annonse

annonse

FSC går for ekspress

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I oktober i fjor kjøpte Family Sports Club Rommen konkurrenten Condis på Stovner senter, og bygde om nyervervelsen til et ekspress-senter. Transformasjonen har gått over all forventning. 

– Vi forhandlet ferdig kjøpskontrakt på en onsdag og hadde overtagelse fredag i samme uke! Det gikk litt fort på slutten, men forhandlingene hadde foregått i mange måneder, så vi følte oss godt forberedt likevel, forteller senterleder Marianne Ørstavik Stien.

Hun sier at de visste mye om senteret de overtok: Et fullservicesenter med gruppetrening, godt utvalg i utstyr og noe aktivitet på veiledning og PT.

– Vi var fast bestemte på å gjøre store endringer. Skulle dette bli et lavprissenter måtte hele driften legges om – både organisatorisk med hensyn til bemanning, og tilbudsmessig.

La vekt på kommunikasjon

Bemannet åpningstid ble kraftig kuttet og all gruppetrening ble flyttet til FSC Rommen. Lokalene ble utbedret for å forbedre tilbudet.

Bokserom på Family Xpress Stovner

– Det ble tilrettelagt for bedre åpningstider og bedre luft. Vi endret bruken av en del av lokalene og laget blant annet et bokserom og et avspenningsrom. Vi kjøpte en del nytt utstyr og reparerte gammelt, sier Ørstavik Stien.

Alt ble gjort med størst fokus på det viktigste: Kommunikasjon.

– Både medlemmer og ansatte kan tåle mange endringer dersom de blir tatt med i prosessen på en skikkelig måte. Selvfølgelig var ikke alle fornøyde. Hvis man har trent spinning hver onsdag morgen i ti år på samme sted og noen sier at du må gjøre det et annet sted, kan man ikke forvente å få applaus – men etterhvert kom den også fra mange.

– Family Rommen er bedre tilrettelagt for gruppetrening, og har flere muligheter for den sosiale biten, så vi fikk heldigvis med oss mange av gruppetrenerne over dit. Sentrene ligger i gåavstand fra hverandre.

Fikk bra respons

I og med tilbudet ble kraftig endret, regnet man med en ganske kraftig nedgang i antall medlemmer. Det var ca. 1 200 medlemmer på Condis Stovner før overtakelsen.

– Den har foreløpig uteblitt, konstaterer Ørstavik Stien.

– Hvordan responderte medlemmene på overtakelsen?

– I forhold til forventningene vi hadde, responderte medlemmene bra. Vi kommuniserte ivrig på Facebook og fsc.no, på e-post og sms, og i form av medlemsmøter. Vi ga alle som ønsket mulighet til å trene på det senteret vi flyttet gruppetreningen til et par måneder, før de måtte bestemme seg for hva de ville gjøre videre.

– Det var veldig mange av medlemmene på Condis som kun benyttet seg av treningen i studio, og fra dem har responsen vært nesten utelukkende positiv. De har fått bedre utstyr, mer plass, bedre luft, bedre åpningstider og et oppgradert senter – og mange av dem har gått ned i pris.

Senterlederen legger til hun tok over et senter der deler av miljøet har vært veldig morsomt å jobbe med. Sørli-brødrene startet senteret i 1993. Det har vært både Stovner Trimsenter, Sats og Condis.

Historikken lå i veggene

– Medlemmer som har vært her lenge har et engasjement og eierskap til senteret som er helt unikt. Jeg tror det er en av grunnene til at det er så viktig å involvere dem i utviklingen. De bryr seg veldig om benkpressen står en meter for langt til venstre. Dette er jo stedet deres, understreker hun.

Formel for suksess

På spørsmål om hvilke fordeler hun ser ved å drive både fullservice og ekspress, svarer Ørstavik Stien at de nå på mange måter har markedet på Stovner.

– Vi har fortsatt konkurrenter, men tett inntil oss er de få, og nå har vi noe for alle! Uansett om de er opptatt av å trene billigst mulig, eller om der er opptatt av å få den beste oppfølgingen og det bredeste treningstilbudet. Vi tror vi har funnet en formel for suksess her, og så langt ser det lovende ut, fastslår hun.

Ved overtagelse gjorde man ikke noe med prisen til eksisterende medlemmer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Men alle nye fikk vår faste lave månedspris på 249,-. Alle som betalte mer enn dette på Condis fikk valget mellom å sette ned prisen med en gang, eller å beholde eksisterende pris frem til februar i år og benytte seg av begge sentre. Så måtte de velge – ett senter, begge senter eller avslutte. I februar endret vi alle til 249,-. Det har også vært noen som har betalt mindre enn 249,- på Condis, og disse går selvsagt bindingstiden ut før vi endrer prisen.

Hun påpeker at de har gjort dette effektivt og tydelig, men likevel ikke alt på en gang.

– Situasjonen må få sette seg litt før vi gir medlemmene store valg å ta stilling til. Hvis man har gullmedlemskap på Family Rommen kan man trene begge steder.

Har mer å lære

– Hvordan vil du beskrive konkurransesituasjonen i Stovnerområdet nå?

– Family har Stovner. Ferdig snakka!

– Neida, det er ikke helt sånn. Senest i januar fikk vi en ny konkurrent på Haugenstua, som ligger rett i nærheten. Men poenget er at vi har noe skikkelig bra å tilby alle nå, så det er ikke noe grunn til å gå noe annet sted om du bor på Stovner.

– Hva ser du som den største utfordringen deres fremover?

– Vi må fortsette å bli bedre på kommunikasjon. I lavprissegmentet foregår ikke denne så mye ansikt til ansikt, og vi må ha elektroniske systemer som leverer hver gang, og etter kundens forventning. Vi har for eksempel problemer med at mange nye medlemmer ikke oppretter avtalegiro, her må vi bli bedre.

Senterleder Marianne Ørstavik Stien. (Foto: FSC)

– Family Sports Club har service, oppfølging og kompetanse som nøkkelfokus. Det kan vi videreføre til ekspress-senteret, men i en annen drakt. Service der vil ikke være at kunden møter en blid og kunnskapsrik person hver gang hun kommer på trening, men at man likevel får svar på det du trenger, når du trenger det. Det må vi ha systemer som fanger opp bedre enn i dag og vi må ha erfaring for å lære akkurat hvordan vi gjør det best mulig. Vi gleder oss til å lære og bli bedre på dette.

 – Hvor mange har dere totalt nå?

– Vi har ca. 2 100 medlemmer til sammen. Medlemsantallet på Family Xpress har holdt seg stabilt, mens medlemsantallet på Family Sports Club Rommen har økt, fastslår Ørstavik Stien.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]