annonse

annonse

Feiret 10 årsjubileum med medlemsrekord

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Jubilanten GYM36 Grimstad Treningssenter feiret seg selv 10. september.  Grimstads ordfører var der, samt pressen og «halve byen».

GYM36 hadde god grunn til å feire: Etter å ha investert mange millioner i lokaler og utstyr, kan senteret konstatere en betydelig medlemsvekst.

– Gratulerer med 10 års jubileet. Hvordan feiret dere?

Selv stod jeg og stekte vafler hele dagen! sier daglig leder Monica Lyngroth Nesje.

– Vi hadde lagt opp til mange aktiviteter og tilbud. Vi satte ut gruppetimer for at folk kunne hoppe fra time til time og få anledning til å prøve seg på noe nytt. Vi hadde også et kjempebra tilbud til nye medlemmer: De fikk tegnet seg for trening ut september og hele oktober for 10 kroner per måned mot binding.

– Vi satte opp stands i kaffekroken hvor forskjellige virksomheter var representert; Morgenfugl delte ut smaksprøver av sunn mat for helse og trening. Hud- og helsefirmaet Skinsation var til stede og Sport1 ga gode tilbud på treningsutstyr.

Den daglige lederen er strålende fornøyd med dagen, hvor gamle og nye medlemmer vekslet mellom trening, smaksprøver, kaffe og vafler – og de storkoste seg.

Mange aktiviteter

– Hva slags senter er GYM36?

Glade jubilanter: Eier Magne Grimenæs (t.v.), daglig leder Monica Lyngroth Nesje, eier Tore Larsen og ordfører Ketil Glimsland. (Foto: GYM36)

– Vi er et fullsortimentsenter og lokaleid av tre eiere: Tore Larsen, Turid Woie og Magne Grimenæs. Vi het opprinnelig Eddiken Grimstad Treningssenter. For to år siden flyttet senteret inn i større lokaler og skiftet samtidig navn til GYM36.

– Det er et tidligere skolelokale for elevene på bygg- og anlegg. Her er det investert mellom fem og seks millioner. Vi trener på 1100 kvadratmeter og har blant annet byens beste ventilasjonsanlegg. Arealet fordeler seg på spinningssal, grupperomsal, sirkelrom, vekt-rom, uttøyningsrom, storsalen og en kaffekrok.

– Senteret er åpent fra 05:00 til 24:00 med nøkkelkort og vi er betjent på dagtid. Vi har jevnt godt besøk fra tidlig morgen til sent på kvelden.

Samarbeider med det offentlige

– Før vi flyttet inn i de nye lokalene, lå medlemsmassen på mellom 600 og 700. I dag har vi rundt 1 100 medlemmer. Dette er vi svært fornøyd med. Vi har et mål om å nå 1 300 i år, så vi har enda litt å gå på, sier Lyngroth Nesje og legger til at virksomheten også er et lavterskeltilbud.

– Vi har et samarbeid med Aktiv På Dagtid, og vi har også med Falck Helse som leverer arbeidsrettet rehabilitering i samarbeid med NAV Aust-Agder.  Formålet er å tilby en aktiv rehabilitering inn mot arbeidsmarkedet. Mange av disse deltagerne melder seg inn hos Gym36 etter at rehabiliteringen er over, og fortsetter med treningen.

– Hvem er medlemmene forøvrig?

Vi ønsker primært kunder fra 35 pluss, og disse utgjør rundt 50 prosent av medlemmene. Men Grimstad er en studentby, så vi har en god del unge medlemmer fra 16 år og oppover. Medlemmene totalt fordeler seg jevnt på begge kjønn.

– Kundene føler seg veldig til rette og gir oss mange positive tilbakemeldinger. Vi er veldig bevisst på utstyret, og nå i høst har vi investert for 800 000 i nytt utstyr for å være «up to date», blant annet fire nye tredemøller og forskjellig annet apparatur. Vi prøver å holde standarden optimal hele tiden.

Sunn konkurranse

– Hva med konkurransen?

– I Grimstad er det fem treningssentre pluss idrettsanlegg. Den største konkurrenten vår er Stamina. Jeg synes det er veldig bra med konkurranse. Den gjør oss mer «på hugget» etter å kapre kunder. Sentrene bør heller ikke være for like.

Full fres på spinning (Foto: GYM36)

– Stamina har blant annet mer gruppetimer enn oss, og er det det man er på jakt etter, får man det hos dem. Vi har andre tilbud som våre kunder er godt fornøyd med. Konkurranse er sunt og den ansporer også til å yte god service og gi kundene et godt utvalg i utstyr. På den måten pusher konkurrentene hverandre til det beste for medlemmene.

– Noen tilbud som konkurrentene ikke har?

– Senteret står for Trening, Trivsel og Helse. Det første våre medlemmer ser når de kommer inn, er en egen kaffekrok, hvor de kan få gratis kaffe, te, frukt og nøtter. Våre medlemmer skryter av at de føler seg hjemme her, og skaper mange nye bekjentskap.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Av utstyr har vi blant annet «Booty Builder», integrerte løpemøller, og egne ro-timer. Vi har også nye gruppetimer som vi er alene om. Og vi er stolte av lokalene våre, som er store og luftige. Folk blir overveldet når de kommer inn i en enorm sal med stor takhøyde.

– I tillegg er vi noe rimelige enn for eksempel Stamina. Vi har ikke differensierte priser, men kjører fast månedspris. I år har vi også fått en helt ny webside hvor medlemmene kan booke seg på gruppetimer. Gym36 er ikke med i noen kjede, derfor kan vi selv bestemme over markedsføringen og tilbud vi gir til nye og eksisterende medlemmer.

Uvanlig bakgrunn

– Planer om å ekspandere?

– Vi har kun vært på vår nye adresse i ca. to år, så vi tror at de nåværende lokalene dekker behovene. Her har vi kapasitet til 1 500 medlemmer, og vi håper å få et par hundre nye medlemmer i løpet av året og beholde antallet stabilt jevnt over hele året.

– På Sørlandet har man en tendens til å droppe treningssenteret på sommerstid. Da vil de fleste være ute å trene, men vi jobber med utfordringen, og satser på at flere vil trene inne om sommeren.

– Folk vil vel heller trimme seilene enn kroppen…?

– Det gikk faktisk bra denne sommeren. Det var nesten for varmt ute, men inne på GYM36 var det luftig og veldig levelig, takket være den store salen og vårt gode ventilasjonsanlegg, som ga topp gjennomlufting. Vi ba folk om å komme til oss for å kjøle seg ned, sier Lyngroth Nesje, som har en noe annerledes bakgrunn enn mange i treningsbransjen:

– Jeg er utdannet blomsterdekoratør og drev butikk i Oslo i seks år. Etterpå var jeg i gullsmedbransjen i 15 år før jeg hoppet inn i treningsbransjen. Som ung trente jeg basketball i mange år. Her på senteret var jeg instruktør og jobbet med markedsføring før jeg ble daglig leder i november i fjor, forteller hun.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]