annonse

annonse

Familiedrevet fellesskap for folk flest

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsskjeden Aktiv365 i Bergen har hatt de samme eierne siden midten av 80-tallet. – Vi har hatt en pen vekst de siste årene, fastslår Tor Fredrik Kayser Berg som leder fire av sentrene i kjeden.

Aktiv365 består av seks sentre i Bergensområdet. Tre fullskalasentre og tre ekspressentre. Historien går tilbake til 1985, hvor Tennis Paradis ble etablert som et av de første treningssentrene i Bergen.

– Det var opprinnelig et tennissenter med et lite treningssenter inkludert. Siden den gang har det gått slag i slag gjennom nitti- og totusentallet. På midten av 2000-tallet var vi med å bygge opp kjeden Svett og Blid, som siden ble Sprek og Blid. Vi gikk ut av Sprek og Blid i 2011, som på den tid var Bergens og Vestlandets største kjede. Vi var uenige om strategiske valg for veien videre, det ble således naturlig å gå vår egen vei. Aktiv365 ble etablert, men fremdeles med de samme eierne, forteller Tor Fredrik Kayser Berg.

Pluss i boka på totalen

Det er familien Tangerås som står bak kjeden. Søstrene Ingunn, Sissel og Vivian er alle involvert i driften.

– Og høvdingen selv, Olav Tangerås, sitter som styreleder og er fremdeles med og trekker i trådene, sier Kayser Berg.

Selv har han ansvar for ekspressentrene og det største senteret i kjeden, Aktiv365 Paradis, og sitter med en eierandel på 25 prosent i eierselskapet til ekspressdelen av kjeden.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Kayser Berg forteller at medlemsveksten har vært pen de siste årene, og at kjeden nå totalt har ca. 8 000 medlemmer.

Tjener alle sentrene penger?

– Nei, alle tjener ikke penger. Det er spesielt senteret på Straume vi har jobbet hardt med. Vi hadde budsjettert med at det ikke skulle gå i pluss fra dag én, men det har tatt lenger tid å komme dit vi ønsker å være, sier han.

Senteret er heller ikke lønnsomt i år, men Kayser Berg regner med at det neste år vil være over på plussiden. For alle sentrene under ett, er det pluss i boka, ifølge Kayser Berg.

Allsidighet er differensiatoren

Utover de to ulike konseptene i kjeden, er det allsidighet som står i fokus.

Tor Fredrik Kayser Berg i Aktiv365
Tor Fredrik Kayser Berg i Aktiv365

– Det har vært, og er, viktig for oss å skille oss ut på allsidighet: Å ha et bredt, allsidig tilbud. I tillegg til alle de tradisjonelle tilbudene man finner på et senter, har vi veldig mange aktiviteter rettet mot barn. Vi ønsker å skape en positiv holdning til trening og fysisk aktivitet i tidlig alder. Vi driver for eksempel AFO (aktivitetsfritidsordning, red. anm.) hvor barn kommer etter skolen og aktiviseres med både svømming og tennis. På den måten får vi også aktivisert foreldre og besteforeldre, og det er en fin måte å favne hele familien. Familiesentre med et allsidig tilbud er vår unikhet, fastslår Kayser Berg.

Aktiv365 følger trendene også, men er ikke førstemann i løypa.

– Vi har tatt inn Crossfit-timer på sentrene og er tungt inne på yoga og Hot Yoga. Vi følger de store trendene, uten å være først ute. Vi er mer en «first follower» på enkelte områder.

PT-salget har gått fra å være «et produkt vi har hatt der» til å bli et av de viktigste addon-produktene kjeden tilbyr.

– Det har vært et viktig og voksende marked, som slår alle rekorder i år. Og jeg må få lov til å skryte litt av PT-ene våre: Det er mye fokus på kompetanse i bransjen. Jeg har sett på bakgrunnen til våre PT-er og de har i snitt tilnærmet en bachelorgrad. Det er utrolig bra og noe kundene vet å sette pris på!

Tenker regionalt

Hvor ligger ambisjonene fremover med tanke på vekst og spredning?

– Når vi skal etablere et nytt senter skal vi gjøre det med kvalitet. Bergen er en by med mange konkurrenter. Vi har ambisjoner om å vokse, men størrelse er ikke en ambisjon i seg selv. Vi ønsker å kunne åpne flere sentre, men det skal være riktig plassering og vi skal vite at kvaliteten er riktig, når vi gjør det, sier Kayser Berg.

Han legger til at Aktiv365 er en regional aktør, og at det er der de ønsker å være.

– Hvordan opplever du konkurransetrykket i Bergen?

– Vi har mange dyktige konkurrenter, og vi konkurrerer på litt ulike arenaer. Vi ser mest på eget konsept og innhold, og hvordan vi kan utvikle oss. Vi er oppmerksomme på hvem vi har der ute, men det er ikke der vi bruker mest energi. Vi retter den innad for å bli enda bedre på det vi holder på med, sier Kayser Berg.

Et godt år

Kayser Berg trekker frem det å motivere medlemmene til å komme på trening, som den største utfordringen for Aktiv365 – som for bransjen som helhet.

– Vi er godt fornøyd, men vi vil få enda flere til å benytte tilbudene regelmessig. Det er mye snakk om at trening er så billig, lave driftsmarginer og økte kostnader som ikke dekkes inn på inntektssiden, men det vi jobber knallhardt med er å motivere medlemmene våre i form av treningstilbud, slik at de har lyst til å besøke oss. Det har verdi for alle parter.

Tøft eller fornøyd om dagen?

– Fornøyd, med hånden på hjertet. 2016 har vært et godt år for oss og vi har tatt noen viktige steg etter å ha vokst mye. Vi har hatt behov for å stoppe litt opp og se inn i egen organisasjon – og passe på at vi vokser i riktig takt. Vi har klart å øke medlemsmassen i et marked som er stadig tøffere, så det har vært et veldig godt år, fastslår Kayser Berg.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]