annonse

annonse

Bransjeprofilen: Fra instruktør til direktør på én time!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Line Norum i Treningsalliansen skulle på intervju som instruktør og endte opp som daglig leder. Og har siden ikke kommet seg ut…

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Line Norum er daglig leder i kjedealternativet Treningsalliansen, tidligere kjent som Familiy Sports Club Norway. Å jobbe for å forbedre liv er blitt en livsstil.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen siden 2004. Bakgrunnen min er fire år fra universitet i Skottland og Frankrike, og jeg har en grad i internasjonal forretningsledelse.  I tillegg har jeg treningsfaglig bakgrunn med en del kurs innen gruppetrening, og deltidskurs fra NIH innen trening.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– I 2004 troppet jeg opp til intervju hos Family Sports Club på Lillestrøm for å ha et intervju som aerobic-instruktør. For å si det litt forenklet: Jeg gikk inn som det, og kom ut som daglig leder i Family Sports Club Norway! Jeg forsto jo i løpet av intervjuet at det kunne bli noe mer, jeg hadde jo lagt ved CV-en min, men likevel… Jeg tenke at her kan jeg bli et par år, jeg hadde jo hørt at det kunne være lurt å skifte innimellom. Men nå har det gått 12 år, så jeg trives kan man jo si…

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– For å ta det negative først: Da tror jeg en del har gått konkurs. Vi er i en fase nå hvor en del vil falle fra, og jeg tenker det er helt greit. Vi har hatt en enorm vekst, og nå flater det ut. Noen overlever, andre ikke. Det positive er at de som har livets rett vil drive med bedre marginer enn i dag.

Nøkkelen til suksess?

– For meg har det vært viktig å være positiv til endring og gripe nye muligheter. Si «ja, det prøver vi» i stedet for å si «nei, det lar vi være for det vet vi ingenting om».  Samtidig er det viktig å være klar på hvem man er og holde på det, gjerne prøve ut nye ting i en ramme som består av mine verdier og min måte å jobbe på. Rett og slett å finne den balansen der…

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hva trener du helst?

– Jeg trener aller helst danseinspirert gruppetrening, men jeg er veldig altetende. Variasjon er viktig. Akkurat nå har jeg småbarns-unnskyldningen, og deltar ikke på så mye gruppetrening.

Lavpris eller high end?

– High end! Det er mye, mye gøyere å jobbe med. Hvis jeg kun skulle jobbet med pris tror jeg at jeg måtte finne på noe annet å gjøre!

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Man kommer ikke utenom. Men jeg er usikker på i hvilken grad alle skal og hvor mye.  Vi er avhengig av effektive systemer som fungerer ut til kunden. Og vi vet at mange medlemmer omfavner apper og wearables. Men hvilken rolle senteret skal ta innen teknologi, er jeg usikker på. Jeg tror at noen skal være kjempegode på det, mens andre bør være nøytrale – eller helt i andre enden, hvor du må legge fra deg mobilen i resepsjonen. Hva du velger vil friste ulike kundegrupper.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Jeg er veldig glad i merkevarebygging. Jeg skulle ønske alle fokuserte mer på det enn pris. Men vi er ikke der nå. Kanskje om de 5 til 10 årene? Jeg liker i hvert fall å fokusere på hvem vi er!

Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

Daglig leder Line Norum i Treningsalliansen.
Daglig leder Line Norum i Treningsalliansen.

– Å skulle trekke frem en enkeltepisode gjennom så mange år er vanskelig. Det er så mange fine minner! Men om jeg skal si noe om det som har betydd mest for min opplevelse av å jobbe i denne bransjen, er det engasjementet. Eierne og lederne på FSC-sentrene, som jeg har vært så heldig å jobbe med i disse årene, driver senter med hele seg! Uttalelser som «jeg kunne ikke selge senteret – jeg har jo ansvaret for de ansatte» eller «jeg sier ja til alle venneforespørsler fra medlemmer på Facebook – hvis du vil være min venn skal du selvsagt få lov til det» er noen av de mange som sitter igjen. Skillet mellom arbeidsliv og privatliv, ansatt og menneske, er syltynt når vi jobber som vi gjør. Vi er uenige som bare det noen ganger, men det er nok et tegn på engasjement. Vi er på jobben mange timer hver eneste dag – da er det deilig at de timene gir mening. Det mener jeg Family-sentrene får til, og jeg er glad for å ha fått lov til å være en del av det.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste med bransjen er hva vi driver med. At vi alle holder på med et produkt vi kan stå 100 prosent inne for på alle måter. Vi jobber for å forbedre liv, og det er jeg glad for! Det verste… jeg drøyer litt fordi jeg er litt uenig med meg selv..: Vi kommer fra en historie som er litt «cowboy». Det er naturlig i en bransje i vekst og som ikke er moden – og vi har kommet langt på veien mot seriøsitet. Og jeg vet at vi kommer lenger. Men det er det som har vært verst.

– Så det er fremdeles litt cowboy-preg?

– Ja, vi har fortsatt en vei å gå…

LES MER OM TRENINGSALLIANSEN: Danner kjede for frittstående sentre

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]