Ideen dukket opp allerede i 2017 og i september i år blir den realisert: The Riot skal være eksklusivt, privat og personlig for noen få hundre kunder.
I promomaterialet for det nye treningskonseptet spares det ikke på kruttet: Trening, basseng/spa og velvære – eksklusivt, privat og personlig.
På Harbitz Torg på Skøyen i Oslo åpner snart The Riot. Bak satsingen står Anita Tonne og Rune S. Henrichsen. Med seg på laget har de foreløpig PT-ene Bror Carlson og Anne Christin Kavli.
The Riot skal tilby faste avtaler med PT i studio, hjemme hos kunden, ute eller i et eget PT VIP-rom – men også trening i faste, små grupper i grupperom, i studio eller på takterrassen. Egentrening blir en mindre komponent.
Medlemmene har også tilgang til motstrømsbasseng, spaavdeling og et eget avslapningsområde.

«Valg og sammensetning av utstyr, atmosfære, belysning, farger og dekor er nøye gjennomtenkt, og har en konseptuell rød tråd med basseng og spaavdeling», heter det i presentasjonen av konseptet.
Topp-produktet er Stamgjest All Inclusive og Stamgjest All Inclusive Gold med henholdsvis 40 og 80 PT-timer i året – og en månedspris på 4300 og 7200 kroner. Tilleggstjenester som for eksempel håndkleservice og vask av treningstøy vil være tilgjengelig.
Men også «enklere» pakker som Stamgjest ordinær trening og spa/basseng, til 950 kroner eller bare tilgang til spa/basseng – til 595 per måned – står på menyen.
Selve studioet er utstyrt med Matrix-maskiner og skreddersøm fra Lasse Tufte, kjent for sine mange utendørs Tufte-parker. Casall Pro er hoffleverandør til det nye konseptet.
Inspirasjon fra utlandet
Treningsindustrien.no tok en prat med Anita Tonne for å høre mer om bakgrunnen for etableringen og ambisjonene fremover.
Tonne solgte «sitt første livsverk», The Corbar-konseptet, tidligere i år og er nå i full sving med å overse ferdigstillelsen av The Riot – som forventes å åpne en gang mellom 15.-30. september.
Ideen og inspirasjonen kommer fra utlandet, spesielt USA, der Tonne reiste mye rundt med Corebar-konseptet. Trenden var klar; boutique og nisjesentre var på vei opp og frem.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Jeg fulgte nysgjerrig med og valgte alltid å reise innom noen av disse konseptene – og la godt merke til forskjellen, spesielt når det gjelder personlig service, hvordan alt var tilrettelagt for akkurat det konseptet – og hvor flinke de var på den konseptuelle, røde tråden, forteller Tonne.
Hun trekker frem eksempler som personlig service og totalopplevelsen med for eksempel hvordan hun som førstegangsbesøker ble mottatt, introduksjon av studioet etc.
– Alt det jeg har savnet og som vi her har glemt litt. Nå har vi blitt en bransje hvor vi teller antall medlemmer og antall PT-timer solgt, og berømmer de som klarer å selge mer enn 80 timer i måneden. Det handler ikke om hvilke kunder vi trener, det meste går på kvantitet og ikke kvalitet, fastslår Tonne.
En prosess siden 2018
– Men disse konseptene i utlandet klarer å ivareta denne opplevelsen: Jeg gikk alltid inn og ut med et «wow», til tross for at jeg ikke alltid likte treningsformen – og tenkte at her må vi lære noe, påpeker hun.
Ideen om noe tilsvarende i Norge begynte å vokse frem i 2017, og opplevelsen harmonerte med hvordan Tonne ønsket at Corebar skulle være: En opplevelse, ikke bare en treningstime. Men hun innså at Corebar-konseptet var for smalt til å romme et helt senter.
– Jeg begynte å konseptualisere kundeopplevelsen i 2018 og skjønte at jeg måtte lage et fysisk studio for å klare det, sier Tonne.
Men det hadde hun aldri gjort før og begynte å tenke på mulige partnere. Øverst på listen stod Rune S. Henrichsen – som har stått bak en rekke treningssenteroppstarter gjennom mange år.

