annonse

annonse

Firkløver vant prestisjekontrakt med NIH

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

GYM2000, Qicraft, Eleiko og Mylna Pro er alle svært fornøyde med å ha vunnet kontrakter med Norges idrettshøgskole. Store deler av idrettshøgskolens bygningsmasse rehabiliteres, og saler og det nye treningsrommet skal stå klart i oktober 2017.

Prosessen for anskaffelse av utstyr til det nye treningssenteret startet for to år siden.

Beate Torset i NIH Treningssenterutvalget forteller at det har vært to runder i utvelgelsen av leverandører. I første runde var det 15 firmaer som søkte om å få være med.

– Her så vi blant annet på selskapenes erfaring med større leveranser, referanser etc. Noen av disse ble silt ut og ikke tatt med i siste runde hvor kvalitet på utstyret sto i fokus. Ny og integrert teknologi har også vært en viktig faktor ved utvelgelsen.

Det var fire som skilte seg ut og som til slutt ble hovedleverandører: Eleiko som leverer frivekter, stativer, racks og gruppetreningsutstyr, Qicraft som leverer kondisjonsutstyr og styrkeapparater med vektmagasin fra Technogym, Gym2000 som leverer Panatta plate loaded styrkeapparater samt skreddersydd multifunksjonssone (rigg) og Mylna Pro som leverer Keiser styrkeapparater samt spinningsykler.

Egenutviklede styrkeapparater

– Vi er meget glade for å ha vunnet denne kontrakten. Vi er stolte av at fremtidige trenere og fagpersoner i Idretts-Norge skal utdannes ved hjelp av blant annet våre produkter, sier daglig leder og eier Knut Ole Kopland i GYM2000.

Fra signeringsmøtet: Fra venstre, Truls Raastad (NIH) , Cecilie Sælør Fon (Inventura), Knut Ole Kopland (Eier GYM2000 AS), Beate Torset (NIH) og Tron Krosshaug (NIH).

Leveransene til NIH skal bestå av egenutviklede styrkeapparater og utstyr fra den Italienske produsenten PANATTA.

– I en bransje hvor det stadig er tøffere konkurranse, går produksjonen bedre enn noen gang. Kombinasjon av flere tiår med erfaring fra vekt- og kondisjonstrening, og en lidenskapelig interesse for konstruksjon gjør oss mer relevant en noen gang, sier Kopland.

Muligheter med teknologi

– Vi er utrolig stolte over å bli valgt som en av hovedleverandørene til nytt treningsrom på Norges idrettshøyskole, sier salgssjef Kjell Olav Engen i Qicraft Norge.

Selskapet skal levere kondisjons- og styrkeapparater til det nye treningssenteret, og det meste av utstyret skal være tilknyttet Technogyms teknologi «My Wellness Cloud».

På befaring: Fra venstre: Katrine Bjørnsen (NIH), Kjell Olav Engen (Qicraft), Cecilie Sælør Fon, Beate Torset (NIH) og Jamie Sorensen (Qicraft).

NIH har også valgt Technogyms nyeste lansering; Skillrow.

– Vi valgte Technogyms kondisjons– og styrkeutstyr fordi Technogym er den produsenten som kan levere en komplett løsning med integrert teknologi. Dette skaper muligheter i undervisningssammenheng, i tillegg til datainnsamling i forskningsprosjekter, sier Beate Torset fra NIH Treningssenterutvalget.

Glad for spinningseier

Eleiko vant tre avtaler i det store anbudet. Rune Nygård forteller at alt av frivekter; skiver og stenger, benker og stativer – samt gruppetreningsutstyr landet hos Eleiko Norge.

– Det er litt prestisje og en viktig kontrakt for oss. Dette er det fremste fagmiljøet i Norge, og prosessen vi hadde var også veldig omfattende. Det er klart vi er stolte når dette miljøet valgte utstyr fra oss, sier Nygård.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Mylna Pro skal levere Keiser Air styrkemaskiner i kategorien «styrkeapparater isoinertial» og spinningsykler.

Keiser Air er utstyrt med en dataenhet som gir mulighet for å bruke maskinene til vitenskapelig testing og forskning.

– Mylna Pro er veldig fornøyd med å vinne anbudet i disse kategoriene. Vi hadde tro på at vi hadde en god sjanse i kategorien isoinertiale styrkeapparater, da Keiser er ledende i verden innen denne kategorien maskiner. I kategorien spinningsykler er konkurransen veldig tøff med mange brands på det norske markedet, og det var derfor ekstra gledelig at vi vant dette anbudet med Keiser m3i, sier daglig leder Øyvind Sæterli.

– For Mylna Pro som leverandør er det å vinne en anbudskontrakt med NIH selvfølgelig viktig, men også en stor anerkjennelse av kvaliteten på våre produkter og av oss som leverandør, legger han til.

Egen undervisningssone

I tillegg til at treningssenteret skal bestå av alt det et vanlig treningssenter inneholder av utstyr, er det tatt hensyn til at det skal passe NIHs brede spekter av studenter.

Skisse av det nye treningssenteret

Treningssenteret vil bestå av et stort hovedrom på ca. 700m2. Rommet blir delt inn i ulike soner: frivektsone, vektmagasinapparater, plate loaded-apparater, cardio-park og multifunksjonssone tilpasset sirkeltrening i tillegg til tradisjonell trening.

Undervisningsområdet på det nye senteret

I tilknytning til treningsrommet vil det være en undervisningssone på ca. 200m2. Det vil være som en miniatyr av hovedrommet. I tillegg blir det en egen sykkelsal, en gruppesal, en 60 m løpebane og en lab.

NIHs treningsstorstue åpnes i oktober.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]