annonse

annonse

Fornøyd med veldedig gruppetreningsdag

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lørdag 7. september ble gruppetreningsdagen i regi av Sportskompaniet arrangert. Totalt ni treningssentre deltok til støtte for Sykehusklovnene. Det frister til gjentakelse.

– Hvorfor Gruppetreningsdagen?

– Årsaken til at vi hadde lyst til å dra i gang dette er at det har vært så mye omtale omkring frafallet i gruppetreningen i det siste 1,5 året – av diverse årsaker. Men gruppetrening er viktig for de sentrene som tilbyr det, noe også undersøkelser viser, fastslår Thomas Ingebrigtsen i Sportskompaniet.

LES OGSÅ: Ser verdien av gruppetreningstilbud

Ingebrigtsen forteller, lett humoristisk, at det ikke var vanskelig å komme frem til Sykehusklovnene som mottaker av donasjonene i forbindelse med gjennomføringen av Gruppetreningsdagen:

– Jeg tenkte litt rundt hvem det er som ikke synes så godt, og så er jo jeg kanskje bransjens «klovn» da – så det var ikke så vanskelig å bestemme seg for Sykehusklovnene.

Vil gjøre det igjen

Gruppetreningsdagen hadde ikke mer en ca. seks ukers planleggingstid fra ideen ble presentert treningssentrene til arrangementet skulle gå av stabelen, men fikk likevel ni treningssentre med. De deltakende sentrene var Spenst Nesttun og Fetsund, Sprek og Blid Askøy, Nr1 Fitness Langesund og Fyllingsdalen, Trimhuset Horten, Impulse Helse og Trening, Måløy Treningssenter og Fitness.Xpress Storo.

– Jeg håper dette kan bli et årlig arrangement, men den foreløpige tilbakemeldingen fra sentrene jeg kjenner er at de ønsker dette skal planlegges med litt lengre horisont; seks måneder fremfor seks uker.., sier Ingebrigtsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Og han vil gjerne ha med flere arrangører på laget.

– Ja, definitivt. Dette handler ikke om meg. Jeg tenker mer på fellesskapet og bærebjelken i bransjen, som for mange er gruppetrening. Neste år bør ambisjonen være å få med mist 20 treningssentre som gjennomfører samme opplegg samme dag. Helst i alle fylkene.

– Og jeg har veldig lyst til å gjøre det en gang til, til fordel for Sykehusklovnene. Første gang blir det en prøve uansett, men det frister med en gang til med fullt trøkk!

Én samlet inn 11 000

Selve påmeldingen var av den enkle sorten. Deltakersentrene hadde åpen dag og i resepsjonen vippset medlemmer eller ikke-medlemmer 150 kroner, og fikk inngangsbilletten – en rød nese – og et lodd som man kunne vinne premie på.

I skrivende stund er det samlet inn ca. 55 000 kroner til Sykehusklovnene og mer er rapportert på vei. Av høydepunkter på arrangementet trekker Ingebrigtsen frem å selv delta hos Spenst Nesttun og Sprek og Blid Askøy.

Gruppetrening til fordel for Sykehusklovnene: Instruktør Mette Gade Glessner Andreassen (t.v.), Thomas Ingebrigtsen og Kristin Torgersen. (Foto: Sportskompaniet)

– Det største bidraget fra et enkeltmedlem kom fra Kristin Torgersen. Hun aktiverte venner og kjente via sosiale medier, og samlet til sammen inn over 11 000 kroner! Personlig donerte hun en krone per kcal. hun forbrant i iQniter-systemet, og det var nedtelling og applaus da hun passerte 1 000 kcal. på storskjermen i sykkelsalen.

– Og det beste kostymet hadde Trimhuset Horten med egen klovn i resepsjonen.

En rekrutteringskanal

Ingebrigtsen mener deltakersentrene kan bruke et slikt arrangement til å markedsføre seg på en positiv og rimelig måte, både overfor eksisterende og potensielle medlemmer, samt å vise markedet at de kan være mer enn bare trening.

– Essensen for sentrene er å ha en åpen dag i forbindelse med et slikt arrangement, og bruke den som en rekrutteringskanal. I Sverige er man eksperter på dette, men i Norge ligger vi bakpå, fastslår Ingebrigtsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]