annonse

annonse

Erfaren duo bak nytt PT-senter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fredag 9. februar åpner Fitnessinvest i Leirvik sentrum. Senteret satser på PT i små grupper – eksklusiv trening til en overkommelig pris.

Åshild Rygg Tonning og Matt Holley er kjente navn for folk som trener på Stord. Rygg Tonning har drevet Lundstre Gard utetrening, og Matt Holley er mannen bak Xcelerate Personal Training. Begge har lang fartstid og høy kompetanse. Nå har de slått seg sammen for å gi Stord et nytt treningstilbud.

– Det nye senteret skal levere kvalitetstrening og personlig oppfølging – en effektiv trening for den enkelte. Vi vil vektlegge og ha fokuset på personlig trening i små grupper. Det blir også et prisgunstig tilbud. Skulle man kjøpt samme antall PT-timer på et annet senter, ville det blitt mye dyrere, forteller Rygg Tonning.

– Vi blir to trenere som skal betjene et lavt antall medlemmer, og senteret blir i praksis et rent PT-senter, fortsetter hun, og poengterer at Fitnessinvest er et nytt produkt som per i dag ikke finnes på Stord.

Deltakerne skal slippe å planlegge personlig trening. De kan bare møte opp og få en effektiv, tilpasset treningsøkt. Fitnessinvest har foreløpig disponert virksomheten for maksimum 50 medlemmer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi ønsker å ha et tilbud hvor vi følger hvert enkelt medlem på en helt unik måte. For øyeblikket har vi heller ikke kapasitet til flere enn 50. Vi ønsker selvsagt å øke antall medlemmer etterhvert, men da må vi også ansette flere trenere, fordi vi hele tiden har vårt fokus på kvalitet og personlig oppfølging.

Stort aldersspenn

Finessinvest har fått veldig god respons og har allerede medlemmer fra de tidligere konseptene, som ønsker å fortsette på det nye senteret.

– Målgruppen er de som ønsker personlig rettet trening, og som vil ha kvalitet og god oppfølging. Medlemmene spenner fra den yngre aldersgruppen til den eldre garde.  De aller yngste hos oss er 10-11 år, men for disse det blir mer en lek. Den eldste vi har er over 70, og vi har hele familier som kommer på trening.

Fitnessinvest vil tilby godt, variert treningsutstyr, og Rygg Tonning gleder seg skikkelig til at alle apparatene kommer på plass.

Åshild Rygg Tonning og Matt Holley i Fitnessinvest (Foto: Fitnessinvest)

– Vi legger opp til funksjonell trening hvor vi bruker slynge, fitnessballer, osoballer, kabelapparat og slede. Vi vil også ha ro-maskin, strikker, manualer, tau, assultbike, tredemølle og skimaskin – og vi har selvfølgelig stepkasser, kettlebells og frivekter.

Oppmerksomhetstrening

Fitnessinvest vil også ha fokus på helse i form av oppmerksomhetstrening for avspenning. I Den Norske Legeforenings tidsskrift beskrives oppmerksomhetstrening som en metode for selvregulering av helse; Et program som hjelper til å mestre stress og følelsesmessige konflikter.

– Oppmerksomhetstrening har sitt utspring i Østen og vi tilbyr metoden som et verktøy til avspenning for å mestre stresset fra en hektisk hverdag, og for eksempel løse opp muskelspenninger. Øvelsene er lette å gjennomføre og gir folk en opplevelse av økt energi, forteller Rygg Tonning.

Norgesmester

Hun har mastergrad i idrett og har blant annet vært lektor i kroppsøving og jobbet med folkehelse. Rygg Tonning har dessuten vært toppidrettsutøver (friidrett), med NM-gull i stille lengde og NM-sølv i høyde innendørs.

– Treningsvirksomheten startet jeg da jeg overtok familiegården. Jeg hadde lyst til å bruke min treningskompetanse og tok treningen med ut på gårdstunet og i skogen. Dette ble til Lundstre Gard utetrening, som nå «fusjonerer» med Fitnessinvest.

Fra Australia med erfaring

Matt Holley er medeier i Finessinvest, med kompetanse og karriere fra Australia og solid CV i Norge.

– Jeg har en bachelor i sport fra Australia og flere kurs i personlig trening.  Jeg har vært instruktør og personlig trener, og daglig leder av et treningssenter i Australia, sier Holley, som har jobbet med fitness i til sammen 18 år.

I 10 år var han personlig trener, og i Norge har han jobbet fire år som PT-ansvarlig i Elixia Stavanger. I de seneste 2-3 årene har han drevet studioet Xcelerate Personal Training på Stord.

Rygg Tonning og Holley gleder seg til å jobbe sammen, og de er ganske sikre på at de står godt rustet til å møte konkurransen.

– Konkurranse har vi, men vi opplever den som positiv, fordi da må alle skjerpe seg og yte sitt beste. I de årene Matt og jeg har drevet med trening her på Stord hver for oss, er vi blitt veldig godt kjent med markedet, og vi vet at vi kommer med et kvalitetsprodukt som er helt nytt, og som vi tror at ingen andre kan matche, fastslår Rygg Tonning.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]