annonse

annonse

Et typisk senter får dekket mindre enn 50 prosent av faste kostnader

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I kveld blir «kontantstøttepakken» lagt frem. Formelen for støtten er allerede klar. En stengt bar eller frisør får 90 prosent av de faste kostnadene dekket. Et treningssenter får betydelig mindre, hvis ikke alle medlemmene er satt på frys eller har sagt takk for seg.

Å ha løpende medlemsinntekter er selvfølgelig et gode. Det har stort sett treningssenterbransjen. Selv om frys og oppsigelser er en realitet, kommer neppe omsetningsfallet til et typisk treningssenter å bli 100 prosent – slik puber og frisører opplevde da forbudet om å holde åpent, forsvant.

For et treningssenter, som ble pålagt å stenge, vil formelen for dekning av faste kostnader være:

Kompensasjon = Omsetningsfall i prosent X (faste kostnader) X 0,9.

Andre hovedpunkter:

  • Utbetaling skal skje så raskt som mulig. En søknadsportal for bedriftene skal være oppe og gå fra 17. april.
  • Ordningen skal i første omgang gjelde for mars, april og mai.
  • Bedriftene må kunne dokumentere et omsetningsfall på minst 30 prosent per måned for å få støtte. For mars holder det med et omsetningsfall på 20 prosent.

 

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hva betyr det for et treningssenter?

I mars må senteret dokumentere et omsetningsfall på 20 prosent, i april og mai – minst 30 prosent. Eksempelet med en pub, tvunget til å stenge, er enkelt. Der gikk man fra 100 prosent inntekt til null, på dagen. De får dekket 90 prosent av sine faste kostnader.

Så enkelt er det ikke for treningssenterbransjen som gjennom mars har hatt løpende inntekter – inntekter som (forhåpentligvis) også er der i både april og mai fordi medlemmene fortsetter å betale sine medlemskap.

Hvor stort inntektsbortfallet ble i mars, og blir i april og mai – må den enkelte regne på, men der en aktør som Barry’s Bootcamp antageligvis vil få dekket 90 prosent av sine faste kostnader, fordi kjeden opererer med klippekort og ikke fast medlemskap – vil et tradisjonelt senter få betydelig mindre dekket.

Hva blir det smarte valget?

Hvis man antar at treningssenteret har mistet 50 prosent av inntekten sin – en kombinasjon av frys, oppsigelser og mersalg på senteret, vil regnestykket se slik ut hvis de faste kostnadene (lokaler, leie av maskiner, strøm, forsikring, regnskap mv.) er 100 000 kroner i måneden:

X = (0,5×100 000)*0,9  – der X blir 45 000 kroner.

Det vil si at under 50 prosent av de faste kostnadene blir dekket.  Om treningssenteret har klart å bevare 70-80 prosent av medlemsmassen sin som fortsatt betalende, blir dekningsgraden enda lavere.

Hva som blir det smarte valget fremover blir spennende å se. Vil det lønne seg for et treningssenter å fryse alle medlemskap for å få maks uttelling – det vil si 90 prosent dekning av de faste kostnadene – eller vil det lønne seg å forsøke å beholde så mange som mulig, men godta at kostnadsdekningen blir lavere?

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]