annonse

annonse

Flxbl: Ny app for å bygge trenerkarriere

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gründerne Marianne Bryne Dalane, Synnøve Helene Thoresen og Abida Nagra vil gjøre det enklere for frittstående instruktører å tilby sine treningstjenester. Også treningssentre kan ha fordel av appen.

Appen Flxbl så dagens lys på AppStore og Google Play tidligere i mai. Nå venter en periode med markedsføring for å få trenere til å ta den i bruk.

– Flxbl skal være et verktøy for treningsinstruktørene til å organisere treningene sine og bygge sin trenerkarriere, sier CMO og partner Marianne Bryne Dalene.

Hun trekker frem at det finnes mange frittstående PT-er, instruktører og trenere som tilbyr et stort utbud av trening. Men ofte er administrasjonen av markedsføring, påmelding, avmelding og betaling, ikke like lett.

– Det finnes ca. 10 000 treningsrelaterte foretak, ofte enkeltmannsfirma, i Norge. Et hovedmarked for oss er de instruktørene som ønsker å ha en enklere hverdag med administrasjon – og som da kan konsentrere seg mer om treningene sine, fastslår Bryne Dalane.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Vil bidra til meningsfulle endringer

Ideen til appen ble født i fjor sommer da det var koronastillstand.

– Vi liker å være ute å trene, men tenkte på hvordan vi skulle organisere det, forteller Bryne Dalane.

Før jul i fjor søkte gründerne Business region Kristiansand om koronastøtte og fikk tilslag.

– Det var oppstarten. I januar i år startet vi utvikling av appen.

Safir Solutions består av Marianne Bryne Dalane, Synnøve Helene Thoresen og Abida Nagra.

– Vi har et ønske om å jobbe med teknologi – teknologi som gir mening. Vi har en visjon om at vi vil være med å bidra til meningsfulle endringer i menneskers liv, ved bruk av teknologi. Vi brenner for digital teknologiutvikling, sier Bryne Dalane.

Første ambisiøse mål er satt

Majoriteten av gründerne har selv treningsbakgrunn. Thoresen er instruktør på et lokalt senter og Bryne Dalene er utdannet kroppsøvingslærer, har undervist på videregående skole og har holdt gruppetimer på Friskis & Svettis i mange år.

Kort forklart skal Flxbl gi de som tilbyr trening et større publikum å nå – og de som trener et mangfoldig tilbud uten å måtte binde seg til en aktør. Appen er gratis å bruke for de som trener, de betaler kun for den treningen de deltar på. De som tilbyr trening betaler en cut på 19 prosent av omsetningen per salg. Betalingsformidling går automatisk i appen.

– Har dere satt et mål for Flxbl?

– Ja, et litt ambisiøst mål er å få tusen trenere. Vi vet jo ikke hvor lang tid det tar, men det vil være en milepæl. Volum er viktig og vi må ha både tilbydere og deltakere. I første fase vil det være de som tilbyr trening som er «target».

– Hvordan skal dere nå frem?

– Sosiale medier er den store markedsføringskanalen, samt å knytte direkte kontakt med instruktører. Men det vil bli mest markedsføring via Facebook og Instagram. Mange av dem vi vil nå er på disse flatene, sier Bryne Dalane.

– For å nå ut til et bredere publikum er det i tillegg til de vanligste treningsformene innen styrke, kondisjon og yoga, også lagt til rette for ulike typer dans, kampsport og friluftsaktiviteter, fortsetter hun.

Vil skape en «familie»

Bryne Dalane fremhever at også treningssentre kan ha god nytte av appen.

– De store sentrene har ofte egne kanaler, men de litt mindre som ønsker å tilby en spesiell trening innimellom, kan legge ut et tilbud – også til de som ikke er medlemmer. De kan med andre ord promotere sine treninger via appen.

Safir Solutions skal også samarbeide med andre aktører for å oppnå størst mulig dekning. Inspartum akademi og BasisBall er allerede på plass, og det er flere følere ute.

– En funksjon i appen er at instruktørene samler utdanningspoeng, der Flxbl-partnere kan tilby videreutdanningskurs eller annen kompetanseheving, som man kan delta gratis på når man har holdt et visst antall treninger.

– Mange av de som tilbyr trening i dag er kanskje litt mye for seg selv, så vi vil prøve å skape en «familie» ut av dette, sier Bryne Dalane.

I første versjon er det geografisk oversikt over treninger og trenere med fysisk oppmøte som står i sentrum. Men gründerne har allerede tenkt tanken om å inkludere en digital live-plattform for trenere, for å tilby mer fleksibilitet.

– Det er ikke prioritert i første runde, men står på lista for 2.0-versjonen, fastslår Bryne Dalane.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]