annonse

annonse

Feelgood kåret til vekstvinner

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Virke kårer Feelgood til den store vekstvinneren i norsk treningsbransje. Kjeden har i snitt vokst med 221 prosent hvert år siden 2015.

Tall fra Treningssenterrapporten 2021 viser at Feelgood er Norges raskest voksende treningssenterkjede, ifølge en pressemelding.

– Feelgood treffer en viktig målgruppe i samfunnet og vil være en viktig folkehelseaktør i fremtiden, sier bransjeleder Mee Eline Eriksson i Virke Trening, som står bak rapporten Treningssenterbransjen 2021.

– Innen 2030 er det flere pensjonister enn arbeidsdyktige i Norge og det blir desto viktigere å realisere helsegevinster i denne befolkningsgruppen, sier Eriksson.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Eksplosiv vekst

– Det har uten tvil vært et tøft år for treningssenterbransjen og derfor er det ekstra hyggelig å se disse tallene. Bransjen har vært – og er – i en svært krevende tid, men dette er åpenbart et godt bevis på at vi i Feelgood gjør noe riktig, sier markedssjef Christian Bache.

Christian Bache. (Foto: Feelgood)

I perioden 2015-2020 åpnet Feelgood hele 42 sentre. Det er dette antallet som legges til grunn når Virke har regnet ut den gjennomsnittlige veksten i sin rapport.

Etter at arbeidet med rapporten ble ferdigstilt, har etterspørselen etter nye Feelgood-sentre fortsatt å øke, og i dag teller kjeden totalt 49 sentre i Norge.

Dobbelt så høy gjennomsnittsalder

– Grunnen til konseptets suksess er at Feelgood tilrettelegger trening til de 80 prosent av befolkningen som ikke oppsøker de tradisjonelle treningssentrene, sier Bache.

Det er ikke bare den sterke veksten til Feelgood som gjør at treningssenterkjeden skiller seg ut. Deres egne tall fra medlemsstatistikken viser at snittalderen på medlemmene er 66,1 år.

Ifølge systemleverandøren Exceline er snittalderen på treningssentre generelt 33,7 år. Exceline har vært i drift fra 1991, og 610 treningssentre benytter seg av systemet som innbefatter data for cirka 600 000 aktive medlemmer.

– Vi er ekstremt stolte over å ha knekt koden på hvordan vi kan aktivisere de eldre, sier Bache.

– De eldre er mennesker som mange har ansett som umulig å nå. Det viser seg imidlertid at viljen til å trene er der, men at det ikke har vært tilrettelagt på en god nok måte for denne aldersgruppen, påpeker han.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]