– Jeg fikk ikke tak i ham, men jeg kjenner kona hans og tok kontakt og fortalte om planene. Hun sa «dette må jo Rune være med på», og så møttes vi alle tre. Slik konseptet har blitt i dager et resultat av den prosessen jeg og Rune har hatt siden 2018, sier Tonne.
H&T Trening, som er eierselskapet bak The Riot, eies 50/50 av Tonne og Henrichsen.
Begrenset kapasitet
– Det er rimelig «high end» dette, hva slags type medlemmer forventer dere å treffe?
– Det er først og fremst medlemmer som bor i området rundt Harbiz Torg, for dette er et unikt samarbeid med Møller Eiendom etter en forretningsmodell som meg bekjent ikke er gjort tidligere: Møller har bygd 322 leiligheter, 1400 arbeidsplasser og 58 utleieleiligheter – og et servicetorg som skal betjene de som bor og arbeider i nærmeste omkrets. Disse er primærmålgruppen vår, sier Tonne.

Hun forteller at responsen har vært positiv, og at kunder allerede har signert – selv før nettsiden til The Riot er åpnet.
– Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, men definitivt hva jeg hadde håpet – og det er flere enn jeg hadde håpet.
– Hva er anslaget på antall medlemmer på sikt?
– På dette studioet er det begrenset kapasitet, det er ikke et sted der man trener i flokk. Hele konseptet er at det skal være eksklusivt, privat og personlig. Vi anslår at kapasiteten ligger på ca. 310 stamgjester totalt fordelt på ulike pakker.
– Kjernen i vår konsept er All Inclusive og All Inclusive Gold, så det vil være et begrenset antall som vil drive med egentrening.
Noe mer enn «gode på trening»
Konkurransebildet på et såpass spisset konsept er ikke åpenbar, men Tonne fremhever at prisene er konkurransedyktige.
– Nærmeste konkurrent er kanskje Studio Jobbsprek?
– De har kanskje et nærliggende konsept, men de har noe vi ikke har og visa versa. Tilbakemeldingene fra de som allerede har signert hos oss er at de bor i området, og at de er lei av å stå i kø.
– Vi er konkurransedyktige på pris: Bryter man ned prisstrukturen vår og ser hva man betaler per PT-time, ligger vi mellom nivå 3 og 4 på SATS, og litt høyere enn EVO – så vi tar ikke veldig mye mer enn andre. Hos oss kan man få PT til konkurransedyktig pris, pluss andre fasiliteter som kan være forlokkende.
– Dessuten har vi ønsket at denne kundereisen skal dreie seg om noe mer enn at vi er gode på trening, for det er en selvfølge. Vi har ikke PT-er på nivå 1, de er på nivå 4. Hos oss skal man kunne finne både hvilepuls og makspuls. Det skal være genuint og vår gjester skal ha det best mulig med kvalitet i alle ledd, fastslår Tonne.

Tror på samarbeidsmodellen
Koronakrisen kom ikke akkurat beleilig for Tonne & Co. Litt endringer i prioriteringene hos Møller Eiendom før krisen, førte til utsatt signering av avtale. Så smalt det i midten av mars.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
– Den 12. mars ble vi enige om at dette måtte vi legge på is. Ingen visste hvordan dette kom til å bli, og i de månedene bransjen var nedstengt trodde vi at det ikke ble noe av dette prosjektet. Men etter hvert åpnet samfunnet sakte igjen og vi ser for oss en rolig åpning.
– Vi tror at konseptet vårt passer veldig bra i disse tider, for hos oss er det en selvfølge at renholdet er helt eksepsjonelt – uavhengig av korona.
– Har du et anslag på totalinvesteringene i The Riot?
– Å ja! Men det går vi ikke ut med, sier Tonne og ler.
– Men det jeg kan si er at det som gjør dette til et vinn-vinn case er samarbeidet mellom gårdeier, at vi er kommet tidlig inn og har vært med på å utvikle en samarbeidsmodell. Møller hadde allerede bestemt at det skulle være trening, spa og basseng her, spørsmålet var hvordan man skulle få dette til best mulig.
– Har dere tanker om The Riot andre steder også?
– Vi er ikke fremmed for tanken, men vårt fokus nå er dette prosjektet. Vi har laget et konsept som er skalerbart og vi tror på en slik samarbeidsmodell også med andre gårdeiere – nettopp fordi flere og flere etterspør trening der de bor eller jobber.
– Når man så har utbyggere som satser på å bygge ut boliger, og næringsvirksomhet i forbindelse med det, er det nærliggende å tenke at prosjektet blir mer attraktivt fordi man også har treningsfasiliteter, sier Tonne.
LES OGSÅ: Bransjeprofilen med Anita Tonne: – Energien i bransjen er unik!
LES OGSÅ: Bransjeprofilen med Rune S. Henrichsen: De «gamle» er eldst!