annonse

annonse

Enda flere lettelser på Østlandet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I 18 kommuner avsluttes de regionale tiltakene. 17 kommuner nedjusteres fra tiltaksnivå A til nivå B – mens fire kommuner videreføres på tiltaksnivå A.

Smitten er fortsatt høy i deler av Viken, mens det for andre deler av fylket er en nedadgående trend med en oversiktlig situasjon.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet at 4 kommuner fortsetter med tiltaksnivå A, 17 kommuner får eller fortsetter i tiltaksnivå B, mens 18 kommuner tas ut av ordningen. Noen av kommunene som får tiltaksnivå B bør innføre strengere tiltak lokalt i tillegg, ifølge en pressemelding fra Regjeringen.

Tiltakene trer i kraft midnatt natt til mandag 26. april og varer til og med 9. mai, men det skal avholdes møte med kommunene om en uke for å vurdere situasjonen på nytt.

– Smittetallene i Viken viser en nedadgående trend. Det viser at de strenge tiltakene fungerer. Derfor kan vi senke tiltaksnivået i flere av kommunene. Likevel er smittetallet fortsatt høyt i kommuner som grenser opp mot Oslo øst, og der er situasjonen ikke fullstendig under kontroll. Disse kommunene må derfor fortsette med tiltaksnivå A, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Her er kommunene

I disse kommunene avsluttes de regionale tiltakene:

Aurskog-Høland, Gjerdrum, Hole, Hurdal, Hvaler, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nes, Nesodden, Nittedal, Rakkestad, Ringerike, Skiptvet, Våler og Øvre Eiker.

I disse kommunene tar kommunen selv over styringen, og treningssentrene kan gjenåpnes.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B, eller videreført:

Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A: Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker.

Oslo styrer seg selv, men det er ingenting som tyder på at hovedstaden kommer til å lette nevneverdig på tiltakene med det første.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]