annonse

annonse

Foreslår å stenge treningssentrene i Trondheim

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Smitteoppblomstringen i kommunen har medført at det er anbefales nye, strenge koronarestriksjoner fremover. Treningsbransjen i regionen er kritisk.

På en pressekonferanse mandag ettermiddag fastslo kommunedirektør Morten Wolden at Trondheim kommune er nødt til å stenge ned det meste for å få kontroll med situasjonen.

– Gjennom siste helg har vi erfart at den allerede strenge forskiften ikke er tilstrekkelig, sier han.

De lokale myndighetene sier at kommunens smittesporingsressurser er under press, og man er redd for at den indiske mutanten, som er bekreftet i Orkland, også befinner seg i Trondheim.

– Vi hadde et møte i går kveld sammen med nabokommuner, og rådet fra FHI er at vi skal ligge mellom 5A og 5C. Vi foreslår 5B, med noen justeringer, sier Wolden.

5B betyr blant annet at treningssentre blir stengt og det blir full skjenkestopp.

Formannskapet i kommunen skal senere i ettermiddag vedta ny, lokal forskrift.

– Jeg tror formannskapet vil følge kommunedirektørens anbefaling, muligens med små justeringer. Det er på tide å bruke utestemmen nå, sier ordfører Rita Ottervik.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Uheldig og urettferdig

Forslaget rammer blant annet treningssentrene i byen hardt. I forslaget fra kommunedirektøren heter det at de skal holde stengt, men kan holde åpent for utendørs gruppetrening og rehabilitering individuelt eller i mindre grupper.

– Vi synes det er svært uheldig at kommunen ønsker å legge seg på et så strengt tiltaksnivå, sier smittevern- og presseansvarlig Lena Dahle Iversen i 3T til avisen Nidaros.

Hun hadde håpet på en såkalt «5C»-forskrift.

– Da kan vi ha åpent for medlemmer innad i kommunen, ha rehabilitering og opptrening med personlig trener og behandler og arrangere gruppetimer i mindre grupper. Vi var på dette tiltaksnivået forrige gang byen stengte ned og det gikk jo helt fint, sier Dahle til avisen.

Hun får støtte av Øivind Gundersen i treningssenterkjeden Impulse.

– Det er skuffende at det skjer, men det er helt sikkert nødvendig. Vi stiller oss lojale til dette og er med på dugnaden for å få ned smittetrykket. Men det føles urettferdig og det blir ekstremt dyrt for oss, sier han til Nidaros.

Treningssentrene i trøndelagsregionen har så langt i pandemiens andre runde i 2021, vært forskånet for de aller strengeste reglene. Daglig leder Hilde Thommesen Holck i 3T har tidligere berømmet kommunen for å være fremoverlent og opptatt av folkehelsen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]