annonse

annonse

Fortsatt sårbart omdømme i bransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Omdømmeundersøkelsen for treningssenterbransjen viser fortsatt et sårbart omdømme. Blant egne medlemmer er omdømmet i en fallende trend.

Under årets TREN-konferanse presenterte administrerende direktør Hugo Mølmesdal i CrediCare hovedfunn fra årets omdømmeundersøkelse.

I år, som de to foregående år, viser undersøkelsen at treningssenterbransjen har et sårbart omdømme i befolkningen generelt.

– Omdømmet faller med ett poeng fra i fjor, men det er ikke signifikant eller man skal legge stor vekt på, sier Mølmesdal – selv om fallet riktignok viser en tendens.

Treningssenterbransjen har et omdømmepoengtall på 37 poeng. Snittet i Kantar TNSs måling er på 50 poeng – hvor Vinmonopolet troner på toppen med 85 poeng.

I andre enden finner vi for eksempel VG med 24 poeng.

Noen positive signaler

Mølmesdal fastslår at et godt omdømme er det som gir grunnlaget for vekst. Treningssenterbransjen har fortsatt sterkest omdømme i den yngre delen av befolkningen – de under 30 år. Omdømmet styrkes i aldersgruppen 30-39 år – og i Oslo.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Generelt sett har kvinner et bedre inntrykk av bransjen enn menn. Og blant de single er det positivitet å spore:

– Om du er ung og på jakt, skilt, enke eller enkemann, da spretter omdømmet opp, sier Mølmesdal.

Faller blant egne medlemmer

På den andre siden trekker han frem en bekymringsfull utvikling: Bransjens omdømme har en fallende trend blant egne medlemmer: Fra 53 til 48 poeng.

– Omdømme blant egne medlemmer har gått ned fem poeng fra 2016 til 2018, det tilsvarer 10 prosent. Det betyr at de som er på treningssentrene ikke har like godt inntrykk av omdømmet som de hadde for tre år siden, påpeker Mølmesdal.

Hans anbefaling er at bransjen setter fokus på å styrke omdømmet blant egne medlemmer.

Blant andre hovedfunn fra årets undersøkelse finner vi at medlemmene er fortsatt mest opptatt av å sikre gode helse – og andelen som mener at treningssentrene bidrar til den norske folkehelsen er stabilt høy blant medlemmene – men har en negativ tendens.

Blant ikke-medlemmene tror de fleste at folk er medlemmer fordi de er opptatt av trening og et ønske om å se bra ut.

Andelen medlemmer som mener man får mye igjen for pengene faller med fem prosentpoeng, til 47 prosent.

LES OGSÅ: Bransjeomdømmet på stedet hvil (2017)

LES OGSÅ: Treningssenterbransjen har svakt omdømme (2016)

Bli best med data

At EUs nye personvernforordning, GDPR, banker på døren også for treningssenterbransjen er også dekket av omdømmeundersøkelsen.  25. mai var den opprinnelige datoen for innføringen av GDPR, men den er utsatt noen uker – til rundt 1. juli

– Den er likevel faretruende nær, og det kan vanke store bøter for de som ikke innordner seg. Denne forordningen gjelder absolutt også treningssenterbransjen, sier Mølmesdal.

Undersøkelsen viser at publikum mener treningssentrene behandler personopplysninger like bra som resten av samfunnet.

-Det bør være et mål å beholde den posisjonen. Det er ikke bra for omdømmet hvis det kommer saker rundt brudd på personvernforordningen i mediene, sier Mølmesdal og legger til at man selvfølgelig har lov til å utnytte de data man har fått samtykke på.

– Gode data er grunnlaget for gode beslutninger. Jeg tror vinnerne i fremtidens treningssenterbransje er de som er best til å utnytte data, fastslår han.

Her finner du detaljer fra omdømmeundersøkelsen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]