annonse

annonse

Erfarne trenere bak nytt nisjekonsept

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Power Bootcamp åpnet på Ryen i Oslo 12. mai. Eierne håper på 200 medlemmer, og mener at senteret gir god valuta for pengene: Alle får PT, kostholdsveiledning og individuell oppfølging til en rimelig pris.

I USA ser man en stor vekst for konseptet Bootcamp med PT i grupper. I Norge er dette relativt ferskt, men noen store kjeder har bootcamp som en del av tilbudet.

Med åpningen av sitt nye senter på Ryen har Khoa Henrik Luong og Quang-Huy Huynh valgt å satse på en rendyrket versjon. De kaller seg et nisjesenter og lokalet er på 320 kvadratmeter. Styrketrening er også en del av tilbudet, men hovedfokuset er på bootcamp med PT.

– Hva tilbyr dere?

– Power Bootcamp er stedet for tidseffektiv trening og treningsresultater. Vårt konsept er Bootcamp med PT til en rimelig pris. En vanlig PT-time på et ordinært treningssenter koster mellom 700 og 1000 kroner. Hos oss koster en bootcamp-time med PT mellom 160 og 190 kroner.

– Et medlemskap koster 1499 kr. pr mnd og inkluderer kostholdsveiledning og konsultasjonssamtaler med en personlig trener.

– Hvordan trener dere?

Hovedsalen hos Power Bootcamp

– Vi kjører HIIT-trening med eksklusivt utstyr som boksesekker, taukast og slammer balls, kombinert med styrkeøvelser som roing, kettlebell-swing og markløft. Vi har forskjellige stasjoner som fokuserer på ulike muskelgrupper.

– Timen starter for eksempel med boksesekkene, hvor det kjøres kombinasjon med slag eller slag og spark med fot og knær. Det gjør vi med 30/40 sekunders intervaller og 30/20 sekunder pause før man går videre til neste post. Slik kjører man i fem runder de forskjellige øvelsene.

Aktive eiere

Khoa Henrik Luong og Quang-Huy Huynh er begge 25 år, og de har god utdannelse og erfaring innenfor trening.

Huynh har en bachelorgrad i idrett, fysisk aktivitet og helse, med fordypning i personlig trening og ernæring fra Høgskolen i Sogn og Fjordane. Han har drevet aktivt med friidrett, thaiboksing og i senere tid styrkeløft.

Loung er utdannet som personlig trener fra Active Education og kostholdsrådgiver fra Safe Education. Han konkurrerer dessuten aktivt i friidrett, som sprinter, og har tidligere vært friidrettstrener. De er med andre ord godt kvalifisert for treningsbransjen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har tidligere vært trenere på Lambertseter i 2-3 år og jobbet en-til-en med våre kunder. Dette har begrenset oss i stor grad, hvor vi i de fleste tilfeller kun har hatt mulighet til å trene én person om gangen. Derfor etablerte vi Power Bootcamp, for å hjelpe flere mennesker samtidig, forteller Luong.

Power Bootcamp har også en avdeling for styrketrening, men det er ikke dette de i hovedsak satser på.

Styrkerommet

– Vi konsentrerer oss om personlig trening i grupper og bootcamp. Personlig trening er hele konseptet vårt – hvor vi for eksempel har grupper på 5-8 personer med tett oppfølging av to personlige trenere.

– Vi retter på teknikk underveis og ser på hva kundene kan forbedre. Etter behov booker de i ettertid timer for kostholdsveiledning og videre konsultasjon. Ønsker man en-til-en time med PT bookes dette eksplisitt.

Ingen direkte konkurrenter

Oslo-regionen har veldig mange treningssentre, men Luong og Huynh mener de vil møte konkurransen med et helt spesielt tilbud.

– Vi ser ingen direkte konkurrenter. Noen av de store kjedene tilbyr lignende trening, men de har ikke bootcamp med PT som hovedkonsept. Vi er en nisje og skiller oss markant ut fra konkurrentene.

– På et vanlig senter betaler man kun for tilgang til utstyr, og trener på egenhånd. Hos oss betaler du for resultater gjennom effektiv trening, oppfølging, motivasjon og støtte i et positivt miljø.

Power Bootcamp har alt tiltrukket seg mange av PT-kundene som de to gründerne hadde på Lambertseter.

– Vi har sett det er et behov for vårt senter, noe våre tidligere kunder også ytret ønske om. Folk har dårlig tid i hverdagen, særlig de som har familie med barn. De skal hjem, hente i barnehagen eller på skolen, lage middag osv.

– Da ønsker de et tilbud hvor de ikke trenger å gå gjennom en stor resepsjon med adgangskontroll, men isteden komme direkte inn, rett fra parkeringsplassen eller T-banen, kjøre en effektiv halvtimes treningsøkt for så å gå videre med dagen. Slik trener våre medlemmer flere ganger i uken. De rekker å komme hit direkte fra jobben for en rask treningsøkt, og så dra hjem til andre gjøremål.

Vil bli storaktør

Luong og Huynh har en misjon og visjon for treningen.

– Vår misjon er å hjelpe mest mulig mennesker til å forbedre helsen sin og å oppnå sine treningsmål gjennom en optimalisert treningsform. Vår visjon er å utøve en positiv innflytelse på mange mennesker, og vi har et mål om å bli en storaktør i treningsbransjen.

– Det betyr vel flere sentre i Oslo, eller andre byer?

– Begge deler. Bootcamp med PT i grupper ikke er så utbredt i Norge. Her i landet kommer trendene litt sakte. Men vi har sett at personlig trening har vært utbredt i USA i lang tid, og har de siste årene blitt veldig stort i Norge også. Bootcamp med PT er nå veldig attraktivt i USA og det er bare et tidsspørsmål før vi også ser økningen her.

– Hvem velger bootcamp med PT?

– Det passer for dem som ønsker en rask treningsøkt, og vi trener mange voksne mennesker med familie som vil ha effektiv og tilrettelagt trening som gir resultater. Våre 30 minutters-økter gir en veldig intensiv trening, og vi har fått tilbakemeldinger fra kunder som forteller at vi tilbyr et ideelt og morsomt opplegg som får opp treningsmotivasjonen, fastslår de to gründerne.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]