annonse

annonse

En visjonær for treningsbransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I dag er det 80 år siden gründeren av 3T, Tor Albert Thommesen, ble født på stuegulvet i Våtvika utenfor Bodø.

(Dette innlegget ble først publisert på 3T-bloggen)

Dette på samme dag som tyskerne bombet Bodø, med sykehuset som et av sine hovedmål. Han vokste opp sammen med sine to tanter, og dro til sjøs som 15-åring. Etter en periode på sjøen var han i luftforsvaret i Bodø, og det var der han traff jenta som skulle bli hans livs kjærlighet – en lærerstudent fra Trondheim som het Unni.

Tor var en ambisiøs mann med store ønsker for fremtiden. Han studerte medisin i Wien, og jobbet som lege på Østlandet. Unni var med, og sammen fikk paret to barn, Hilde og Kjartan.

Etter hvert reiste familien til Trondheim, Unnis hjemsted, hvor Tor startet sin egen legepraksis på Heimdal. Der var han allmennpraktiserende, og interessen for hjerte- og ryggrehabilitering ble tent.

Trening som medisin

Tor var overbevist om at trening var den beste medisinen for å forebygge hjerte- og karsykdommer, og for å forebygge ryggplager. Han drømte om å skape en arena for fysisk aktivitet, og hadde en visjon om å redusere antall hjertesyke gjennom trening.

I 1985 åpnet han 3T-Rosten og flyttet legekontoret sitt i samme bygg. På «Tor Thommesens Treningsinstitutt» testet de alt fra toppidrettsutøvere til hjertepasienter. På denne tiden var det lite faglig enighet om at trening kunne brukes som medisin, men Tor fikk raskt bekreftet sitt mantra om at trening var den beste medisin for å forebygge.

Hans visjon om å redusere antall hjertesyke var svært forut sin tid, og banet vei for resten av treningsbransjen i årene som kom.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

3T-Rosten, som var Skandinavias største treningssenter med både basseng og squashbaner, ble så moderne at det nærmest ble en kuriositet. Noen år senere ble Tor Thommesens Treningsinstitutt omdøpt til 3T, som fikk betydningen Trim Trening og Trivsel.

Stadig flere trøndere tok turen til 3T, og etter hvert ble det mer og mer normalt å trene på treningssenter. På tidlig 90-tallet ble det åpnet enda flere 3T-senter i Trondheim, og siden den gang har 3T fortsatt å vokse. I dag vet de aller fleste at fysisk aktivitet er den beste medisinen.

Med over 44 000 medlemmer, 600 ansatte og 17 treningssenter har 3T fått en helt spesiell plass i trøndernes hjerter.

En visjonær

Nordlendingen Tor har gjennom årene blitt lidenskapelig opptatt av trøndersk næringsliv. Med en evne til å tenke stort, ser han muligheter der andre ser begrensninger. For han er det viktig å holde kapitalen i Trøndelag, og det har han bidratt til gjennom flere trønderske bedrifter.

Tor har fortsatt mange jern i ilden, og har oppnådd suksess innen fiskeindustrien, fondsforvaltning og oljeservice for å nevne noen, men det er likevel trening som medisin som er hans største livsprosjekt.

Tor er fortsatt svært aktiv i arbeidslivet, og brenner like mye for folkehelsa og trøndersk næringsliv som han har gjort opp gjennom årene.

Vi ønsker Tor Albert Thommesen til lykke med 80-årsdagen!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]