annonse

annonse

Fra avhengighet til egen utstyrsleverandør

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Performance by OCM ble startet sist sommer av Ole Christian Mobech. Gründeren av selskapet lærte seg for noen år siden å håndtere sin destruktive misbrukspersonlighet, men måtte starte egen butikk for å leve ut sine nye prinsipper. Nå sikter han mot en omsetning på 3 mill. – i første omgang.

Ole Christian Mobech forteller at han helt siden 13 årsalderen har jobbet i bransjen – nærmere bestemt i sin fars selskap; Chr Mobech Treningsspesialisten.

– Jeg har ganske mange år bak meg i bransjen, men i flere år var det ganske turbulent der hvor jeg følte jeg ikke fikk utviklet meg eller selskapet noe særlig, sier Mobech.

Han forteller at han opp i gjennom har hatt noen utfordringer med blant annet rusmisbruk.

– Det tomrommet jeg følte i livet mitt prøvde jeg å fylle med motorsykler, biler, fallskjermhopping og rus – men det gav bare en kortsiktig glede. Den indre uroen jeg hadde vokste inni meg og jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre med livet mitt.

En ny hverdag

Men for ca. fem år siden begynte Mobech i en coaching-gruppe hos Espen Andresen som selv er tidligere rusavhengig. Det ble et vendepunkt.

– Der lærte jeg om den misbrukspersonligheten jeg har utviklet og de bakenforliggende årsakene til at jeg har utviklet de usunne bindingene til kick og spenning. Jeg har også tatt utdannelse både som Addictolog og Gestalt-terapeut, og på denne utdanningen fikk jeg verktøy til å takle uroen min.

– Nå prøver jeg å fylle tomrommet inni meg med prinsipper som åpenhet, ærlighet, mot og disiplin, forteller han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Men da Mobech ville innføre disse prinsippene på sin daværende arbeidsplass, møtte han motbør.

– Da valgte jeg å starte mitt eget selskap. Ambisjonen min er å skape en arbeidsplass hvor de ansatte trives og har mulighet til å vokse og utvikle seg, samtidig som jeg kan vokse som leder. Et selskap der vi hele tiden er i utvikling, fastslår Mobech.

Personlige kundeforhold

Performance by OCM ble startet sist sommer, og baserer seg på direkteimport fra Kina, Pakistan og USA: Vektskiver, stenger, benker, knebøy-stativ og diverse tilbehør som trekkstenger, ankelstropper mv.

– Det er mye av det samme som på min tidligere arbeidsplass, men i tillegg så jeg en mulighet til å kjøpe brukte tredemøller, pusse dem opp og selge dem videre. Det har vært ganske vellykket; jeg har solgt noen til mindre sentre som er i oppstartsfasen, til bedrifter og så det er alltid noen som vil ha skikkelige tredemøller hjemme, sier Mobech.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Han har også sin egen merkevare som bærer selskapets navn.

– Kjernen er god kvalitet til riktig pris. Vi leverer blant annet vektstenger produsert etter IPF-standard.

– Hvordan opplever du konkurransen i markedet?

– Det er mange aktører, og det dukker stadig opp nye så man blir ganske presset på pris. Det vi prøver å fokusere på er å ha et ordentlig, personlig kundeforhold; bli skikkelig kjent med kundene slik at man får det personlige forholdet.

– Vår styrke er at vi har veldig god produktkunnskap og er gode til å følge opp kunder, sier Mobech.

Dekker alle segmentene

Målgruppen til Performance by OCM er treningssentrene hvor de leverer alt av tilbehør og spesialutstyr, men også hjemmetrening og komplette treningsrom til bedrifter.

– Innen treningsrom for bedrifter har vi inngått et samarbeid med Nordome. De selger Precor til treningssentrene, mens vi selger Precor for dem til bedriftene.

– Vi tar også service på alt av treningsutstyr her på Østlandet, uavhengig av merke. Vi oppleves som ganske rimelige på service, og de fleste vi utfører service hos har vært ganske misfornøyde med serviceavtalene de har hatt, men er veldig fornøyd med meg, sier Mobech.

Lange dager på jobb i Performance by OCM (Foto: Privat)

– Hvordan har det gått siden oppstarten av bedriften?

– Det har gått overraskende greit. Vi har et bittelite plussresultat allerede, og det var ikke forventet. Det går med andre ord bra, men det er lange dager.

Planer om vekst

Performance by OCM er stort sett et «one man show» med innleid hjelp ved topper, men Ole Christian Mobech har vekst i sikte.

– Ambisjonen fremover er å skape en arbeidsplass der både jeg og de fremtidige ansatte trives på jobben med et godt verdigrunnlag basert på åpenhet og ærlighet. Det viktigste på kort sikt er å komme opp i en omsetning på tre millioner kroner i 2019.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]