annonse

annonse

Fikk Covid-19, ble ekstremt opptatt av smittevern

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Majoritetseieren i Puls Gruppen, Pekka Lundefaret, ble selv hardt angrepet av koronaviruset. Nå kjører han et sterkt fokus på smittevern på de fire treningssentrene som driftes av Puls Gruppen. I tillegg til andre tiltak har Lundefaret stor tro på CleanCoat som skal beskytte utstyr og flater i 28 dager etter påføring.

– Nå er ikke jeg noen smittevernekspert, men jeg er veldig opptatt av smittevern fordi det er så kritisk hvis noen på sentrene blir smittet, sier Lundefaret.

Han forteller at han selv ble rammet av koronaviruset tidligere i år, med opphold på Ahus og deretter opptrening på LHL i fire uker.

– Det er vel derfor jeg tar dette så på alvor, fastslår Lundefaret.

Han presiserer at han ikke ble smittet på et treningssenter.

Sjekket og studert

Nysgjerrigheten hans rundt smittevern har blant annet medført diskusjoner med skilandslagssjef Vidar Løfshus, for de har i årevis vært gode på generelt smittevern for å unngå sykdom i laget.

Lundefaret forteller at Puls-teamet har vært veldig «på» for å gjøre dette så bra som mulig.

– I prosessen kom jeg over et produkt som vi har troen på, og har begynt å bruke.  Det er et produkt man kan påføre alle flater på senteret, og som beskytter alle flater mot bakterier og virus i 28 dager, forteller han.

Lundefaret sier han har gått gjennom all dokumentasjon og produktblader for å forsikre seg om at dette ikke er et produkt «som er anbefalt av ni av ti flintskaller». Produktet beskytter flatene også mot korona, ifølge en nylig test.

Odd Aandal i CleanCoat bekrefter at deres leverandør i England, Bio Technics som har hold på med denne type produkter i 40 år, har fått utført tester som viser at virus fjernes 99,99 prosent etter 30 sekunder.

– Dette er en trygghet i bunn, men det fjerner ikke behovet for renhold. Følg rådene fra FHI, vask hendene godt – så er vårt produkt et godt tillegg til det, fastslår Aandal.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

En kombinasjon av tiltak

– Jeg har iallfall veldig tro på dette produktet. Vi har brukt det i tre måneder, og etter hver «coating» setter vi opp en lapp på sentrene om at det er coatet. Samtidig vasker vi ned alt, for det må man gjøre før påføring.

Lundefaret sier at informasjon til medlemmene om at de har tatt i bruk CleanCoat, har blitt positivt mottatt av medlemmene – med hundrevis av «likes» og masse delinger.

I tillegg til coatingen har Puls-sentrene tatt i bruk et hånddesinfiseringsmiddel fra samme produsent, som beskytter hendene i fire timer. Lundefaret er opptatt av at desinfiseringen skal være både tilgjengelig og synlig.

– Vi har bygget egne beholdere for hånddesinfisering som vi har satt på en tre-rampe – og som er det første kunden møter når de kommer inn. Jeg har sett at andre har disse oppe på veggen, men da har det nesten ingen effekt, sier han – og viser til at det for eksempel i matbutikker synes å være en nedadgående trend på hvor mange som bruker den tilgjengelige hånddesinfiseringen.

– I tillegg logger vi jo alle som kommer for å trene. Vi har makstall på inneaktiviteter, avstand mellom apparatene – og vi vasker hver dag. Med «coating» hver 28. dag, pluss karantenetid for medlemmer som har vært utenlands og stengt barnepass, tror jeg at sentrene er ganske trygge, fastslår Lundefaret.

«Bonusen» av pandemien er at bakteriefloraen generelt sett har stupt.

– Jeg tror at bevissthet rundt rene flater og hygiene – selv om korona i seg selv er jævlig – er det noe bra oppe i alt dette. Vi får en ny bevissthet for hvor utrolig viktig det er med god hygiene og varsling – og at folk holder seg hjemme om de hoster eller er småsyke.

Engstelige medlemmer

– I vår bransje driver vi med mange tiltak for å beskytte mot smitte, jeg kan ikke se at det skjer på samme nivå i andre bransjer. Hos oss må man for eksempel melde seg på hvis man skal trene i studio – akkurat som ved en saltime. Risikoen for smitte hos oss er mye mindre enn det man tror, fastslår Lundefaret.

For til tross for mange tiltak rundt smittevern, merker han at medlemmene er engstelige.

– Vi kjørte en medlemsundersøkelse før Hurtigrute-saken kom, der rundt 25 prosent av de som svarte, sa de ikke ville trene inne. Ca. 20 prosent var usikre. De tallene ser ut til å stemme. Jeg tror ikke usikkerheten ble noe mindre etter det siste utbruddet

– Men jo dyktigere vi er på å gjøre det vi er bedt om – og å kommunisere det, desto bedre vil det gå når det gjelder medlemmenes skepsis for å komme tilbake på trening, sier Lundefaret.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ta det med ro

– Hvordan går det med deg nå etter koronaen?

– Det går mye bedre nå, men til alle som får korona anbefaler jeg å ta det med ro. Det er ikke noe vits i å begynne å trene igjen med en gang, sier Lundefaret.

Han forteller at han selv har vært nede i tre måneder, og vært treningssentereier via telefon.

– Det var en spesiell situasjon.  Jeg er også treneren til rapperen Vinnie, og da han vant realityserien Kompani Lauritzen, lå jeg på LHL. Men nå går det mye bedre!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]