annonse

annonse

Vil etablere treningskjøpesenter i Bergen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gründerne bak Fitfactory vil lage en nisjeklynge av treningskonsepter i de gamle lokalene til Minde Sjokoladefabrikk i Bergen.

– Blant de aktive treningskundene er trenden at de har blitt mer vant til å shoppe trening. Det kan for eksempel være ti ganger med Hot Yoga eller noen timer hos Barry’s Bootcamp, fastslår Christer Kjørsvik, som sammen med privattrener Stig Færø-Landlie har drevet Fitfactory siden 2006.

Christer Kjørsvik i Fitfactory.
Christer Kjørsvik i Fitfactory.

Fitfactory er selv en nisjeaktør og består av tre sentre i Bergen og Oslo – hvor personlig trening og livsstils-coaching står i sentrum.

Da Fitfactory på Midtun i Bergen flyttet til sine nye lokaler, var det med en avtale med gårdeier om å se på å skape ytterligere aktivitet i lokalene. For den gamle sjokoladefabrikken er omtrent tjue ganger større enn det Fitfactory har behov for selv. Lokalene har stått tomme siden forrige leietaker, Sprek og Bild, stengte dørene der for ca. 1,5 år siden.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Lokalene har veldig høy standard, og vi fikk en mulighet til å komme inn og forsøke å skape aktivitet. Huseier tenker nytt og er fleksibel, og det at vi kan gå inn og hjelpe til med våre kontakter er en god match, sier Kjørsvik.

Skal spille hverandre gode

Det han ønsker å få til er en klynge av nisjeaktører som hver for seg driver sin egen business, men som disponerer fellesressurser som garderobe og resepsjon.

– Vi har fellesarealer for alle og definerte områder som spinningsal og andre saler som er klare for innrykk. Vi ønsker å være fem, seks aktører som jobber innenfor relaterte områder slik at vi kan spille hverandre gode. Vi er ikke fastlåste, og er så smått i dialog med noen potensielle samarbeidspartnere, forteller han.

Kjørsvik ramser opp potensielle aktører innen for eksempel spinning, gruppetrening, kampsport og dans.

Spinningsal står klar til innrykk.
Spinningsal står klar til innrykk.

– Vi har allerede etablert samarbeid med en fysioterapeut, og ser også på fysiostudio som en mulighet. Men det er aktørene selv som må se mulighetene i å tilby sine konsepter her.

Skaper noe nytt

Blir det på en måte som et kjøpesenter, hvor alle driver sin egen forretning, men totaltilbudet lokker flere kunder?

– Ja, det er i den retningen vi sikter. Jeg tror bransjen er i ferd med å bevege seg bort fra alt-i-ett-treningssenteret. Vi ser store massetreningssentre som prøver å tilby alt innen husets fire vegger for å holde på kundene. Samtidig etteraper de en del av konseptene til nisjeaktørene. Kunden får smaken på dette og tenker «hvorfor skal jeg kjøpe kopien hos en som driver med alt, når jeg kan gå til dem som har kjernekompetanse på akkurat dette konseptet».

Hvor lang tid skal dere bruke på å få etablert denne nisjeklyngen?

– Vi har noen mål, og løpende evalueringer, men frem til neste sommer må vi ha fått ting til å rulle med aktører som ønsker å satse. Neste sommer er første stopp, men håpet er at vi får på plass flere aktører allerede før nyttår. Januar er jo en fin måned for oppstart av aktiviteter, sier Kjørsvik.

Han kjenner ikke til andre tilsvarende klynge-etableringer i Norge, utover de mer tradisjonelle helsehusene.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra tyngre aktører om at det er et spennende konsept, og at vi gjør noe nytt i forhold til det tradisjonelle i treningsbransjen, sier Kjørsvik.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]