annonse

annonse

Fitnessmafia inntar Ensjø

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Berit Holsbø og Frode Nylund starter opp treningssenteret Fitnessmafia Gym i Gladengveien på Ensjø i oktober. De vil distansere seg fra konkurrentene, gi medlemmene nok plass og tilby klippekortbasert gruppetrening.

– Vi ønsker å være uavhengige av de store kjedene på grunnlag av at man da får en del restriksjoner vi ikke er interessert i å forholde oss til. Deriblant utvalg av utstyr, utvalg av gruppe treningstilbud, prising, etc. Vi er mer opptatt av selve treningen og miljøet på senteret. Vi håper på å skape en ny trend der medlemmene setter pris på vårt tilbud på grunn av at vi har unikt utstyr ingen andre kan tilby per i dag, sier de to til Ensjø aktuell informasjon.

Foruten å starte opp en gym på Ensjø driver paret nettbutikken www.fitnessmafia.no der de selger treningsklær og treningsrelaterte artikler. De selger også treningsprogram via nettsiden.

De har begge to en genuin interesse for trening og fysisk helse generelt. Sammen har de nesten 50 års erfaring i bransjen.

Berit Holsbø er utdannet instruktør fra SAFE Norge, har en Bachelor i vernepleie med spesialisering i fysisk aktivitet og holder for tiden på med sin Master i aktivitet og bevegelse. Hun har lang erfaring som instruktør.

Frode Nylund er utdannet personlig trener fra AFPT. Han har vært genuint interessert i trening siden han selv startet å trene da han var 16 år.

Skal ikke konkurrere på pris

– Vi satser på å være i drift fra 1. oktober. Det er viktig for oss å få fram at vi ikke ønsker å framstå som en nisje gym kun for en type trenende mennesker. Hos oss er alle velkomne så lenge de oppfører seg pent mot andre og respekterer våre trivselsregler, forteller Nylund til treningsindustrien.no.

Han sier at de ikke ser på de nærmeste treningssentrene som noen stor konkurranse.

– Begge sentrene som ligger i umiddelbar nærhet er lavpriskjeder – eller «treningsmaskiner» uten sjel og med altfor høyt medlemsantall, noe som gjør at det ofte kan bli kødannelser under «prime time».

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fitnessmafia Gym skal ikke konkurrere på pris.

– Tilbudet vi kommer til å ha vil være helt unikt og vi ønsker heller ikke å være en «treningsmaskin» som kun forsøker å stappe mest mulig folk inn for å oppnå høyest mulig inntjening. De som velger å komme til oss skal være villig til å betale de 50-100 kronene ekstra i måneden for å slippe nettopp dette, fastslår han.

De kommer til å se an hvordan situasjonen er når de ligger på mellom 600 – 700 medlemmer.

– Merker vi at det blir for fullt vil vi stoppe inntak av medlemmer slik at det ikke blir for mange trenende på en gang.

Drevet av treningsentusiaster

God atmosfære skal stå i høysetet på Fitnessmafia Gym.

– Vi ønsker at medlemmene skal få en god følelse når de kommer til oss og vil at de skal føle seg velkomne her. I tillegg skal de få merke følelsen av hvordan det er å trene på et senter drevet av virkelige treningsentusiaster, framfor treningsmaskiner som kun er opptatt av profitt, fastslår Nylund.

Han vektlegger at begge to for eksempel er ekstremt opptatt av at utstyret som brukes under treningen fungerer optimalt.

– Og vi vil ha utstyr nesten ingen gym i hele Norge har. Utstyret er importert fra England og USA fra kjente leverandører som for eksempel Watson og Rouge. Vi vil ha stenger som er godkjent for styrkeløft og etterhvert vil det komme en drop-zone for vektløfting, forteller Nylund.

Hele lokalet er på ca. 570 kvm. Selve treningslokalet er et lyst og åpent rom som tidligere har vært brukt til bilverksted og bilforretning. I tillegg rommer senteret en adskilt gruppetreningssal på 50-60 kvm.

Klippekort på gruppetrening

– Vårt tilbud når det kommer til gruppetrening er også unikt i forhold til hva andre leverer i dag.

Gruppetrening inngår ikke i medlemsprisen på 299 kroner per måned. Instruktørene står selv for salg og distribusjon av sine timer. De har både faste ukebaserte timer med klippekort og kurskonsepter på x antall uker med fastpris for kurs.

– Denne løsningen gjør at instruktørene har mulighet til å selge sine timer og konsepter til andre enn våre medlemmer, sier Nylund.

– I praksis betyr dette at en person som ikke er interessert i å trene vekter kan benytte seg av gruppetreningstilbud uten å måtte betale en bunnpris for medlemskap hos oss. For eksempel kan man kjøpe et klippekort hos instruktøren som underviser i yoga og et hos instruktøren som underviser i Bootcamp – og benytte klippekortene når man selv måtte ønske det.

– Vi kommer i tillegg til å tilby personlig trening og diverse typer behandling. I første omgang har vi fått med flere massører og en fysioterapeut på laget. Vi ønsker gjerne å få inn flere typer behandlere som for eksempel osteopat, naprapat, akupunktør, kiropraktor mm. Hvis noen kunne tenke seg å ha noen timer, to dager, en dag eller en halv dag hos oss i uken er det bare å ta kontakt, sier Nylund.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]