annonse

annonse

Familiefest i Qicraft Norway

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

2019 ble «all time high» for Technogym-distributøren i Norge. Omsetningen økte med 52,8 prosent og bikket 100 mill. med god margin.

Totalt omsatte Qicraft Norway for 138,6 millioner kroner, og fikk et positivt resultat før skatt på 13,6 millioner kroner. Driftsmarginen endte på behagelige 9,3 prosent.

Daglig leder Kristian Eliasson bekrefter at Qicraft Norway aldri har omsatt for mer enn selskapet gjorde i 2019.

– Det ble et veldig godt år, og det er ingen tvil om at anbudet vi vant hos Family Sports Club hadde sin effekt på fjoråret.

LES OGSÅ: Family drysser millioner over Qicraft

– Ser vi litt historisk på tallene har vi over noen år hatt en sunn, underliggende vekst – så kom Family som en stor ekstrating i fjor, som boostet omsetningen. Vi forventer ikke samme tall fremover, sier Eliasson.

De eksisterende holder koken

Han fremhever at til tross for et godt 2019, er det viktigste å ha den riktige posisjonen ut mot markedet.

– At vi er attraktive er viktigere enn at vi er størst. Når alt kommer til alt er den underliggende, stødige veksten viktigere enn boosten i fjor.

– Er det eksisterende eller nye kunder som driver veksten?

– For oss er det i stor grad eksisterende kunder som har valgt å investere gjennom å endre tilbudene på sentrene. Ser vi dette i et lengre perspektiv, har det vært bra med lønnsomme investeringer – og det er nok det som har trygget vår underliggende vekst: Vi skal være en god samarbeidspartner og det skal være hold i kundenes investeringer.

– Hvem vokser dere på bekostning av?

– Jeg tror ikke nødvendigvis vi vokser på bekostning av noen. I et marked hvor majoriteten av omsetningen tradisjonelt kommer fra etableringer i bransjen, har dette blitt snudd litt på hodet: Man vokser med etableringene, deretter må man jobbe annerledes for å pleie det eksisterende markedet.

– I 2019 var mange i treningssenterbransjen interessert i å fornye seg, som igjen trigget andre til å ta investeringsbeslutningene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Står godt gjennom krisen

Selv ved inngangen til året var ikke forventningene om å gjenta 2019, til stede. Og absolutt ikke nå. Koronakrisen har satt sitt preg også på leverandørleddet.

– Hvis man ikke klarer å skape andre verdier enn de økonomiske i løpet av 2020, så er det et tapt år. For oss handler det om å videreutvikle selskapet, videreutdanne selskapet, gjennomføre effektiviseringsprosesser og ta nye steg på ulike systemfronter: Det vil si skape verdier som gjør at vi står sterkere ved inngang til 2021, forteller Eliasson.

Han forteller at Qicraft står foran en spennende lanseringshøst, hvor det aller meste vil foregå digitalt.

– Jeg håper vi skal klare å skape noe positivt i løpet av høsten, men samtidig er vi opptatt av å være en solid aktør i bransjen – og det tror jeg 2020 kommer til å vise at vi er. Vi står godt gjennom en slik krise, men dette blir ikke året hvor vi feirer resultatene.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Holdt på alle ansatte

Qicraft tok tidlig en beslutning om ikke å permittere noen ansatte når bransjen stengte ned 12. mars.

– Det var basert på hvem vi ønsker å være. Den harde smellen kom hos kundene, og da var det for oss viktig – i det lange løp – å være en aktør som var der for kundene også gjennom denne perioden.

– Det har kostet oss en del penger, men det er det verdt i det lange bildet. Jeg tror at alle de selskapene som kommer ut på andre siden må ta en evaluering på hva som nå har forandret seg i et langsiktig perspektiv – og hva som var den kortsiktige krisen, påpeker Eliasson.

– Frykter dere at det kommer konkurser i høst?

– Ja, jeg tror man må være forberedt på det. Samtidig ser vi at treningssenterbransjen i Norge, totalt sett, har stått greit gjennom denne perioden sammenlignet med en del av våre nordiske kolleger.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]