annonse

annonse

Eleiko traff på mål – går for 60 mill. i 2020

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eleiko satt seg hårete mål ved oppstarten i 2016. Målet ble nådd, og nå sikter selskapet seg inn mot 60 mill. i omsetning i 2020.

Eleiko etablerte seg med eget datterselskap i Norge i 2016, og har hatt god fart de siste årene. For knappe 2,5 år siden uttalte country manager, Daniel Eriksen, at målet var å lande på 40 mill. i omsetning i 2018.

LES OGSÅ: Eleiko sikter mot 40 mill. i 2018

– Vi vet nå at det blir over 40 millioner, men ikke akkurat hvor mye. På bunnlinjen sikter vi mot ca. 10-11 prosent, forteller Eriksen til Treningsindustrien.no.

Og med mål nådd, er nye mål satt. Eriksen sier at Eleiko skal omsette for 60 mill. i 2020.

– Da er vi blant de største distributørene i Norge, men vi er veldig ydmyke i forhold til det tallet. Det er mye penger og masse utstyr som skal ut av dørene, fastslår han.

Oppskriften på vekst

– Hva er oppskriften?

– Det er først og fremst å gjøre seg attraktiv for markedet, og da snakker vi om det å ha relevante produkter og tjenester. Der har vi truffet spikeren på hodet. De riktige menneskene er selvfølgelig også avgjørende, samt god planlegging langt frem i tid, sier Eriksen.

Han mener selskapet har plukket markedsandeler fra de fleste, og peker ikke ut noen hovedkonkurrent.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har ansatt mennesker med nettverk, og er flinke til å omsette til den samme kunden flere ganger. Jeg vil nesten si at vi har skremmende få kunder. Oppskriften på vekst, også vår vekst, er at vi tar vare på kundene våre, og klarer å selge til de samme kundene flere ganger. Selger man nesten utelukkende til nye kunder, så kveler det veksten.

Merkevare i spill

Nylig ble det kjent at danske Fitness Engros skal etablere seg i markedet, blant annet med merkevaren Gym80 – som nå ligger hos Eleiko. Ifølge Eriksen er tidsperspektivet uavklart.

LES OGSÅ: Fitness Engros skal vokse i Norge

– Dette er melk og brød produkter som nesten aldri er avgjørende i forhold til å vinne salg. Vi har også meget anerkjente tilsvarende produkter fra kanadiske Atlantis som har en høy stjerne hos kunder som har vært med en stund.

– Vi får se hvor det går, men det er ikke dramatisk for oss. Som distributør må vi alltid ha fingeren på pulsen til utstyrsprodusentene og ha følerne ute, sier han.

Fokus på kompetanse

Fra oppstart med kun en mann, har Eleiko i dag fem ansatte. Neste år vil det bli flere. I løpet av andre kvartal skal det ansettes nok en selger, og det skal inn et årsverk på markedsføring og Eleiko Education, ifølge Eriksen.

– Hva er Eleiko Education?

– Det er kompetansepåfyll vi kan tilby. Det skiller seg fra alt annet i forhold til kvalitet og renomme når det kommer til treningsteknisk kompetanse og coaching. Det er modulbasert fra fire timer til tre dager med forskjellig innhold som vi kan levere i form av åpne kurs eller kurs internt hos våre kunder, forteller Eriksen.

Han legger til at de også kan leie ut coacher til kundene, som igjen arrangerer kurs for sine medlemmer.

LES OGSÅ: Casall Pro og AFPT med felles kompetanseløft

– Dette kan sentrene ta betalt for, og dermed skape ytterligere inntektssentre, sier han.

Ifølge Eriksen kommer coachene pr nå hovedsakelig fra Sverige, men målet er å bygge opp et eget team her i Norge.

LES OGSÅ: Qicraft kjøper SAFE Education

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]