annonse

annonse

Er trening med watt for alle eller kun for ett fåtall?

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det spørsmålet bør man stille seg før man vurderer nye sykler til spinningsalen sin. Tar man beslutningen om å investere i teknologi, da blir prislappen per sykkel dyrere og dersom teknologien kun er for fåtallet, blir det vanskelig å dekke opp investeringen man har gjort.

Derfor bør vi kanskje stille dette spørsmålet på en annen måte:

Hva kan WATT bidra med, som kan gjøre treningen mer motiverende for ALLE medlemmer?

Svaret er FARGER! Ved å benytte farger i timene, kan man gjøre tall, prosent og soner til en lek. Farger er universelle, enkle og forstå og motiverende og de legger til et lag med gamification – et spill som alle kan spille.

Watt, FTP og TEST er ord som er treningsrelaterte og som kan virke motiverende for en sykkelrytter, men skremmende og muligens kjedelig for et medlem som ikke er så kjent med sykling utenfor sal.

.

Derfor presenterer Body Bike Smart + de 7 watt-sonene i 5 farger og 2 animasjoner, så det ikke lenger handler om å treffe 80 %, men istedenfor å treffe den riktige intensitetsfargen. Dermed blir Watt, FTP og test sekundært, og instruktøren formidler isteden intensiteten i programmet sitt etter farger.

Det unike med å instruere med farger og watt.

Å bruke farger i timene er ingen nyhet, men Watt kan gjøre fargene mer motiverende, og det er her synergien mellom den nye teknologien og målingen av Watt blir interessant. Intensiteten (watt) reflekteres av fargen på appen, som vi kaller FORCE x VELOCITY. Med andre ord, hvor hardt du tråkker pedalene og hvor raskt du sykler.

Dette betyr at fargene på skjermen endres i samme øyeblikk som du enten vrir belastningen, eller endrer tempoet du tråkker i. Det er motsatt av pulsmåling, der intensiteten øker bakover over tid, og responderer ikke på samme måte. Watt bidrar til tilbakemeldinger her og nå.

Hvis du bruker fargene med ett undervisningssystem, her Intelligent Cycling®, kan medlemmene følge timen på skjermen i salen og samtidig se sin egen intensitet, direkte på Body Bike Smart + App. En perfekt og motiverende opplevelse for både medlemmer og instruktører.

.
Kontakt oss for mer informasjon!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]