MasterMania er 3T-kjedens egen convention for ansatte og medlemmer. På årets event 8. – 10. november regner man med ca. 500 deltakere. MasterMania har hatt stor betydning for gruppetreningen i en av landets største treningskjeder.
MasterMania startet som en liten convention. Tanken bak var at i stedet for å sende ansatte i 3T på eksterne kurs der man ikke hadde helt kontroll på hva som ble levert, plukket man det man ønsket å formidle og satt opp kurs i egen regi.
Fagansvarlig for trening i 3T, Trude Størmer Vinje, har vært i kjeden siden 1995 og har vært med på brorparten av MasterMania-reisen.
– Tanken er fremdeles at vi ønsker å gi gruppetrening oppmerksomhet, og instruktørene inspirasjon og påfyll fra det vi mener er de beste instruktørene, fastslår hun.
Lang historikk
De merket tidlig at ikke bare de ansatte satt pris på MasterMania. 3T-medlemmene viste også sin interesse for å være med. I tidligere tider ble conventionen arrangert årlig i Sluppen-hallen.
– Da var alt i én hall med aerobic, step og litt styrke. Men etter hvert kom spinning, yoga etc., og behovet for flere lokaler for å dekke alle behov, forteller Størmer Vinje.
MasterMania ble derfor flyttet til 3T Rosten som hadde flere saler.
– I noen år hadde vi til og med MasterMania «On Tour», hvor vi sendte presentører til våre sentre utenfor Trondheim, slik at instruktører og medlemmer slapp å reise inn til Trondheim for å ta del i dette.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
For noen år siden ble 3T Rosten bygget ut til dobbelt størrelse, og etter det har MasterMania i sin helhet blitt arrangert der.
Vil åpne for alle, men…
Trude Størmer Vinje forteller at MasterMania alltid har vært gratis for de ansatte, mens medlemmene har fått en svært billig pris sammenlignet med andre tilsvarende conventions.
– Det er litt av sjarmen at ansatte og medlemmer mingler sammen. Det er alltid god stemning og blir en feelgood-helg.

– Men MasterMania er ikke åpent for andre?
– Vi slites litt i mellom når det gjelder dette. Vi har så lyst til å kunne åpne opp for vi får veldig mange forespørsler fra eksterne som har lyst til å være med. Det er lite å velge mellom hvis du jobber i bransjen og har lyst til å dra på en convention hvor du får litt av alt.
– Vi har flere ganger lurt på om vi skal gjøre det større, men da trenger vi andre lokaler for vi kjører med veldig høyt belegg. Skulle vi åpne opp ville det gått ut over våre ansatte eller våre medlemmer, og det gjør for vondt.
– Samtidig hadde det vært veldig kult og gjort MasterMania større fordi vi vet det er et behov. Men slik som det er nå har vi ikke kapasitet til å gjøre det større, og vi har heller ikke klart å finne den samarbeidspartneren som kan stille med de rette fasilitetene for å gjennomføre det slik vi ønsker.
En investering
På spørsmål om det er noe å tjene på å arrangere MasterMania, svarer fagsjefen at arrangementet er en ren utgift.
– Men vi føler det er en god investering som vi får mye igjen for.
Deltakerprisen for medlemmene er nå 499 kroner, men den startet i sin tid på ca. 300 kroner. I en periode var det også gratis for medlemmene, ikke bare instruktørene.
– Da fikk vi mange flere deltakere, men de deltok på kanskje en eller to timer – og vi følte at vi mistet litt av det samholdet en convention skal gi, forteller Størmer Vinje.
Gratis ble til 199 kroner, og deretter 499 – og dermed mulighet til å bruke flere kroner på å leie inn eksterne ressurser.
– For noen år siden var ikke prisen høy når man leide inn presentører, men nå har – heldigvis – prisene gått opp for bransjen ser verdien i det den leverer. Så prisen har økt, timeplanen har blitt større og dagene lengre.
Høyt timebelegg
I snitt har MasterMania tiltrukket seg ca. 500 deltakere.
– Det er veldig bra. Rekorden satt vi de årene vi kjørte dette gratis for medlemmene. Da lå vi tett oppunder 800 deltakere.
– Hva er taket?
– Ikke så mye mer enn 500. Vi har historisk hatt 97-98 prosent belegg på timene.
– Hvordan er tilbakemeldingene fra medlemmene?
– Det vi hører er at de synes dette er kult og de gleder seg. Vi prøver å markedsføre dette til alle 3T-sentrene, og det er en hard kjerne som er med hvert år.

Passer på egen identitet
Størmer Vinje understreker hvor viktig MasterMania har vært for utviklingen og nivået på gruppetrening i 3T-kjeden.
– Det å være instruktør er en bi-jobb for mange, og det å skulle bruke penger på å videreutdanne seg, reise til Oslo etc., er kostbart. Det er noen som gjør det, men de færreste prioriterer det.
– Samtidig ser vi ta det skjer mye innen gruppetrening hele tiden. Det kommer nye trender, og det er fort gjort at man «hopper på toget» og havner på et sted der man ikke helt har oversikten.
– 3T er en stor organisasjon og gruppetrening har alltid vært noe av det viktigste for oss. Vi har sett på andre conventions at det for eksempel har vært mange år hvor step-timer ikke har vært prioritert i det hele tatt, hvor sykkeltimer har blitt nedprioritert og hvor teknisk fokus har tatt overhånd – fordi bransjen signaliserer at dette kommer.
– Men det skjer uten at vi helt vet at det er dette medlemmene og publikum vil ha. Så vi har holdt godt fast på for eksempel aerobic-timer og step-timer, samtidig som vi tester ut nye ting som for eksempel watt på sykler.
– Vi driver med trening og trivsel, og må holde det der. Hopper man på og blir giret av trender, er det fort gjort å miste fotfestet. Med MasterMania her hvert år, hvor vi bestandig har en timeplan med de gode, gamle timene, vet vi at instruktørene får det påfyllet de trenger.
– Og i stedet for at et fåtall reiser for å videreutvikle seg, får 60 prosent av våre ansatte faglig påfyll, fastslår Størmer Vinje.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Internasjonale trekkplastre
– Er det bare eksterne instruktører som holder timer eller bruker dere også interne stjerner
– Vi har alltid et 3T-team som kjører timer nettopp fordi vi har en del timer som er typiske for oss. Men i hovedsak tar vi inn eksterne – og det er jo disse som blir trekkplastrene. I år har vi for eksempel internasjonale navn som Tony Stone, Jessica Clarén, Anton Todorov og Kimmo Jukuri. Blant norske instruktører har vi Sølve Sundrehagen og Silje Thorstensen.
– Er MasterMania kun trening eller er det også foredrag?
– Vi har gjort det litt forskjellig. I fjor hadde vi noen foredrag, men i år er det ingen. I tillegg til MasterMania har vi også 3T Inspira, kun for ansatte. Nå kjører vi kun gruppetrening på MasterMania og Inspira med foredrag.
– Hva som blir fast løsning får vi se, men magefølelsen sier at MasterMania kun skal være gruppetrening, sier Størmer Vinje.