annonse

annonse

EVO fikk 18 mill. av staten – berget pluss i 2020

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Omsetningen i EVO-kjeden falt fra rekordhøye 138 mill. til 120 mill. i pandemiens første år. Kompensasjonsordningen gav likevel kjeden et plussresultat. Gjennom pandemien har EVO lagt på seg med 11 sentre, og i november økte kjeden medlemsprisen. Nå ser administrerende direktør Morten Hellevang fremover mot 2022.

Nylig kom de offisielle regnskapstallene for EVO-kjeden – eller Nordic Fitness Group som selskapet heter.

Omsetningen havnet på vel 120 millioner kroner, og et årsresultat på litt over 2 millioner. Året før pandemien kom skyllende omsatte kjeden for nær 138 millioner, og fikk et positivt resultat på 11,7 mill.

– Det ble som tidligere beskrevet, et drittår?

– Ja, det ble jo det. Vi hadde en veldig fin kjørefart inn i 2020, men så ble det som det ble. Det vi er veldig fornøyd med er at vi kom ut med et plussresultat, selv om det ikke er stort. Det betyr at virksomheten er intakt, vi har ikke tapt penger – og det er vi kjempefornøyd med, sier Hellevang.

Gjennom fjoråret ble EVO kompensert med 18 millioner kroner gjennom den statlige kompensasjonsordningen.

– Trekk det fra på resultatet så ser man jo hvordan det ville gått uten den…, sier Hellevang.

Minus først, deretter pluss

Inneværende år har også vært preget av diverse nedstengningsperioder. I Oslo, der EVO har mange sentre, var det lukket og låst helt frem til slutten av mai.

– Hvordan ser det ut som 2021 havner?

– Sånn vi ligger an nå, selv om vi har åpnet mange klubber i år, ser det ut som vi styrer mot et minusresultat – selv om det er en del usikkerhet rundt det. Deretter ser vi et positivt resultat i 2022 – det er i hvert fall det vi styrer mot.

– Hvordan ville situasjonen vært i en tenkt virkelighet uten pandemien?

– Da ville vi hatt veldig gode resultater. Vi har hatt en stor medlemsvekst, over 20 prosent, og ikke bare på nyåpninger. Vi vokser også bra på «modne» klubber, de som er mer enn ett år gamle. Når vi har hatt slike fantastiske åpninger vi har hatt, bidrar det selvfølgelig til vekst. Men vi fokuserer også veldig på at de modne klubbene skal vokse, forteller Hellevang.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Befester posisjonen som nr. 2

Gjennom 2020 og 2021 har EVO-kjeden åpnet 11 nye treningssentre, om man regner med det som nå skal åpne på Nordnes i Bergen i desember.

– Da har vel EVO tatt steget opp til nest største kjede, målt i antall sentre?

– Ja, vi bikker 50 sentre til nyttår. Vi er godt i gang med å signere 2022, og det blir minimum 5-6 nye neste år, sier Hellevang – og legger til at de dermed befester stillingen som den nest største kjeden i Norge.

– Så 2022 blir det neste toppåret om viruset holdes i sjakk?

– Ja, da vil vi være tilbake «on track». Vi fryktet ved inngangen til pandemien at det fort ville bli to rufsete år. Det vi har fokusert på hele tiden er å utnytte momentum: Vi har vært i stand til å vokse og å gjøre våre ting gjennom hele pandemien – og være rustet når vi kommer ut av den.

-Kombinasjonen lite gjeld og mye likviditet, samt gode eiere, har gjort at vi er i stand til å ta tapet og vokse i en vanskelig periode.

Viktige lokasjoner

Det som er avgjørende for den videre veksten av nye sentre, er ifølge Hellevang tilgang på passende lokasjoner. EVO ser stort sett etter såkalte «greenfield»-prosjekter, det vil si lokaler der det ikke har vært treningssenter tidligere.

– Årsaken er at det er veldig få lokasjoner som passer med EVO-konseptet – og vi kommer ikke til å endre konsept.

– Skal dere videre oppover kysten? Trøndelag, Nord-Norge?

– Ja.., men igjen – det kommer an på tilgangen på lokasjoner vi er sikre på. Vi gjør alltid grundige vurderinger når vi skal inn i et område vi ikke er i fra før.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Satt opp prisen

EVO-direktøren opplyser at kjeden satt opp prisen med 10 kroner måneden for alle medlemmer fra november. Nå koster et medlemskap 389 kroner i måneden.

– Det gjør vi i et marked der mange kjeder – også vi – fighter på rabatter. Men vi er de eneste som øker prisen på grunnproduktet for alle medlemmer, sier Hellevang.

– Blir det noen fete januar-kampanjer, da?

– Ja, det blir det vel alltid… Men vi vil nok avvente og se hva markedet gjør før vi bestemmer oss. Det er ikke vi som nødvendigvis trigger kampanjer først. Per nå er det ikke vi som har de tøffeste kampanjene.

– Det er vel kanskje ikke så lett å endre det faste mønsteret?

– Nei, det er ikke lett, dessverre. Samtidig er det markedet som bestemmer. Når de største fullskalasentrene senker prisen så mye som de gjør, forteller det litt om hvordan markedet er nå, sier Hellevang.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]