annonse

annonse

Erna ber folk holde seg hjemme

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Smitterykket øker i Norge og regjeringen trapper opp tiltakene. Treningssentrene får ingen nye tiltak på nasjonalt nivå nå, men Oslo, Bergen og andre kommuner med høyt smittetrykk, er i faresonen for et enda strengere regime.

– Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Regjeringen legger til flere tiltak som kommuner i bo- og arbeidsregioner med stort smittetrykk bør vurdere å innføre. Det er spesielt Oslo og Bergen som har trykket, men anbefalingen er at omkringliggende kommuner også følger opp.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet skal vurdere nøyaktig hvilke tiltak som er aktuelle i ulike regioner i landet, slik at det kommer tydelig frem hvilke tiltak som er nødvendige å vurdere når smittesituasjonen utvikler seg, ifølge pressemeldingen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Tiltakene som de kommunene med høyt smittetrykk bør vurdere å innføre inkluderer (vår utheving av bransjerelevante tiltak):

  • Stans i breddeidrett for voksne
  • Vurdere stans i breddeidrett for barn og unge under 20 år
  • Ytterligere restriksjoner rettet mot serveringssteder, for eksempel full skjenkestopp eller stenging klokken 22 for å redusere antall besøkende i løpet av en kveld
  • Ytterligere begrensninger i størrelsen på ulike arrangementer
  • Anbefaling om bruk av munnbind i taxi når det anbefales brukt i kollektivtransport
  • Rødt nivå på videregående skoler. Ungdomsskoler bør forberede seg på rødt nivå
  • To meters avstand ved fysisk aktivitet innendørs
  • Obligatorisk hjemmekontor
  • Sterkere anbefaling om å unngå kollektivtrafikk
  • Stenge eller begrense virksomheter og aktiviteter som har stort potensial for smittespredning, som for eksempel svømmehaller, treningssentre, idrettshaller, bingohaller, museer, biblioteker, arrangementssteder uten fastmonterte seter og andre offentlige steder der mange møtes innendørs

 

Vil stramme inn i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo varsler at det kommer ytterligere innstramminger, og skal ha en pressekonferanse fredag klokken 13.

– Smittesituasjonen er alvorlig i Europa, og vi ser nå en kraftig smitteøkning også i Norge. Byrådet kommer derfor til å stramme ytterligere inn i Oslo, sier han i en pressemelding.

– Vi vil vurdere tiltakene vi innfører opp mot de anbefalingene regjeringen legger frem. Samtidig er det svært viktig at hver og enkelt av oss tar ansvar. Dette er ikke bare en dugnad lenger, dette er alvor. De neste ukene må vi holde oss mest mulig hjemme og nabolaget, og begrense sosiale treff og reiser til et minimum, sier Johansen.

Hva som eventuelt blir konsekvensene for treningssentrene i Oslo får vi vite i morgen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]