annonse

annonse

Friske planer for Barry’s Bootcamp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Barry’s Bootcamp rundet 24 mill. i omsetning i fjor. Nok et Oslo-senter er på trappene, og det snuses på både Stavanger og Trondheim.

Barry’s Bootcamp har nå fire avdelinger i Norge. To i Bergen, en i Oslo og en i Sandvika. Lørdag 26. august fyller Barry’s i Oslo tre år.

Omsetningen har gått fra 1,7 mill. i 2014 til 11,7 mill. i 2016. I fjor leverte selskapet et positivt driftsresultat på 776 000 kroner.

Barry’s Bootcamp Sandvika åpnet i januar i år, og ligger under Oslo-avdelingen. Ifølge franchiseeier Tage Flugheim vil det påvirke årets resultater.

– Sandvika eies av Oslo, så der forventer vi negativt resultat i år, sier han.

Koster å åpne nytt

Det blir med andre ord samme utvikling som i Bergen. Der omsatte Barry’s for 12,4 millioner kroner i 2016 – opp fra 8,6 millioner året før – mens driftsresultatet endte på minus 949 000 kroner.

Årsaken var åpning av ny avdeling i Bergen.

– Vi forventer alltid ca. 1,5 år før vi går break even. Først er det minus, deretter break even, så begynner vi å tjene penger. I det store og hele går det veldig bra. Vi forventer å ha en bunnlinje på mellom 15 og 20 prosent på hvert studio, forteller Flugheim.

Nye byer på kartet

Han forteller at det ser ut som om Oslo vi få nok en avdeling ganske snart, og at det vil medføre at Barry’s Bootcamp Oslo kanskje ikke vil gå med overskudd igjen før i 2019.

– Kommer den nye avdelingen i år?

Tage Flugheim i Barry’s Bootcamp (Foto: Barry’s Bootcamp)

– Det er litt tidlig å si. Det ser ut som om det vil komme en avdeling «innen rimelig tid…», sier Flugheim.

Tidligere har det blitt kjent at Barry’s også ser på Stavanger. Flugheim forteller at de der har bestemt seg for å franchise ut avdelingen.

– Vi snakker med potensielle franchisetakere, og vi har flere interessenter. Stavanger er en veldig spennende by, men vi vil ikke selge franchisen til hvem som helst. Vi er opptatt av at det skal blir riktig, påpeke han.

– Tør dere å prøve dere på Trondheim?

– Det er ikke utenkelig. Vi snakker med en utleier der oppe som vil ha oss inn – og det er et prosjekt som vil være klart om et par år, så det er ikke utenkelig i det hele tatt. Det er en stor nok by, frisk og urban.

«Fair» med klippekort

Barry’s Bootcamp selger ikke tradisjonelle medlemskap, men baserer seg på klippekort. Flugheim forteller at de har brukere som er hos dem alt fra to dager i måneden til syv dager i uken.

– I Oslo er det 6 000 – 7 000 som har brukt oss siste året, men hvor mange som er faktiske brukere i dag, fanger ikke systemet vårt godt nok opp. Men jeg vil anslå 2 000 – 2500 månedlige brukere. Det samme gjelder for Bergen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvordan påvirker det at dere har klippekort i forhold til mer tradisjonelle medlemskap?

– Det er et fascinerende tema. Vi får ikke «gleden av» støttemedlemmer. Vi må levere for at kunden skal komme tilbake og vi må levere et produkt som folk liker – og motivere dem til å holde treningen i gang.

– En lavkonjunkturperiode som sommeren slår nok kanskje tøffere ut på oss enn et tradisjonelt medlemskapssenter, men i det store og det hele synes jeg det er ganske «fair» med klippekort. Det stimulerer folk og jeg tror det er fremtiden, fastslår Flugheim.

Største konkurrent

Barry’s Bootcamp er mest populært blant kvinner. Flugheim sier at fordelingen ligger på ca. 70 prosent kvinner

– Hvordan opplever dere konkurransen fra for eksempel Build’n Burn fra Sats Elixia?

– Vi lever i et marked med mange konkurrenter, så det er vanskelig å si hva som trekker folk hit og dit. Fint vær er vår største konkurrent.

Skal åpne åtte nye

Tage Flugheim  og partneren Linn Herland har Master Franchisen for hele Skandinavia. Og planene for våre nære naboland er på plass.

Første helgen i september åpner Barry’s Bootcamp i Stockholm. For både Sverige, Danmark og Finland har Flugheim & Co valgt å gå i partnerskap med Rasmus Ingerslev og Johan Nilsson.

– Det blir en egen franchise som heter Barry’s Nordic. Planen er å åpne åtte sentre på fem år. Vi har Stockholm, Gøteborg nærmer seg og København jobbes det med mot første kvartal neste år, forteller Flugheim.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]