annonse

annonse

Full rulle på Fysiotrimmen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eieren av Fysiotrimmen brakk nakken på en sykkeltur og ble lam. Etter halvannet år i rekonvalesens, bestemte Sigurd Groven seg for å satse enda mer på senteret.

Motivasjon er gjengangere for all trening, og en av de største utfordringene for treningssentrene. Svikter den er veien til støttemedlemskap og oppsigelse, kort.

For fembarnsfaren Sigurd Groven i Fysiotrimmen, har motivasjon og pågangsmot dobbel betydning. Eieren av senteret på Sjøholt i Ørskog kommune startet så smått opp i 2006, og har gjennom årene reinvestert overskuddet for å oppgradere og utvide senteret.

Fra tidlige, små lokaler disponerer Fysiotrimmen i dag nesten tusen kvadratmeter. Gradvis har man bygget opp gruppetreningstilbudet – med både kjente og egenutviklede konsepter. Og i 2013 var crossfit-lisensen et faktum. Økonomien har gradvis blitt bedre og med det har Fysiotrimmen kunnet oppgradere og utvide senteret steg for steg.

– Det var et ganske hektisk liv som privatpraktiserende fysioterapeut, eier og drifter av senteret. Jeg er vant med å jobbe lange dager, fastslår Groven.

En hard dom

Men sommeren 2015 var han på en skjebnesvanger sykkeltur på sti ned fra et fjell i Lom; den årlige kameratturen snudde opp ned på tilværelsen.

På vei ned en bratt sti mellom trærne, kommer en stideler og Groven mister kontrollen.

– Det sto et tre som jeg smeller inn i med hodet først, og brekker nakken. På vei ned visste jeg at her har det skjedd noe alvorlig. Jeg skjønte med en gang at jeg var blitt lam.

På Ullevål fikk han den harde dommen: Komplett ryggmargsskade, ingen funksjon fra brystet og ned. Det ble opphold på Sunnaas og Cato-senteret. På sistnevnte fikk han en del ideer til utstyr og trening som han selv brukte i egen opptrening. Etter halvannet år med fokus på egen rekonvalesens, var Groven tilbake på jobb i eget senter i desember i fjor – i rullestol.

Eier og daglig leder Sigurd Groven, Fysiotrimmen.

– Jeg hadde veldig gode driftere mens jeg var borte, men så at behovet for fornying var til stede da jeg kom tilbake. Det hadde begynt å skrante litt. Vi hadde god likviditet og penger på bok, så jeg bestemte meg for at vi skulle bygge om og «freshe» skikkelig opp, forteller Groven.

Populære tilbud

Resultatet ble nytt cardioutstyr, nytt gulv, oppusset spinningsal og flere nye ro-maskiner for å tilby roing i grupper – og nytt tilsig av kunder.

Groven forteller at funksjonell trening og høyintensitetstrening blir mer og mer populært. Et av de nyeste tilbudene på trappene er pulsbasert sirkeltrening med spinning, ro-maskin, step-kasser og kettlebells etc. Crossfit-tilbudet har inntaksstopp en stund og venteliste på grunn av for små lokaler i forhold til etterspørselen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi satser mer og mer på funksjonell trening. Der har vi mye aktivitet også på dagtid med lavterskel- trening. Vi opplever at også de eldre har blitt mer interessert i sirkeltrening. I de gruppene bruker vi ro-maskiner, Assault Bike, battle ropes og step-kasser. Kundemassen har generelt sett blitt mer interessert i høyintensitetstrening, forteller han.

Opptatt av opplæring

Medlemslojalitet står høyt på menyen for senteret på Sjøholt. Kompetanseheving og medlemskvelder, med for eksempel opplæring på cardioutstyr – for å kunne utnytte det bedre enn kun auto-funksjonen som de fleste bruker er områder det skal satses mer på fremover.

– Cardio er et satsingsområde for oss, der har vi gått for premiumsegmentet. Kundene synes det er spennende med opplæring. Vi har alltid vært opptatt av opplæring og kompetanseheving: Av resepsjonister og alle instruktører; de skal være proaktive, oppe og gå og hjelpe folk – ikke sitte i resepsjonen foran en skjerm, forteller Groven.

Livsstilsendrings-segmentet er også en nøkkelkomponent. Fysiotrimmen startet opp med Easylife-kurs i 2012.

– Der har vi fokus på god oppfølging: Dedikerte treninger for deltakerne med oppfølging slik at de skal føle seg hjemme. Men vi har utfordret også disse på funksjonell trening, sier Groven.

Forventer vekst

I en kommune med 2 267 innbyggere har Fysiotrimmen ca. 650 medlemmer. Ambisjonen er å komme opp i 800 medlemmer. Ca. 35 prosent dekning må sies å være imponerende, men Groven trekker frem at senteret også har god tilstrømming fra nabokommunene.

Prisbildet på senteret er ifølge Groven midt på treet, og han forventer en oppjustering nå for å veie opp investeringene.

– Jeg har tenkt en del på prisutviklingen. Ser vi på marginene er det for få sentre som får avkastning, og det er synd. En herreklipp til 600 kroner er greit, men å betale tilsvarende for en måneds trening oppfattes av mange som for dyrt. Det er frustrerende at det skal være slik, det er tross alt helsa det er snakk om.

– Har du større ambisjoner enn kun ett senter?

– Jeg har tenkt på det, men med min situasjon nå skal jeg nok ikke ta på meg for mye. Det er bedre å drive ett skikkelig bra enn å drive to halvdårlige sentre, fastslår Groven.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]