annonse

annonse

– Fitness Brands skal tilbake til 50 mill.

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fitness Brands har ansatt Ståle Olestad Hansen som nye Sales & Business Development Manager. Etter to tunge år skal utstyrsleverandøren klatre tilbake mot toppsjiktet. Metode: fokus og synlighet.  

Treningsindustrien møter Ståle Olestad Hansen og CEO i Fitness Brands Norway, Trond Karlsen, tre dager inn i ny jobb for førstnevnte.

2017 var et utfordrende år for Fitness Brands med et omsetningsfall på 16,7 millioner i forhold til året før, og minus på driften.

– 2018 var også utfordrende, men mye bedre. I Norge har vi slitt mest, Fitness Brands-konsernet som helhet går veldig bra, forteller Trond Karlsen.

Han forklarer nedgangen med organisatoriske utfordringer; les: i hovedsak gjennomtrekk på salgssiden.

– Det tar tid å få nye i gang, men nå er vi bra rigget til å tråkke på videre. Vi skal vokse og jeg mener vi bør være en av de ledende i Norge, så får vi bare vise at vi fortjener den posisjonen, fastslår Karlsen – og spiller ballen over til den nye salgshøvdingen.

Synlighet og fokus

– I inneværende år vil vi komme tilbake til rundt 50 mill. i omsetning. Det er så langt vi har kommet i forhold til målsetting fordelt på salg og aftersales. Det mener jeg er fullt mulig, sier Ståle Olestad Hansen.

– Jeg har alltid sagt at er det en som kan ta opp kampen om å bli en av de store, er det Fitness Brands. Ut fra organisasjon og utstyr har vi absolutt potensialet.

Oppskriften for å komme tilbake er øke aktiviteten ute i markedet og mer fokus.

– Fitness Brands har vært for lite synlige i markedet, vi har ikke vært helt til stede. Selv om vi er en totalleverandør, må vi samtidig fokusere. Og da er det Life Fitness og Hammer Strength vi skal fronte. Alt annet er en bonus, sier han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Olestad Hansen mener Fitness Brands kanskje har opplevd litt mye stang ut.

– Begynner man å få litt stang inn, vokser selvtilliten. Det er egentlig ingen grunn til at vi skulle gå kraftigere ned enn andre i 2017.

Må kunne mer

Han påpeker at treningsbransjen er spesiell med hensyn til det faktum at salgsapparatet blir tatt godt i mot ute hos kundene.

– Det er ikke alle bransjer hvor det er like kult å få besøk av selgere, men det er det i vår bransje hvis man kan tilføre kunnskap og kompetanse. Så antall besøk ute må opp, og vi skal være aktive.

Ståle Olestad Hansen er ikke redd for å “bli møkkete på henda” og skal ha en operativ salgsrolle. (Foto: TNW foto 2018)

Han mener bestemt at de som er ute og selger i dag, må ha en helt annen kompetanse enn de måtte for noen år siden. Man må vite mer om drift og sammenhenger, ikke bare hvordan utstyret fungerer.

– Hos de uavhengige treningssentrene tror jeg vi kan hjelpe mye mer enn det vi har gjort. Vi har også mye å hente på å gå inn i nye segmenter, både bedrift- og helsemarkedet, men også der må vi være spesifikke og tydelige.

Skal være operativ

Konkurransen tror Olestad Hansen kommer til å øke, og han er ærlig på at han har tenkt mye på å ta en aktiv rolle hos sin tredje utstyrsleverandør. Olestad Hansen har tidligere vært daglig leder i Qicraft og Concept Norway.

– Men jeg har alltid hevdet at det ikke alltid er utstyret det handler mest om. For treningssentrene er det servicen du gir og kompetansen du besitter som betyr mest for de som trener.

Den nye salgshøvdingen skal selv være operativ ute i markedet.

– Jeg vil være med å utvikle både treningssentre og Fitness Brands. Jeg har sett at det ute hos kundene blir mange samtaler rundt det å gi råd rundt å bygge identitet, hvilke målgrupper skal man satse på, tydelighet i budskapet etc. – det er mye mer av det enn antallet møller og fargen på sykler. Det er måten jeg ønsker å jobbe på, og en vei jeg mener er riktig å gå, fastslår han.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen med Ståle Olestad Hansen: – Man må skape mer opplevelser

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]