annonse

annonse

Fravær av munnbindpåbud på treningssenter er et resultat av organisert, målrettet arbeid

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Koronagrepet strammes i norske storbyer, men takket være grundig arbeid med smittevernveileder og handlingsplan kombinert med eksepsjonell sporbarhet og fokus på renhold, kan treningssenterbransjen fortsette som før.

Meldingene om stadig nye smitterekorder tikker inn fra resten av Europa. Land etter land innfører mer eller mindre full nedstenging igjen. Italia og Belgia har stengt sine treningssentre, og Tyskland vil gjøre det samme. I Frankrike etterlyser helsevesenet nok en full nedstenging.

Trist, men sant. Siste ord er nok ikke sagt om dette ute i Europa.

I Oslo og Bergen innføres det påbud om bruk av munnbind innendørs på offentlige steder. Serveringsbransjen er påført strengere restriksjoner både når det gjelder åpningstider og bruk av munnbind.

Treningssentrene derimot kan fortsette som før, under de gjeldende smittevernreglene. Det har nok mange i bransjen vært klar over, men det ble ettertrykkelig slått fast overfor «folk flest» i en sak TV2 publiserte nylig: «Derfor trenger du ikke bruke munnbind på treningssenter».

Det er en seier for arbeidet som er gjort med både smittevernveilederen, handlingsplanene ved smitteutbrudd og etterlevelsen av disse blant både ansatte og medlemmer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningsbransjen har vist at den tar grep: Økt renhold, større avstand, færre per gruppetime etc. Er det oppdaget at en som har trent på et gitt senter blir testet positiv, får alle som har vært på senteret i et gitt tidsrom, beskjed om det – slik at de kan følge med på egne symptomer og eventuelt ta en test for å være på den sikre siden.

Takket være medlemssystemer og adgangskontroll har treningssentrene antageligvis den aller beste sporingsmekanismen som er å oppdrive.

Det er interessant å stille spørsmålet om situasjonen hadde vært den samme for bransjen uten en organisert tilnærming til problemstillingene som har kommet på rekke og rad. Fasiten vil vi aldri få, men som før sagt; man blir sterkere av å stå sammen. Jo flere, desto sterkere.

Et økt smittetrykk gir naturlignok engstelse, også blant brukere av treningssentre. Det må man bare leve med. Det er mange som velger den smale sti, og avstår fra sosial interaksjon i situasjonen vi nå befinner oss i. Men det er ikke treningsbransjens feil. Etter gjenåpning har den opptrådt eksemplarisk.

Ved en ny, full nedstengning av samfunnet blir nok heller ikke treningssenterbransjen spart. Da stenger alt. Det får vi alle håpe ikke skjer. Men skulle det skje, vil nok ikke treningssenterbransjen stille bakerst i køen på nytt, skulle det bli en styrt og gradvis gjenåpning i andre enden.

Det vil ikke skje takket være det grundige forarbeidet som er gjort, de positive erfaringene gjennom sommeren og høsten og den tette kontakten mellom bransje og myndigheter.

Men, la oss håpe vi ikke får fasiten på det heller!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]