annonse

annonse

Fredag er det bråstopp for treningssentrene i Fredrikstad og Sarpsborg

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Formannskapet i de to kommunene har begge vedtatt nye, strengere forskrifter som fører til stengte treningssentre til og med 21. januar. Men i nabokommunene tenker de annerledes.

Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok onsdag 6. januar ny lokal koronaforskrift for Fredrikstad.

I den nye forskriften inngår blant annet stenging av treningssentre, svømmehaller, lekeland og bingo.

— Regjeringen oppfordrer nå kommuner med høyt smittetrykk til å vurdere strengere tiltak. Det tar vi på alvor. Fredrikstad er blant kommunene i landet med høyest smittetall over tid. Formannskapet i Fredrikstad kommune har i dag derfor vedtatt å iverksette flere tiltak for å begrense smitten, sier ordfører Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Forskriften gjelder fra 8. januar til og med 21. januar.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Følger opp

Fra fredag skjerpes også koronatiltakene i Sarpsborg ytterligere. Det innebærer blant annet stans av alle organiserte fritidsaktiviteter og breddeidrett og fortsatt forbud mot innendørs arrangementer. Kino, treningssentre, idrettsanlegg og svømmehaller blir stengt.

For en måned siden kom Sarpsborg kommune med en egen forskrift med påbud og forbud, i stedet for råd og anbefalinger. Rett før jul ble forskriften skjerpet og forlenget til 7. januar.

Nå har formannskapet vedtatt en ny forskrift fram til og med 21. januar som fører til enda sterkere tiltak fra og med førstkommende fredag, ifølge kommunens egne nettsider.

– Situasjonen er fortsatt meget alvorlig. I tillegg til mye smitte fører karantener til at vi har problemer med å opprettholde helsetjenestene. Vi har i flere omganger varslet strengere tiltak hvis vi ikke opplever en bedring i situasjonen og derfor hadde vi nå ikke noe annet valg enn å vedta ytterligere innstramminger, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Naboene stenger ikke

I nabokommunen Rakkestad stenger de ikke treningssentrene. Det lokale Family Sport Club-senteret kan fortsatt tilby sine medlemmer innendørs treningsfasiliteter.

Til avisen Rakkestad Blad forklarer daglig leder Arne Gjulem åpningen med at han er i en tett og løpende dialog med kommuneledelsen om smittevern. Gruppetrening har vært avlyst siden uka før jul – men individuell trening er det åpent for, under gitte forutsetninger:

– Strenge smitteverntiltak som avstand, registrering, håndvask og sprit, oppsummerer Gjulem – og legger til at han er takknemlig for holdningen fra smittevernledelsen i kommunen.

– De har vist oss tillit, og ikke stengt oss ukritisk og i frykt, sier han.

I Råde kommune forteller ordfører René Rafshol til Moss Avis at kommunen ble bedt av regjeringen om også å se på av stenging treningssentre.

– Men det er ingenting til nå som tilsier at vi har smitte derfra, og vi mener derfor det foreløpig er greit at det holdes åpent, sier han.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]