annonse

annonse

Eleiko sikter mot 40 mill. i 2018

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eleiko Group åpnet eget datterselskap i Norge tidligere i år, og ambisjonene er store: Vi er mye mer enn skiver og stenger, fastslår Norgesansvarlig Daniel Eriksen.

Men er det noe svenske Eleiko er kjent for er det nettopp vektskiver og -stenger. Ikke så rart da stengene har over 1000 verdensrekorder bak seg. I Sverige har Eleiko Group en rekke andre agenturer enn egen merkevare, og tre av disse representeres også av Eleikos datterselskap i Norge: Woodway tredemøller, vektapparater fra tyske Gym80 samt cardio-produkter fra Intenza Fitness.

– Selv om skiver og stenger er det vi er verdenskjent for, er det riggene våre vi øker mest på. I høst leverer vi rigger til 11 forskjellige treningssentre bare i Bergen. I tillegg er det viktig å understreke at vi også leverer «melk og brød» i form av treningsapparater og cardio. Vi har per nå fire agenturer, og har plass til et par til. Vi får lov til å kjøre vårt eget løp, forteller Eriksen.

Produktportefølje i vinden

Han legger vekt på at Eleiko er en lokal aktør som ikke styres av andre enn seg selv. Både Daniel Eriksen og Rune Nygård, som per nå bemanner det norske kontoret, har bakgrunn fra Gymline/Fitness Brands, og har til sammen 21 års erfaring fra bransjen.

3002508-03-3– Vi føler oss på en måte som utbrytere fra de store, tunge leverandørene – men likevel veldig relevante for det norske markedet. Dels fordi Eleiko holder til i nabolaget, men også fordi produktporteføljen vår er det som er mest i vinden om dagen. Frivekter og funksjonell trening dekker fort over 50 prosent av «fitness floor» på norske treningssentre, sier Eriksen.

Han mener at Norge og Skandinavia ofte er langt fremme når det gjelder nye trender, og dermed er det viktig for senterne å velge relevant utstyr for dagens og morgendagens medlemmer.

– Med fullkontakt med det norske markedet stoler vi på at vi kan bli best på den jobben som alle leverandører har: Nemlig å serve kundene på best mulig måte, og hjelpe dem med lønnsomheten og utviklingen av deres treningssentre.

Slank og trimmet organisasjon

Eleiko Sport AS består nå av to ansatte og skal vokse med en til to til, innen kort tid. De deler et kontor utenfor Moss og datterselskapet deler lager og backoffice med hovedkontoret i Halmstad. Service er outsourcet til Fitpartner.

– Vi føler at dette er en riktig måte å drive en distributør på i dag, fordi kundene blir mer profesjonelle og trenger mindre støtte. Da er det viktig at distributørene trimmer organisasjonene sine slik at påslaget ikke blir for høyt. Og det er der jeg føler Eleiko og noen få andre er på riktig vei: Vi kommer inn med en slank og trimmet organisasjon som kommer kundene til gode, fastslår Eriksen.

Tar eierskap til kunderelasjonen

Opprettelsen av datterselskap i Norge har ligget i kortene lenge, ifølge Eriksen. Eleiko Group har egne selskaper i Finland og Tyskland, tidligere i år sto altså Norge for tur.

– Det er en naturlig del av Eleiko Groups vekst at det har blitt opprettet et eget selskap i Norge. Gruppen har en målsetting om 15 prosent vekst i året, og tar nå mer kontroll på merkevarene vi representerer, sier han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Tidligere var det MylnaPro som representerte Eleiko i Norge. Eriksen sier de har gjort en god jobb, men at Eleiko nok har vært i for mange kanaler.

– Det har nok vært litt armer og bein, og det ødelegger litt for oss selv på sikt. Eier vi ikke kunderelasjonen blir det bare skiver og stenger. Men fra nyttår ble det vi som er Eleiko i Norge, det er oss kundene skal snakke med, fastslår han.

Har plass til flere agenturer

  Hva er ambisjonene til Norgeskontoret fremover? 

– Vi har en målsetting om jevn vekst opp mot 40 millioner kroner i omsetning i 2018. Da tar vi en fin posisjon i Norge. Det blir fort 20 mill. på Eleiko-utstyr alene. Så kommer omsetning på de andre merkene i tillegg. Vi har også rom for flere agenturer. Det viktigste er å finne produkter som passer godt inn i porteføljen, og som er like relevante for morgendagens treningssentermedlemmer som Eleiko, sier Eriksen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]