annonse

annonse

Fikk erfaren mentor – går ikke lenger på autopilot

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Synne Ripe deltok på AFPTs mentorordning, og mener hun har blitt en mer målrettet og analytisk leder.

– Jeg hadde liten erfaring med det å være PT-leder og merket at jeg trengte noen nye verktøy for å komme ut av «autopiloten», sier hun.

Synne Ripe fra Førde jobber fulltid og vel så det som personlig trener og coach hos Spenst Førde og CrossFit Førde, hvor hun også er PT-leder og daglig leder for CrossFit-delen av senteret.

Tidlig i 2019 bestemte hun seg for å ta grep for å utvikle seg som leder, og tok derfor kontakt med AFPT og atas erfarne coach og mentor, Soroush Jozani, ifølge en pressemelding fra AFPT.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Synne ville ha utvikling på flere områder: Karriere, faglig, personlig og forretningsmessig. Vi jobbet mye med lederskap, refleksjon, tidsbruk og konkretisering av oppgaver, og Synne tok imot alt med åpent sinn og stort pågangsmot, sier Jozani.

Ønsker å lære mer

Soroush Jozani har selv jobbet som PT-leder og coach i en årrekke og har blant annet utviklet PT-avdelingene hos Asker Treningssenter og Actic Norge. Han jobber også som foreleser på AFPT og er fagekspert i ata treningsutstyr.

AFPTs mentordning ble skapt fordi studenter ønsker å lære mer fra sine forelesere, og da gjerne i 1-til-1-situasjoner.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi vil hjelpe flere til å lykkes, og vi kan bidra med innovative og fremtidsrettede løsninger, sier fagansvarlig Ian Houghton hos AFPT.

Utfordringer og verktøy

– Jeg er svært takknemlig for å få jobbe hos AFPT og verdiene de står for. Det er mange av de samme grunnverdiene vi bygger mitt hjertebarn ata treningsutstyr rundt, hvor menneskene er i fokus.

Soroush Jozani

– Det å ivareta andres interesser og fokusere på å skape verdi for andre, er business for oss begge, poengterer Jozani.

Synne Ripe forteller at samtalene mellom henne og Soroush har bestått av mye sparring hvor hun har blitt utfordret til å tenke over målsetninger både for seg selv, senteret og trenerne hun har lederansvar for.

– Jeg har også fått fysiske og praktiske verktøy jeg kan bruke for å skape struktur, følge opp ansatte og måle fremgang og resultater, forteller hun.

Er blitt mer målbevisst

Det er mange mindre og større endringer fra prosessen startet og til nå, men det Synne opplever at har størst innvirkningen på hvordan hun jobber, er måten hun er i interaksjon med teamet.

– Jeg har blitt flinkere til å sette ting i system, spesielt når det kommer til å samle teamet oftere og bruke målsamtaler og medarbeidersamtaler for å følge opp trenerne.

– Verktøyene jeg har lært for å følge med på hvordan vi ligger an i forhold til salgsmålene som vi setter oss, blir også viktige fremover, sier Synne.

Reflekterer mer og er mer motivert

Hun har også blitt mer bevisst på hvordan hun reflekterer over sin lederrolle.

Synne Ripe (i midten) og PT-teamet

– Jeg tenker mer på hvordan jeg på best måte kan motivere senterets PT-er. Det har også skapt ekstra motivasjon å ha noen å sparre med, men også det å ha resultater å måtte «vise til» med tanke på at Soroush, for hver gang vi snakket sammen, ga meg oppgaver jeg skulle gjøre innen neste samtale.

– Det fikk meg ut av «autopiloten» og gav meg både utfordringer og mestring underveis som jeg skal holde på videre, sier den sprudlende Førde-jenta.

Selv håper Synne at hennes medarbeidere vil få godt utbytte av arbeidet hun har lagt ned.

– Forhåpentligvis vil de oppleve mer motivasjon i jobben, og oppleve enda bedre læring ved at jeg kan bruke verktøyene jeg har fått for å lede dem, sier hun.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]