annonse

annonse

Engasjerer medlemmene med Trimpoeng

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

iBookings Trimpoeng-konsept har til nå medført totalt 835 000 innsjekkinger på Trimpoeng-konkurranser.

– Til sammen er det blitt arrangert ca. 170 forskjellige konkurranser. Dette er et tall som vi egentlig aldri hadde forestilt oss, forteller daglig leder Sven Martin Olsen i iBooking.

Konkurransene startet opp som en videreføring av en kampanjemodul i iBooking. Tidligere ble slike konkurranser arrangert med at man for eksempel hang opp en stor tavle på senteret, skrev opp navnene på deltakerne og ga dem deretter et kryss eller en stjerne på tavlen hver gang de hadde gjennomført en treningstime.

– Vi laget et system som på en måte fulgte opp denne konkurransen helt automatisk ved å legge det ut på nett med visning av hvem som var med og hvor mange poeng de hadde. Deltakerne fikk også en SMS med jevne mellomrom, for eksempel når de hadde oppnådd fem poeng, ti poeng, tjue poeng – som en oppmuntring fra systemet.

Kombinere inne- og utetrening

Man utvidet det etterhvert til også å omfatte utendørsaktiviteter.

– Istedenfor å bruke SMS, benytter vi smarttelefonens GPS. Den fungerer med Trimpoeng-appen sammen en hjemmeside som presenterer konkurransen – og et administrasjonsgrensesnitt hvor arrangørsenteret setter opp konkurransene.

På jakt etter Trimpoeng.

Deltakerne finner målene ved hjelp av app-en og registrerer at de har vært der når de befinner seg innenfor en viss radius. Det blir nesten som Pokèmon Go, men uten alle de fancy bildene og bevegelsene…

– Tanken var å la folk kombinere trening inne på senteret med turer utendørs.  Man kan da gi poeng for begge deler i samme motivasjonskampanje – og oppnår at folk både trener på senteret og går turer i skog og mark.

Ved å bruke GPS slapp man også å utplassere fysiske gjenstander som trimkasser og SMS-koder rundt omkring i naturen, som medfører mye jobb og som man risikerer hærverk på.

 Rekruttere nye medlemmer

– I dag har nesten alle en iPhone eller en Android, som vi har laget systemer for. Treningssenteret kan enkelt sette opp en slik konkurranse på kontoret og plotte inn de forskjellige turmålene man ønsker å ha med i konkurransen. Det blir dessuten veldig fleksibelt ved at man kan legge inn lavterskelturer, vanlige toppturer eller enda mer krevende ruter. Dette har vi hatt stor suksess med, ikke minst for treningssentrene, forteller Olsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det er opp til arrangørene hva slags premiering man legger inn, og Olsen viser til gode eksempler hvor treningssentre har inngått samarbeid med lokalavisen og skaffet mange premier fra sponsorer.

– Det har blant annet vært gjort i Namsos hvor Træn Treningssenter i 2015 inngikk samarbeid med Namdalsavisa og har kjørt konkurranser med 1200 og 1600 deltakere i henholdsvis 2015 og 2016. Da får man jo med seg både de som er medlemmer av senteret og publikum forøvrig. Slik får man spredd informasjon og rekruttert nye medlemmer, sier han.

Har rekruttert 150 000 medlemmer

iBookings løsninger er fullintegrert med Exceline fra Online EDB – iBooking går derfor også under navnet Exceline Booking. Hovedprodukt er nettløsninger for booking og medlemskommunikasjon. I 2016 ble det foretatt 3,6 millioner bookinger gjennom systemet, og selskapet omsatte for i overkant av syv millioner kroner.

– Vi gjør det også veldig enkelt for kunden å følge med på sin egen trening. Dette er viktige elementer som seriøse treningssentre trenger. Et av våre mest populære produkter er nettinnmelding: Kunden kan gå inn på senterets hjemmeside, og på en enkel måte bli medlem. Sammen med Exceline har vi videreutviklet løsningen slik at man både kan melde seg inn, betale første måned og signere avtalegirokontrakt i én handling, sier Olsen.

Tjenestene er populære og selskapet har solgt dem inn til rundt 400 kunder i Norge. Bare i januar og februar 2017 brukte mer enn 17.000 personer systemet for å tegne medlemskap på et treningssenter.

– Siden tjenesten startet har vi bidratt til å rekruttere rundt 150.000 nye medlemmer inn til sentrene, fastslår Olsen.

Han gir sitt syn på hvorfor systemet appellerer:

– Når man sitter hjemme i sofaen og ønsker å begynne og trene, går man gjerne på nettet og finner et treningssenter som ligger i nærheten.  Hvis man på den nettsiden også kan melde seg inn, betale og ordne alt, trenger ikke kunden å gå ned på senteret neste dag og tegne medlemskap. Det hadde kanskje vedkommende heller ikke gjort…

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]