annonse

annonse

– Et arrangement for hele treningssenteret

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Qicraft Norway har ambisjoner om å dra inn 300 deltakere under årets «Connected» . – Med dette eventet ønsker vi å inkludere alle ansatte på treningssenteret for å gjøre læringen mer effektiv, sier salgssjef Kjell Olav Engen.

Qicraft Norway dro i gang sin egen convention med fokus på teknologi i 2017. Etter to år, ble det en pause – men i april er det nok en gang duket for convention.

I årets utgave favner ordet «connected» bredere enn i 2017; i år handler det om å koble sentrene til trendene i treningssenterbransjen, og hvordan disse kan implementeres for å skape gode kundeopplevelser lokalt.

Salgssjef Kjell Olav Engen i Qicraft Norway forteller til Treningsindustrien.no at kundene ønsker seg en arena hvor de kan samles.

– I en tid der kjedene vokser, opplever mange av de enkeltstående sentrene behov for en arena der de kan treffe andre i bransjen, utveksle erfaringer og få input om trender og endringer i markedet. Vi har mye kompetanse både i selskapet og nettverket vårt som vi ønsker å dele, fastslår Engen.

– Tanken bak Connected er å skape denne samlingsplassen, og vi setter det i system gjennom foredrag og workshops – og ikke minst de gode treningsopplevelsene, fortsetter han.

Vil ha med alle ledd

På spørsmål om hva som skiller Connected fra andre conventions, som for eksempel Oslofjord Fitness Convention og NIH Aktiv, sier Engen at Qicraft ønsker å lage et arrangement der man kan komme med hele senteret.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Tanken har vært å lage et arrangement hvor eiere og driftere kan ta med seg sine ansatte, slik at de får en felles forståelse for trendene i markedet. I tillegg til å delta på inspirerende og nyskapende treningskonsepter, vil de også delta på foredrag og workshops hvor de får presentert hvordan konseptene kan implementeres, presenteres og selges lokalt.

– På denne måten vil både ledelse og ansatte på senteret ha et bedre utgangspunkt for å starte diskusjonen rundt hvordan disse trendene kan fungere og settes ut i live på eget senter, påpeker Engen.

Han sier at programmet er forankret i egne spor for henholdsvis driftere/daglige ledere, PT-er og salinstruktører, men poengterer at de oppfordrer deltagerne til å delta på tvers av sporene for nettopp å se koblingene.

– Og så har vi de sosiale arenaene som «Get Together» på fredagen og fellesmiddag på lørdag. Tilbakemeldinger vi får sier at dette er viktige arenaer.

Kobling i sentrum

– Hva vil stå i fokus? Finnes det noe hovedtema?

– Ja, det er «Connected». Vi ønsker å skape koblinger. I tillegg til å være en arena for nettverksbygging, ønsker vi å skape koblinger mellom trendene, treningssentrene og deres kunder lokalt. En ting er å lære om trendene og oppleve konseptene. En annen ting er å få innsikt og læring knyttet til gode forretningsmodeller og andres erfaringer for å kunne rulle dette ut lokalt.

Engen forteller at de setter opp praktiske eksempler for å ivareta de forskjellige koblingene.

Eventet åpner med et foredrag av Bjørn Arild Wisth, deputy CEO i Nordic Choice Hotels. Han kommer til å snakke om hvordan Choice jobber med å skape gode kundeopplevelser. Ved å ha opplevelser som en forretningsstrategi, har Choice-kjeden lykkes med å differensiere seg i et svært konkurranseutsatt marked.

Her tror Engen at treningsbransjen har mye å lære; han mener at den store «priskrigen» handler om at kundene i stor grad ser på treningssentrene som en ren tjenesteleverandør hvor produktene som tilbys oppleves som like. Dermed blir pris en viktig faktor. For å kunne differensiere seg, og kunne ta betalt, blir unike kundeopplevelser viktige.

Bredt nedsalgsfelt

Deltagerne kommer til å presenteres for trender igjennom foredrag som «Welcome to the future» av Farhad Jabbari og «Club 4.0» av Technogym, samt treningskonsepter som «1Rebel Reshape» av 1Rebels stjerneinstruktør Tiago Silva.

– I tillegg kommer vi til å få innsikt i hvordan konsepter og formater kan implementeres i Kjetil Larsens foredrag «Prisdifferensiering – hvordan lykkes?» og Eva Katrine Thomsens foredrag «Hvordan lykkes med gruppetrening». Vi vil også sette fokus på PT både i form av treningsfaglig kompetanseheving, samt det rent businessmessige med fokus på strategi, salg og ledelse, sier Engen.

Har plass til 500

– Tar dere opp konkurransen med TREN-seminaret på businessprofilen?

– Både ja og nei. Vårt fokus, og vår intensjon med Connected, er å hjelpe bransjen med markedskunnskap, innovasjon og driftskompetanse. Dette belyser vi igjennom foredrag om hvordan utviklingen i markedet er i dag, samt at vi presenterer trender som driver bransjen fremover.

– Samtidig har vi dyktige forelesere som gir innsikt i hvordan dette kan gjennomføres lokalt. Og for at sentrene skal dra nytte av dette når de kommer hjem, mener vi det er viktig at både ledelse og de ansatte tar del i den samme læringen, sier Engen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hva slags forventninger har dere til Connected?

– Vi har ambisjoner om at det skal være 300 deltakere. Så langt er det 200 påmeldte, men vi har plass til 500. Deler av arrangementet går på Farris Bad, mens treningsdelen foregår på Family Sports Club i Larvik.

Åpent for alle

– Er Connected kun for Qicraft-kunder?

– Nei, det er fritt frem for alle. Utgangspunktet for arrangementet var å være et samlingspunkt for kundene våre, men vi håper absolutt at vi får deltakere som ikke er blant våre kunder.

– Hva ser du personlig mest frem til under Connected?

– Jeg ser veldig frem til å være med på opplegget til Tiago Silva fra 1Rebel. 1Rebel har jo stor suksess i Storbritannia, så det blir spennende. Jeg gleder meg også til å høre Tom Erik Oxholm snakke om sine visjoner og hva han har tenkt med sine satsinger, samt Bjørn Arild Wisths foredrag om hvordan Choice jobber med å skape unike kundeopplevelser.

– Ellers er jo jeg en gruppetreningsperson, så jeg gleder meg til å sykle med Jessica Clarén og Trude Flø Johnsen. Og til bootcamp med Lotte Oxholm. Og til SKILL ZONE klasse med Elisabeth og Torill!

– Og… ja, det er vanskelig å velge – det er så utrolig mye spennende på programmet. Jeg kommer til å være høyt og lavt hele helgen!

Her kan du se hele programmet til Connected.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]