annonse

annonse

Fitnessagenten får ny eier

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gründer Helge Liven selger selskapet til svenske Casall Professional. Staben blir som før. Nesten…

Den 10. juni ble Fitnessagenten solgt til Casall Professional. Helge Liven tar med seg «noen millioner kroner» og en konsulentavtale med de nye eierne. Han er ikke lenger ansatt i selskapet han bygde opp.

– Saken er at vi har bygd opp Fitnessagenten via en agentavtale, vi har ikke vært importør selv. Det er Casall som har fakturert alle varene vi har solgt for dem i Norge, vi har kun fakturert provisjon, forteller Liven.

Salgstallene til Fitnessagenten har med andre ord vært betydelig høyere enn de tallene som fremgår av offisielle regnskapstall. Som treningsindustriens sak om utstyrsleverandørene viser, står Fitnessagenten med en 2015-omsetning på 6,76 millioner kroner. De reelle salgstallene ligger på over 30 millioner kroner, ifølge Liven.

Mer satsing i Norge

Agentavtalen med Casall hadde en varighet ut 2017. Liven forteller at de nok kunne fornyet den, om det var ønskelig.

– Men vi bygger ikke opp noen verdier for oss selv når vi ikke eier agenturet. Både Casall og vi ønsker å satse enda mer og ansette flere medarbeidere for å vokse. Det er flere og flere som ønsker å handle med oss, men vi har ikke klart å behandle alle henvendelser. Nå som Casall eier importleddet selv, blir det mer satsing i Norge, fastslår Liven.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det nye selskapet, hetende Fitnessagenten eller Casall Professional, vil bygge opp et større apparat etter hvert. Selskapet flytter også sammen med Home-divisjonen som betjener sportskjedene med hjemmetreningsutstyr og klær.

– Kontorene slås sammen, og det blir laget en enklere logistikkstruktur enn det vi har hatt til nå. Alle de som jobber i Fitnessagenten fortsetter, utenom meg. Jeg skal jobbe mindre enn det jeg har gjort og har tegnet en konsulentavtale med de nye eierne.

En grei pris

Daglig leder for selskapet blir Lars Landin som er sjef for Casall Professional i Sverige. Ifølge Helge Liven driver Fitnessagenten foreløpig som før.

Helge Liven.
Helge Liven.

– Men det kommer opp en del nye ting i løpet av høsten, som utvikles i samarbeid med oss.

Helge Liven startet Fitnessagenten som personlig selskap i 2001, og solgte Matrix-produkter alene. Etterhvert ble det det et aksjeselskap, hvor Liven eide 70 prosent. Thomas Tangnes eide 25 prosent.

Hva ble selskapet solgt for?

– Det har jeg ikke lyst til å si

Men det har vært en ok investering?

– Jaa.., og i tillegg har det vært en fin reise.

I gang med nytt konsept

Liven forteller at han har hatt et ønske om å trappe ned på jobb. Avtalen med Casall medfører at han skal være på jobb 2,5 dager i uka i 2 – 3 år fremover.

– I tillegg skal jeg jobbe med et nytt prosjekt innen treningsbransjen. Jeg har hatt en idé over flere år, og er nå snart klar til å introdusere det i markedet, sier Liven.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]