annonse

annonse

Foto:

SATS
Kvartalsrapport

Fra minus til pluss for Sats

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATS legger i dag frem finansielle tall for Q4 2023. Resultatene viser at selskapet fikk rekordhøye inntekter både for Q4 og 2023 som helhet, samt vesentlig forbedret lønnsomhet.

De totale inntektene i fjerde kvartal 2023 endte på 1 227 millioner kroner (+13% sammenlignet med fjerde kvartal 2022). For året som helhet endte inntektene på 4 734 millioner kroner (+16% sammenlignet med 2022).

Inntektsveksten leder samtidig til vesentlig forbedret lønnsomhet for SATS. EBITDA før IFRS 16 endte på 128 millioner kroner dette kvartalet, ti ganger høyere enn fjerde kvartal 2022. For året som helhet endte EBITDA før IFRS 16 på 614 millioner kroner, opp fra 145 millioner i 2022.

– Vi er glade for å rapportere rekordhøye inntekter og betydelig forbedret lønnsomhet i fjerde kvartal og 2023 totalt sett. SATS er nå i en betydelig sterkere finansiell posisjon enn for ett år siden. Dette gjør at vi kan øke investeringene i produkttilbudet til våre medlemmer, som gjør at vi leverer på vår visjon om å gjøre folk sunnere og gladere, sier Sondre Gravir, konsernsjef i SATS.

SATS øker medlemsbasen til 731 000 medlemmer, og de trener mer enn noen gang. Det totale antall treningsøkter på SATS økte med 18 prosent i 2023 sammenlignet med 2022. Totalt ble det gjennomført 43 millioner treningsøkter på SATS i fjor.

– Økt aktivitetsnivå har sterk positiv effekt på folkehelsen i samfunnet. Dette er et resultat av at vi har lansert flere nye treningsprodukter som treffer bredt i befolkningen, spesielt på gruppetrening. Vi er spente på hva 2024 bringer – det er tydelig at den nordiske treningsgleden er stor, sier Gravir.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]