annonse

annonse

Forfriskende åpning i et tøft marked

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I mars åpnet Atletico sitt tredje senter, og responsen har vært knallgod. Kjeden er «lillebror» i et område med sterk konkurranse, men utviklingen er positiv for den lille kjeden.

Atletico driver treningssentre i Flateby, Vormsund og Neshallen. Sistnevnte åpnet dørene for to måneder siden, og senteret har allerede fått 200 medlemmer. Det hjelper selvsagt på at svømmehallen ligger vegg i vegg og at Neshallen tiltrekker seg mange mennesker.

– Synergieffekten med svømmehallen som nærmeste nabo er veldig god. Vi har også en videregående skole like i nærheten, og nylig åpnet en barnehage i området. I Neshallen er det mye aktiviteter, og i helgene er det veldig stor tilstrømming med mange hundre til stede der, sier daglig leder i Atletico, Henrik Alexander Bjerke.

Atleticos hovedsenter ligger i Flateby og ble åpnet som high end senter i 2014. Det er stadig et fullsortiment-senter, hvor man tilbyr alt av saltimer. I januar 2018 åpnet var det duket for en egen funksjonell etasje hvor alle performance-timer kjøres.

En overraskelse

– Det var min storebror Marius Bjerke og hans kamerat Tore André Høgda som startet senteret. I 2016 trakk Tore seg ut, og jeg var så heldig å få overta hans aksjepost. Siden den gang har jeg jobbet mye med å utvikle senteret, med oppussing og fornying av interiør og utstyr.

– Vi fikk store utfordringer, fordi vi trodde at antall medlemmer var dobbelt av hva vi i realiteten hadde. Det ble en nokså brå erfaring, men vi har klart å bygge opp en sunn drift og et veldig godt sted å trene, forteller Bjerke.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

I slutten av 2015 åpnet Tore Høgda et Atletico Express senter på Vormsund, og Bjerke forteller at resultatene er tilfredsstillende for alle tre sentre, som tilsammen har 1 100 medlemmer.

Går i pluss

– Vi tjener ikke så mye, men det går rundt og sentrene går i pluss. Vormsund går tilfredsstillende og det nyåpnede ekspress-senteret i Neshallen ser foreløpig veldig lovende ut. På Flateby har vi høye driftskostnader, og har ikke passert 500 i medlemstall – men også Flateby gir et lite overskudd.

– Hvem trener hos dere?

– Medlemmene våre er i hovedsak hverdagsmosjonistene, men vi har også en stor gruppe som konkurrerer innen funksjonell fitness og Crossfit.

– Hvordan er konkurransen?

– Den største konkurransen har vi på Neshallen. I Flateby er vår nærmeste konkurrent Mudo, som ligger i Enebakk. Forøvrig får vi konkurranse fra alle sentrene i Lillestrøm, som bare ligger femten minutter unna med bil. Der holder blant annet SATS og Fresh Fitness til. Men vi har hatt en jevn medlemsøkning, og det tror jeg skyldes at vi legger vekt på kontinuerlig oppussing og fornyelse.

Kontakt med medlemmene

– Hva skiller dere fra konkurrentene?

– Selv på våre ekspress-sentre bruker vi et par timer hver dag hvor vi har jevnlig dialog med medlemmene for å ta best mulig vare på dem. Hvert medlem skal bli sett og føle en tilhørighet. Dette legger vi stor vekt på og er noe av det viktigste vi gjør.

– Vi er samtidig veldig nøye med vedlikehold og renhold. Vi er oppmerksomme på alle detaljer og er raske med å bytte ut utstyr. Vi maler gjerne også om veggene for å gi medlemmene forandringer og gode opplevelser.

Fokus på Neshallen

Bjerke sier at det kunne vært spennende med enda en nyetablering, og han har noen lokasjoner i tankene.

Daglig leder Henrik Alexander Bjerke. (Foto: Atletico)

– Men det aller viktigste akkurat nå er å bli helt ferdig med oppussingen av Flateby og Vormsund, slik at medlemmene der blir mest mulig fornøyd. Vi legger også inn mye tid på Neshallen for å opparbeide en god medlemsmasse.

Atletico har vært heldig med nyetableringen i Neshallen, og med 200 medlemmer på kort tid føles det selvsagt godt å drive det nye senteret. Men de gjorde en del vurderinger før de gikk inn, og i mellomtiden hadde flere aktører vært og tittet på stedet.

– Tore så på lokalene, men de hadde en nokså høy leiepris, og vi la derfor planene våre litt på is. Men da det hadde gått en stund tok kommunen kontakt med Tore og lurte på om vi fortsatt var interessert. Vi trodde også at vi var de eneste som ville åpne der, men fikk vite at andre hadde vist interesse.

– Tore er fra stedet, og jeg hadde lyst til å ekspandere med et nytt senter, og vi aksepterte en litt høyere leiepris enn vi egentlig hadde tenkt oss.

Nese for butikk

Henrik har god erfaring både med trening og butikk.

– Jeg har trent mye med min storebror Marius, som har vært aktiv hele livet og konkurrert både i fitness, Strong Man, Crossfit og mye annet. Jeg er blitt oppfostret til å bli med på treningssentre fra jeg var ganske ung. For meg har trening alltid vært veldig positivt.

– Den kommersielle biten har jeg fra jeg begynte å jobbe som ekstrahjelp og tok feriejobber i butikk da jeg var 12. Etterhvert som jeg ble eldre ble det mer butikkjobbing. Siden ble det butikkjobber i flere bransjer – alt fra å selge akvariefisk, til foto- og fashion-bransjen.

Kvalitet til god pris

– Hva er utfordringene fremover?

– Det har vært mange utfordringer, særlig da jeg tok over Flateby. Mye jobb med å fornye og øke medlemsmassen, og vi merker at det er stor konkurranse i treningsbransjen.

– De største utfordringene er de mange etableringene av nye sentre. Prisene presses ofte ned, og noen må jo falle fra når det skjer såpass mye over et kort tidsrom. Vi må jobbe enda hardere for å levere kvalitet til en god pris og etablere et godt miljø på sentrene slik at medlemmene trives og blir værende.

– Og vi ønsker fremfor alt stabile medlemmer fremfor en stor gjennomstrømming, fastslår Bjerke.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]