansatt i for eksempel skolesektoren.

En stor del av totalomsetningen stammer fra større bedrifter som har PT og trening som en del av sitt tilbud til sine ansatte.

– Vi prøver å tone ned dette med «VIP» og flagger det ikke – men muligheten er der. Folk er forskjellige og noen velger å bruke mye på egen helse og velvære, sier han – og legger til at også de som ikke har tilknytning til PT, får råd og tips når de trener.

Henter mye mer per kunde

Siden åpningen har Eir Trening fått ca. 200 medlemmer som kan boltre seg på drøye 1100 kvm. Ifølge Vinje har de i nåværende lokaler et tak på ca. 500 medlemmer.

– Blir vi for mange ødelegger vi litt av det konseptet vi har, fastslår Vinje.

For selv om hovedkonseptet er PT-tjenester, har alle medlemmer tilgang til friveksområdet for egentrening, alle gruppetimer, frokost mv. Basismedlemskap koster 790 per måned. Skal man ha PT-tjenester har Eir lagt opp til en variert meny: Alt fra en PT-time i måneden til tre timer i uka – eller mer.

I mars i år, før den lokale nedstengningen, gjennomførte de fem PT-ene (inklusive Vinje selv) ca. 500 timer.

– Det abonnementet vi selger mest av er det som koster 3 490 kroner i måneden. Da har man full tilgang til alt, inkludert en PT-time i uka. Snittkundene hos oss betaler 4-5 ganger mer per måned enn det et tradisjonelt treningssenter tar inn, forteller Vinje.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fokus på å pleie

Med høyere snittinntekt per medlem, trenger man færre og fokus skiftes fra å jage til å pleie. Det gjenspeiler navnet «Eir» som står for ro, vern, hjelp og omtanke.

– På mange andre treningssentre ligger fokus på hele tiden å selge nye kontrakter. Vi har mye mer fokus på den enkelte kunden som er hos oss, sier Vinje.

Alle abonnement – fra basis til 790 og opp til 8 490 kroner per måned (hvor medlemmet har tre PT-timer i uka) – er uten binding.

– Skjer det noe i livet ditt skal du ikke bli tvunget til å være her, det synes vi er helt urimelig. De som trives de blir – og det er mye lettere å holde på en du har enn å få inn en ny.

Eir Trening har også droppet det tradisjonelle autogirotrekket, og gått mer «Netflix-style»: Trekket går på kortet den datoen du meldte deg inn, og løper til det blir sagt opp.

Tanken om utvidelse er tenkt

Gruppetreningstilbudet til Eir består av Tai Chi, yoga, HIIT-timer samt løpetimer inne og ute. Spinning er under planlegging i en tilstøtende hall, hvor man allerede har lagt kunstgress – og tidligere fotballproff Isabell Herlovsen kjører fotballteknisk trening for unge håpefulle.

– I hallen blir det både spinning og mer areal til styrketrening, for vi ser at det styrketreningsområdet vi har i første etasje, er det folk trekkes til og vi vil at trykket skal fordeles på flere steder.

– Når det blir fullt på Eir i Fredrikstad, blir det da utvidelser til for eksempel Moss og Halden?

– Vi har tenkt på utvidelse, men først skal dette skikkelig opp. Sarpsborg har vært diskutert, for det er ingen andre i nærområdet som har gjort noe tilsvarende som vi gjør.

– Men medlemstaket er basert på lokalet vi har nå, så vi har også sett på muligheten litt lengre frem i tid for å utvide lokalene. Men foreløpig tar vi små skritt i riktig retning.

– Med den snittprisen vi har nå, og med 500 medlemmer på sikt, lever vi godt, sier Vinje.

– Men det er klart vi hadde sommerfugler i magen i og med det bare er vi som gjør dette i vår region. Vi hadde trua og det har gått over all forventning. Det var til og med en del medlemmer som lot abonnementet løpe under nedstengningen. Da lånte vi ut alt utstyret, det var helt tomt her – men alt kom tilbake og kundene var takknemlige for tilbudet.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]