Hvordan kan et treningssenter øke omsetningen og hvilke muligheter finnes det for å tjene litt ekstra kroner?
Innlegget er skrevet av Alexander Olestad
Strøm og pandemi, frykt for smitte eller mindre penger for forbrukeren får vi ikke gjort noe med. La oss heller se på og prate mer om hvordan vi kan øke medlemsmassen og tjene mer per medlem.
Etter 15 år i bransjen som alt fra PT, senterleder og utstyrsleverandør har jeg lært mye av mange. Her er noen punkter jeg tror man kan få litt ekstra igjen for. Her er fem tanker for å øke omsetning:
Fokusere på synlighet, ikke pris
Flere medlemmer øker naturlig nok omsetningen og nå som vi går inn mot høysesong ser vi på synlighet som den viktigste måten å tiltrekke seg medlemmer. Vi tror at rett budskap er vel så viktig som et pristilbud.
Det er ikke nødvendigvis en kampanje som annonseres i sosiale medier (SOME) som gir flere medlemmer, men synligheten i seg selv. Derfor er det å jobbe med et attraktivt innhold til bestemte målgrupper noe som kan gi samme resultat som en kampanje.
Det kan også være lurt å jobbe med nettsiden for å optimalisere SEO, lenker, brukervennlighet, ytelsesresultat og Some-resultat. Dette vil gjøre nettsiden mer synlig uten å annonsere og mer relevant på nett, dette gir garantert flere medlemmer.
Jeg kan anbefale å få en nettsiderapport for å se hvor du har mest å hente.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Øke medlemsprisene
Det er alltid en mulighet å øke prisen på medlemskapet. Hvor mye eller om det er smart må vurderes til hvert enkelt senter, men en liten øking kan ha stor verdi for å dekke de økte utgiftene eller investere i utvikling av senteret og motivasjon til ansatte.
Bare noen få prosents økning kan ha stor betydning for et senter.
Personlig Trening
Her er det bare å ta av seg hatten for SATS og EVO, de har satset på PT og de leverer. Det er helt klart dyktige enkeltsentre som også leverer på PT, men her har mange mye å hente.
Jeg vil påstå at 90 prosent av medlemmene på et treningssenter har behov for PT i en eller annen form og 10 prosent av medlemmene bør til enhver tid ha et aktivt PT produkt.
Her er noen punkter for å lykkes på PT:
- En PT må være til stede og levere timer eller gi ut timer for å bli attraktiv. Desto flere aktive timer PT’en har jo høyere vil interessen for PT bli
- Det er lov å stille krav til PT, men sett krav som er oppnåelig og følg de opp. Eks PT skal ha 1 fast kveld i uken for å ta imot nye kunder, ha PT timer eller gi ut gratis timer.
- Det er bedre å ha færre PT som leverer, enn å ha PT’er som ikke er tilgjengelige for medlemmene.
- Det må være lett, tilgjengelig og enkelt å kjøpe PT.
Et forslag kan være å lage PT-pakker som for at kundene lettere skal forstå hva de kjøper og at det kan være lettere for en PT å selge pakken og istedenfor seg selv. Dette kan gjøre det lettere for resepsjonister og instruktører så flere på senteret bidrar til PT-salg.
Personlig trening er også så mye mer enn PT en-til-en, det er også semi-privat PT, gruppe PT, online PT, oppfølging, kurser, kostplaner, veiledning og mer.
VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
e-commerce og shop
Da jeg jobbet som senterleder og PT tidligere fikk jeg ofte spørsmål om hvilke sko en kunde burde kjøpe, spørsmål om kosttilskudd, ønsker om flytende kalk, treningsbelter og hansker. Som regel henviste jeg til forskjellige butikker eller nettsider som kunne levere de forskjellige, nå finnes det mange verktøy for at senterne selv burde tilby dette til sine medlemmer.
For eksempel 2iZii Store digital butikk. Senterne kan velge flere leverandører samtidig som klær, treingsartikler og kosttilskudd. Kunden kjøpere varene av senteret og leverandøren leverer varen til senteret eller kunden direkte etter at varen er solgt (drop shipping).
Det betyr at sentrene ikke trenger å kjøpe inn mange varer for å ha på lager. Det er også mulig for sentrene med lokale samarbeidspartnere og selge varer på provisjon.
Tilby produktene du har
Resepsjonister og instruktører kan bli flinkere til å tilby medlemmer produkter og tjenester senteret tilbyr. Spør kunden! Det er en grunn til at du for eksempel alltid blir spurt om å kjøpe en bolle på bensinstasjonen.
De sentrene som har en Inbody- eller Tanita-vekt bør tilby testen til kunde og fortelle hva den gir kunden. Spør om kunden har smakt de nye barene eller drikken som har kommet. Lager senteret smoothies, få instruktørene til å spørre før timen starter om noen vil ha en smoothie etter trening.
Klarer treningssenteret å bedre seg litt på alle disse punktene kan det gi stor gevinst. Det finnes mange kreative og erfarne mennesker i treningsbransjen, som helt sikker har enda bedre ideer. Del de gjerne med oss, jeg vil gjerne høre flere. En lønnsom bransje er bra for alle involverte.
Lykke til!