annonse

annonse

Full frihet for gruppeinstruktørene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Showfit lanserer verdens første fjernkontroll for gruppetreningsinstruktører. Med den kan instruktøren både styre musikkvolumet og den visuelle presentasjonen på skjermen, og samtidig ha full bevegelsesfrihet i salen.

Det betyr at instruktøren unngår unødvendige tidsbrudd og tap av fokus i timen hver gang man må bevege seg bort til musikkanlegget for å endre volumet.

– Dette er spesielt viktig for de aller fleste gruppetreningskonsepter i sal, sier daglig leder Jens Disington i Showfit.

Produktet lanseres fredag 17. november sammen med en kraftig forbedret Showfit Class Creator gruppetreningsprogramvare og en egen, gratis app til smartklokker som er integrert med systemet.

Egen app til smartklokker

– For alle klubbmedlemmene som er med på vanlig saltimer, har vi utviklet både gratis mobil- og smartklokkeapplikasjon til bruk under selve gruppetimen. Her ser du det samme pedagogiske skjermbilde både på skjermen på veggen som på mobilen eller klokken din, forteller Disington.

– På den måten kan medlemmene som deltar på gruppetimen sammenligne sin egen tid og prosent i hver sone på mobilen eller klokken med det som var planlagt av instruktøren. Det gir god og direkte feedback til medlemmene underveis i timen, fortsetter han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Showfit-gründeren legger til at Showfit har som utgangspunkt at den personlige treningsinformasjonen om puls, intensitetssone og kaloriforbrenning skal være anonym og frigjøres fra selve veggskjermen – slik at den kan brukes til mer generell og relevant treningsinformasjon for alle deltakerne, mikset med god underholdning.

 Integrasjon med andre systemer

Gruppetreningssystemet Showfit Class Creator ble lansert for ca. ett år siden, men programvare ble trukket tilbake på grunn av ytelsesproblemer.

LES OGSÅ: Skal erobre markedet med nytt gruppetreningssystem

– Vi trakk programvaren tilbake fordi vi fant ut at vi måtte både re-designe med ny logo, farger, ikoner, samt gjøre hele programvaren mer robust. Vi måtte også jobbe med integreringen av fjernkontrollen inn i avspillerdelen. Videre har vi også lagt til noe ekstra funksjonalitet, forteller Disington.

Med fjernkontroll skal bevegelsesfriheten være maks.

I fjernkontrollen er det også integrert inn en løsning som gjør at instruktøren kan veksle mellom å vise Showfit sin treningspresentasjon, og skifte over til å vise for eksempel Polar Club, Activo eller MyZone sine klubbmedlemmers treningsdata på skjermen.

– Med den nye integrasjonen kan treningssentrene som allerede har investert og bruker Polar Club eller Activio, enkelt ta i bruk vår fjernkontroll og programvare, påpeker Disington.

For alle gruppetreningskonsepter

Med Class Creator, fjernkontroll samt klokke- og mobiltelefon-applikasjoner, mener Disington å ha laget et komplett system innenfor gruppetrening for treningssentrene og deres medlemmer.

– Det er en komplett miks av digitale trenings- og arbeidsverktøy som en gruppetreningsinstruktør trenger for å skape bedre treningskvalitet, medlemsopplevelser og økt treningsaktivitet – i kombinasjon med relevant og motiverende treningsinformasjon og underholdning, fastslår han.

Treningspresentasjonene kan lages for alle typer gruppetreningskonsepter som for eksempel roing, løping, sykling, crossfit og alle typer aerobic-klasser.

– Det er innenfor saltrening det store markedet ligger, og hvor fjernkontrollen er en viktig komponent, fastslår Disington.

Skal høyne kvaliteten

Gründeren forteller at kjernen i produktet er slagordet «Ta et ekstra steg! (STEP UP!)» for å forbedre både gruppeinstruktøren og brukernes gruppetreningstimer.

Gründer Jens Disington i Showfit.

– Intensjonen er å gi instruktørene ubegrenset frihet og fleksibilitet gjennom et profesjonelt og faglig arbeidsverktøy som dekker det instruktørene har behov for. Målet er å høyne kvaliteten på presentasjonen og gjennomføringen av gruppetreningstimen.

Det «endelige målet» er å bedre treningsutbyttet og treningskvaliteten for medlemmene som deltar på gruppetreningstimer, og at flere av medlemmene kommer tilbake til timene, ifølge Disington.

Ønsker flere pilotkunder

I og med programvarens første versjon ikke fikk noen lang tid på markedet, har Showfit i dag kun testkunder. Med de nye komponentene og integrasjonen med andre etablerte systemer, ser Disington lyst på fremtiden.

– Når alt dette nå er på plass starter vi en omfattende markedsføring, hvor vi ringer rundt. Deretter er det ut og banke på dører! Men vi inviterer allerede nå alle som er interessert til å laste ned en prøveversjon av Class Creator fredag 17. november for gratis testing i 15 dager.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]