annonse

annonse

Espern tenker nytt på markedsføring

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Espern aktivitetssenter startet opp i 2003 og er i ledende posisjon på markedet i Hamar. Til tross for unike fasiliteter og bredde i produktet, merker også de konkurransen som har økt de siste tre årene.

Foto Are Simensen
Foto Are Simensen

Det at Espern tilbyr mye er en av deres store fordeler. De har både aktivitetssenter, treningsstudio og gruppetrening. Nå har Espern rundt 3000 medlemmer, og deres fortrinn er kompetansen de ansatte har, og det er dette som henger sammen med satsningen på podcast.

Treningsindustrien har snakket med Andreas Eriksen, Markedsansvarlig på Espern som kom opp med ideen om podcast høsten 2015.

Andreas Eriksen Foto: Are Simensen
Andreas Eriksen Foto: Are Simensen

– Vi ville endre litt strategi på hvordan vi så ut utad, tidligere har vi hatt mest salgsrettet informasjon, mens nå ville vi heller prøve på innholdsmarkedsføring, altså snakke mer om selve faget. Med tanke på hvilke kanaler vi kunne velge falt valget først og fremst på en blogg, også har vi et kundemagasin som vi gir ut to ganger i året.

Eriksen er selv en stor tilhenger av podcast, noe som gjorde at han fikk ideen om å starte opp med det på Espern.

Markedsansvarlig Andreas Eriksen og Daglig Leder An-Magritt Vangen. Foto: Håkon Fosserud
Markedsansvarlig Andreas Eriksen og Daglig Leder An-Magritt Vangen. Foto: Håkon Fosserud

– Jeg presenterte ideen om podcast til noen kolleger på nyåret, og etter det rullet ballen veldig fort. Det gikk omtrent 14 dager fra vi satt podcast på agendaen til første episode ble spilt inn.

Eriksen mener det er mye informasjon om trening som ligger ute i alle mulige kanaler, hvor mye er bra, men også mye er feil. Derfor ønsker Espern å være en slags rettesnor som er en troverdig aktør med den informasjonen de formidler.

– Målet med podcasten er selvfølgelig å styrke Espern som merkevare, men også å drive litt folkeopplysning, legger han til.

Blir tatt godt imot

Til tross for at det er en nisje-podcast har antall lyttere ligget på mellom 250 til 300 unike lyttere i gjennomsnitt. Geografisk er podcasten rettet mot en ganske innsnevret målgruppe, som forholdsvis er Hamar, men det har også vært mange lyttere fra Oslo.

Du finner podcasten her.

Eriksen har allerede samarbeidet med kjente aktører som Aktiv Mot Kreft, Kreftforeningen og Antidoping Norge, og forteller at podcasten kan være like interessant for de som jobber i bransjen, som for de som er interessert i trening.

Skjermbilde Treningspodden
Skjermbilde Treningspodden

– Alle har vært veldig positive, og så langt har det tatt så godt imot. På sikt håper vi å kunne tjene på det, det at vi nå for eksempel har satt fokus på antidoping er jo en vinn-vinn situasjon for både oss og Antidoping Norge, da vi hjelper dem med å spre budskapet.

Oppfordrer medlemmer til å bidra

– Vi er veldig åpne for at medlemmer kan bidra med noe de ønsker å formidle. Til nå har vi fått masse konstruktive tilbakemeldinger og innspill på temaer å snakke om. Dette gjør at vi får mer kunnskap om hva folk ønsker å høre og i tillegg får bekreftelse på at folk har fått med seg at vi har begynt med podcast.

Eriksen fortsetter med å fortelle at de har fast dag og tid de publiserer hver uke, og målet er at det til slutt skal bli en vane for brukerne å tune inn på podcasten hver uke enten på vei til jobb eller trening.

Først ute med nytt konsept

Espern er det første treningssenteret i Norge med podcast.

– Jeg syns det er veldig kult at vi har klart å være først ute med noe, men da må man jo gå opp løypa litt og kanskje gå i noen feller som man kanskje ikke hadde gjort om noen andre hadde gjort det før en, men vi har valgt å gi det et forsøk, avslutter Eriksen.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]