annonse

annonse

Espern åpner Express i Hamar

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det er hard kamp om kundene i Hedmarks største by. Likevel åpner nok et senter den 13. september. Valget er strategisk.

Det mangler ikke på treningstilbud i Hamar. Med straks 10 større eller mindre sentre i Hamar, er det tett kamp om kundene. Tirsdag 13. september åpner Espern Treningssenter sitt nye Express-senter på Storhamar, vest i byen – knappe fire kilometer fra modersenteret.

– Det har vært på trappene en stund. Tretten år etter at vi åpnet i Stangeveien, åpner vi den 13. september klokken 13, forteller markedsansvarlig Andreas Eriksen ved Espern Treningssenter.

Han legger til at lokasjonen på vestsiden byr på mange innbyggere, barnefamilier og et aktivt idrettsmiljø.

– Det nye senteret ligger nesten på tomta til ishockey-hallen samt håndballhallen til Storhamar. Dessuten har Wang toppidrett skolelokaler i samme bygg. Espern Express i første etasje og skolen i etasjene over.

Hadde blitt etablert uansett

Det har skjedd mange endringer på treningssentersiden i Hamar de siste par årene. Fønix har åpnet et stort senter (CC Stadion) og overtok i tillegg Tuvas Treningssenter, og døpte det om til Fønix Storhamar (senteret er pt. stengt på grunn av ombygging), Mudo har kommet til byen og kommunale Ankerskogen med treningssenter og badeanlegg er plassert midt i Hedmarks-hovedstaden.

Daglig leder Espern Treningssenter AnMagritt Vangen (Foto: Are Simensen)
Daglig leder Espern Treningssenter AnMagritt Vangen (Foto: Are Simensen)

I tillegg er Actic, Exhale, Friskis & Svettis og drop-in-senteret Go Hard Workouts plassert i sentrum.

– Det er en overetablering her som på mange andre steder i landet. Markedet har endret seg mye, fastslår daglig leder AnMagritt Vangen ved Espern Treningssenter.

Hun forteller at åpning av Espern Express var strategisk begrunnet.

– Hadde ikke vi åpnet der, ville noen andre gjort det. Treningssenter hadde det blitt uansett. Det positive for oss er at vi nå kan ta kontroll på markedet i Storhamar selv, og bestemme hva slags type produkt vi ønsker å ha der. Vi har bevisst valgt å ikke ha gruppetrening på det nye senteret for å unngå å sitte med halvfulle saler begge steder. Vi har lykkes godt med gruppetrening på Espern, sier Vangen.

Må synliggjøre forskjellene

Espern Express blir det første ekspress-senteret i Hamar. Prisen på 299 med 12 måneders binding er flat for alle. Det opereres med fellesmedlemskap på begge sentre, og det har vært en suksess.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har ikke hatt frafall fra eget senter til Express-senteret, selv om vi hadde budsjettert med det. Vi har mistet fire medlemmer! sier Vangen.

Er ikke 299 en tanke høyt i forhold til gjengs «express-pris» andre steder i landet, som ofte er nede i under 200 per måned?

– Nei, jeg tenker faktisk motsatt. Under 200 kroner synes jeg er for lavt. Vi har diskutert dette, og det er viktig for oss å ikke prise oss for lavt. Vi gjør tross alt en stor investering med helt nytt utstyr fordelt på 870 kvadratmeter, dusj og garderober. Med nøkkelkortsenter til 299 blir det viktig for oss å få kundene til å forstå hvorfor de skal betale over 500 på Espern og 299 på Espern Express. De vil merke en en viss forskjell både på utstyrsparken, tilbudet og graden av service. Jeg tror dette er en fin måte for oss å synliggjøre forskjellen på et lav- og høykostsenter, fastslår Vangen.

Har stabilisert nedgangen

Vangen sikter mot 500 medlemmer på det nye senteret «ganske kjapt».

– Men det er potensiale for mer.

Espern Express' lokaler på Storhamar. (Foto: Jens Petter Larsen – refleksfilm.no)
Espern Express’ lokaler på Storhamar. (Foto: Jens Petter Larsen – refleksfilm.no)

På Espern Treningssenter er det ca. 2 800 medlemmer. Da senteret hadde tiårsjubileum var antallet 3 800.

– Til tross for konkurrentens storsatsing på CC Stadion, har det ikke slått negativt ut for oss. Vi har stor aktivitet på senteret.

Kanskje har det blitt flere som trener på treningssenter?

– Jeg tror at hvis vi klarer å rekruttere nye medlemmer, er det mye å hente i Hamar. Vi konkurrerer også mot uteaktiviteter, med flotte ski- og sykkelmuligheter. Men vi er positive og konkurranse er bra. Vi er etablerte og har hatt lite frafall og færre utmeldinger enn vi tidligere har hatt, sier Vangen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]